luni, 24 martie 2014

Sănătate... cu fructe şi legume proaspete: lămâi, morcovi, urzici...

 Sănătate... cu fructe, legume şi verdeţuri proaspete: lămâi, morcovi, urzici... 

O alimentaţie sănătoasă, completă şi complexă include obligatoriu, zilnic, şi fructe, legume şi verdeţuri proaspete, naturale, consumate zi de zi, fructele consumându-se separat de alte alimente. Acţiunea pozitivă pe care o au vegetalele naturale (organice / de la „ţară”) înseamnă o digestie mai bună, un metabolism echilibrat, o imunitate sporită, deci o bună stare de sănătate. De aceea, este absolut necesar a se reduce consumul de alimente din comerţ intens procesate (prelucrate) industrial şi prea aditivate, plus servirea meselor în mod regulat, la ore fixe. Este binevenită mişcarea fizică, sportul, pentru o mai bună oxigenare a ţesuturilor, a sângelui, a creierului... şi pentru o viaţă mai lejeră şi mai lungă. Sănătatea este nepreţuită! Mens sana in corpore sano!

Lămâia (Citrus limonum)
Se utilizează fructele – lămaile, cojile uscate, sucul dar şi uleiul obţinut. Lămâile conţin uleiuri esenţiale, săruri minerale: calciu, siliciu, fier, mangan, fosfor ş.a.. Conţin şi acizi (acid citric şi acid malic), glucide, răşină, pectină, vitamine (vitamine din complexul B, vit. C, A, PP - constituie factor de protecţie vasculară), flavonoide (citrină, linocitrină, diosmină). În urma consumului se observă diverse efecte benefice pentru sănătate precum: acţiunea antiscorbutică, antiseptică, bactericidă. Are şi efect antiveninos, diuretic, depurativ, cicatrizant, carminativ, antipruriginos, tonic, aromatic ş.a.. Se poate utiliza zeama de lămâie stoarsă (sucul obţinut prin presare directă – naturală) sau sarea de lămaie cu puţină apă pentru curăţirea mâinilor de coloranţii naturali (urmele) care se impregnează în pielea mainilor în urma curăţirii cojii nucilor verzi. Totu zeamă naturală (suc stors) de lămâie se curăţă natural şi uşor mâinile pătate în urma stoarcerii strugurilor pentru obţinera mustului sau a vinului. Se poate folosi sucul de lămâie în amestec cu glicerina pentru intreţinerea mâinilor. Lămâia cât mai naturală, respectiv zeama de lămâie se foloseşte şi în tratarea unor afecţiuni ale pielii (tegumentului) cum sunt bătăturile, degerăturile, furunculele (furunculii), plăgile infectate, înţepăturile de insecte, scabia (raia). Se foloseşte şi în tratarea scorbutului, în caz de stomatită sau afte, în cazul unghiilor sfăramicioase (uz extern). Esenţa naturală de lămâie poate proteja organismul în cazul septicemiei, difteriei (Bacilul Loffler), tuberculozei – TBC (Bacilul Kooch). În uz extern are rol citofilactic (întreţine pielea). Poate fi folosită pentru îndepărtarea furnicilor şi a moliilor (se pune coajă uscată de lămâie în dulap ş.a.). Zeama proaspătă (sucul de lămâie) se foloseşte şi în tratarea otitelor, când se pune un mic tampon din vată hidrofilă sau din tifon, imbibat în suc de lămiie uşor incălzit (domol)). Este indicată în cazul guturaiului, al sinuzitei (se picură in nări, de câteva ori pe zi, câteva picături de suc de lămâie (din lămâia proaspăt stoarsă). Pentru dinţi mai albi, dinţii se pot peria săptămânal cu suc de lămâie stors direct din lămâie (nu se foloseşte suc din comerţ), însă un timp scurt, cel mai bine la sfatul dentistului; prin clătirea periodică (dar nu zilnică zeama este acidă) a gurii cu suc de lămâie se obţine o albire bună a dinţilor.
Sucul de lămiie se poate folosi şi în cazul sterilizării rezonabile a apei de masă suspecte - prin stoarcerea unei lămâi la 1 litru de apă; sucul de lămâie se foloseşte de asemenea şi pentru sterilizarea parţială de suprafaţă (dezinfectarea parţială) a cărnii şi a peştelui de prospeţime îndoielnică. Sucul de lămâie se foloseşte în gospodărie la curăţarea bijuteriilor din argint şi a tacamurilor din argint, care se freacă cu felia de lămâie, se clătesc în apă caldă şi se uscă cu o piele de căprioară.

Morcovul (Daucus carota)

Se folosesc plantele uscate, seminţele, rădăcina (partea subpământeană), sucul de morcovi (proaspăt stors). Conţine vitamine (B1, B2, B9, vit. C), săruri minerale (calciu, fier, cupru, fosfor, potasiu, arsen, brom, sulf, sodiu ş.a.), zaharuri (levuloză, dextroză), pigmenţi, ulei esenţial, esenţă (carotină), caroten (provitamina A), daucină (alcaloid) ş.a.. Cosumul de morcov are efect antiinfecţios, cicatrizant, antirid, vermifug, hepatic, lenitiv, stomahic, tonic, remineralizant etc.. Are acţiune diuretică şi depurativă, în plus morcovul este bun fluidifiant biliar şi favorizează lactaţia. Indicat pentru remineralizare, rahitism, în caz de slăbire a vederii. Bun în TBC, astm, bronşită, sinuzită, hipermenoree (afecţiune ginecologică), bun în aciditate gastrică şi digestie lentă, dar şi in ulcer, inflamaţie a stomacului şi dispepsie. Bun deparazitar (contra ascarizilor şi oxiurilor), util in colibaciloză, constipaţie, diaree la copii, dar şi în meteorism şi flatulenţă, util în caz de gută şi reumatism. Se recomandă consumul şi în diferite afecţiuni ale pielii: dermatită, dermatoze, eczeme, abcese, furunculi, arsuri, degerături, riduri etc.. Atenţie că sucul de morcovi pătează vasele de plastic şi pielea.
Sucul proaspăt stors din morcovi se poate bea aproape zilnic, câte un pahar, dimineaţa, pe stomacul gol, iar pentru copii se diluează cu apă. Se poate consuma în total 50-500 grame zilnic, împărţit în două-trei doze.
De asemenea consumul de morcovi are ca rezultat benefic şi natural în îndepărtarea reziduurilor (deşeurilor) din organism şi de la nivelul pielii.

Urzica (Urtica dioica)

Se folosesc frunzele de urzică (în principal frunzele tinere de pe vârfuri), tulpina, rădăcinile, seminţele. Conţine vitamine (A, B2, B6, vit. C), săruri minerale (fier, calciu, mangan, siliciu, potasiu, sulf), caroten, lecitină, acetilcolină, clorofilă (A şi B), secretină, tanin, heterozide ş.a.. Are efect antianemic (recomandate reprezentantelor sexului frumos în perioada delicată specific feminină), dar acţionează şi ca depurativ, diuretic, antiartritic, antidiareic.. Are efect hemostatic, sicativ, rezolutiv, fiind şi bun hipotensiv, colagoc, astringent, galatogen.
Urzicile sunt recomandată în afecţiuni nervoase (conţin vitamine, săruri minerale şi acetilcolină), pentru reducerea stresului, a angoasei, depresiei, corei. Efecte bune în regularizarea fluxului menstrual, în hemoragii uterine, menstruaţie rară şi insuficienţă: se recomandă femeilor (la fel ca spanacul, afinele, ficatul preparat), deoarece femeile, în timpul desfăşurării ciclului menstrual cu specificul său, pierd o serie de substanţe (minerale ş.a.) necesare organismului respectiv fragilului şi delicatului echilibru hormonal specific reprezentantelor sexului frumos).
Consumul este recomandat în caz de cădere a părului (revitalizant), în caz de acnee, furunculi, eczeme, gangrenă, ulceraţii, şancru. De folos în diaree, gastrită, ulcer la nivelul stomacului şi ucer gastro-duodenal, gastralgie, dar şi în diabet, icter şi hepatism. Urzicile sunt biune în gingivită, afte, tuse, bronşită, TBC (tuberculoză), în plus „desfundă” plămânii.
Zeama de urzici (proaspăt stoarsă) este bună in caz de sângerări (hemoragii) bucale (la nivelul gurii, gingiilor) nazale - are efect hemostatic. Indicate şi împotriva hemoroizilor. De asemenea infuzia de urzică şi pelinariţă restabileşte normalitatea menstruaţiei. În caz de hidropizie, infuzia de urzică, elimină prin urină, materiile toxice, căci în cazul hidropiziei (retenţie anormală de apă, cu umflarea ţesuturilor externe) se face eliminarea apei în surplus.


Surse:

  • Răzvan-Ioan TULPAN, „Alimentaţie sănătoasă. Nutriţie naturală şi echilibrată individual [...]”, Sibiu, 2012
  • Marius Theodor CABA, „Dietoterapie tradiţională chineză”, Ed. Cimarron, Sibiu, 2011
  • Jean VALNET, „Tratamentul bolilor prin legume, fructe şi cereale”, Ed. Ceres, Bucureşti, 1987
  • Xael de SAINTE-BREUVES, „Fructele şi legumele, izvor de sănătate”, Ed. Polirom, Iaşi, 2001

Despre autor:
Răzvan-Ioan Tulpan este autor a 10 cărţi. Este analist, contabil, licenţiat în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene al ULBS, cercetător independent şi veterinar. Autorul coordonează şi tehnoredactează arricole și lucrări științifice, cărți, la cerere. Articolele sale sunt publicate pe www.tulpan-i-consiliere.blogspot.com. Cărţile sale despre alimentaţia sănătoasă, globalizare, relaţii internaţionale, enigme și investigaţii, recorduri și curiozităţi, umor, credinţa ortodoxă, cărţi pentru copii ş.a. pot fi achiziționate şi din librăria Alexandria din Promenada MALL sau pot fi comandate direct de la autor, la adresa de E-mail:  AiCarteAiParte.ioan@gmail.com .


 COORDONARE şi TEHNOREDACTARE lucrări de LICENŢĂ şi MASTERAT! 
                          EDITARE: CĂRŢI, BROŞURI, AFIŞE ş.a.                          
   G  R   A  F  I  C  Ă  : COPERŢI CĂRŢI - AFIŞE - PLIANTE - FLUTURAŞI ş.a. 
VĂ AŞTEPTĂM! E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com            

Click pe LINK >>>>>  https://www.facebook.com/razvan.tulpan 

 OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS! vezi mai jos!
_______________________________

 OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS!    OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS!   OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS! 
CUMPERI oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la autor şi câştigi GARANTAT cartea "RĂSCOALA" - de Liviu REBREANU - nou-nouţă, ediţie cartonată!
OFERTĂ VALABILĂ numai  în perioada 24-31 martie 2014!
CONTACT E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com ### & http://www.tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/

 VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG! SĂRBĂTORI FERICITE! 
OFERTA DE CĂRŢI! VALABILĂ DIN 15.03.2014! VĂ AŞTEPTĂM!
 Autorul, Răzvan-Ioan TULPAN

 Autorul - Răzvan-Ioan TULPAN 

 C O N T A C T  E-mail:   AiCarteAiParte.ioan@gmail.com

* * *Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:
Click pe LINK >>>>>  https://www.facebook.com/razvan.tulpan 


http://tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/

OFERTA DE CĂRŢI! VALABILĂ DIN 15.03.2014! VĂ AŞTEPTĂM!
1 + 1 GRATIS! OFERTA SPECIALĂ din partea autorului! CUMPERI oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la autor şi câştigi GARANTAT cartea "RĂSCOALA" - de Liviu REBREANU - nou-nouţă, în ediţie cartonată! OFERTĂ VALABILĂ doar în perioada 24-31.03.2014! CONTACT E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com ###
http://www.tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/
VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG!


                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *

 Autorul - Răzvan-Ioan TULPAN 

 C O N T A C T  E-mail:   AiCarteAiParte.ioan@gmail.com

* * * Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:

 Click pe LINK >>>>>  https://www.facebook.com/razvan.tulpan 

                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *

               GARANTAT  un CADOU GRATIS ... în 3 paşi:
                                             < GARANTAT un CADOU GRATIS în luna MARTIE 2014:

                             Pasul 1) DACĂ eşti studentă / student la oricare Facultate ULBS şi

                                                            Pasul 2) iei legătura cu autorul şi

                                  Pasul 3) cumperi în luna  MARTIE 2014 oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la el,

                                              ...  ATUNCI poţi primi
                                                   GARANTAT un CADOU GRATIS la alegere din cele 4 disponibile, din partea autorului:
                                                              a) o ciocolată de calitate - cu unt de cacao - cu lapte, 
stafide sau alune ş.a.
sau 
                                                                  b) o periuţă de dinţi (de marcă) cu peri speciali!
sau
c) o pastă de dinţi (poţi alege din mai multe sortimente)
sau
d) o carte BONUS GRATUIT GARANTAT!

                                                                   Vă aşteptăm cu drag! Succes! NU RATA OCAZIA!

                          CONTACT  E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com

                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *
CĂRŢI şi în  LIBRĂRIILE ALEXANDRIA  din PROMENADA MALL Sibiu, cu adaos comercial!
                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * *

Despre autor:
Răzvan-Ioan Tulpan este autor a 9 cărţi. Este analist, contabil, licenţiat în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene al ULBS, cercetător independent şi veterinar. Autorul coordonează şi tehnoredactează articole și lucrări științifice, cărți, broșuri, la cerere. Articolele sale sunt publicate pe www.tulpan-i-consiliere.blogspot.com. Cărţile sale despre alimentaţia sănătoasă, globalizare, relaţii internaţionale, enigme și investigaţii, recorduri și curiozităţi, umor, credinţa ortodoxă, cărţi pentru copii ş.a. pot fi achiziționate şi din librăria Alexandria din Promenada MALL sau pot fi comandate direct de la autor, la adresa de E-mail:  AiCarteAiParte.ioan@gmail.com .



SĂNĂTATE cu PERE, PRUNE şi NUCI!

 S Ă N Ă T A T E  cu  PERE,  PRUNE  şi  NUCI! 

<< Proprietăţile benefice ale fructelor şi legumelor naturale sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. De aceea, vă îndemnăm a consuma zilnic fructe, legume, verdeţuri proaspete crude, naturale (organice), de la „ţară”. Atunci când medicul recomandă, se pot consuma chiar fierte.
De asemenea sunt necesare diverse tipuri de seminţe, sâmburi şi nuci pentru o alimentaţie complexă, completă, echilibrată şi adaptată individual, acestea fiind mai bune în stare crudă, căci fiind consumate crude, îşi păstrează şi enzimele.

În zilele noastre, prelucrarea (procesarea) industrială cu aditivarea au dus la o denaturare a alimentaţiei şi la apariţia unor afecţiuni specifice precum constipaţia, tulburpări de metabolism, osteoporoză, celulită (mai ales în lipsa mişcării fizice, în lipsa sportului) ş.a.. În această conjunctură nefavorabilă şi generalizată în care multe dintre alimentele din comerţ sunt puternic modificate faţă de starea lor naturală, unele fiind chiar chimizate, este cu atât mai necer consumul de alimente naturale (organice) neprocesate industrial şi neaditivate cu chimicale, fără pesticide, fără ierbicide. Recomandăm consumul zilnic de fructe, legume şi diverse seminţe, sâmburi, nuci pentru combaterea efectelor radicalilor liberi, pentru susţinerea imunităţii, a metabolismului şi pentru o bună sănătate, plus sport sau măcar simplă mişcare fizică.
Creţi sfatul medicului şi al nutriţionistului autorizat! În caz de diverse afecţiuni, sensibilităţi sau alergii, ţineţi cont de recomandările medicului şi farmacistului, pentru a evita eventuale probleme!

Părul (Pirus communis) – Para*

Se folosesc fructele părului - perele (atenţie că sunt diferite soiuri de pere cu diferite concentraţii de substanţe folositoare, deci cu efecte puţin diferite în funcţie de soi), dar şi frunzele ramurilor tinere, precum şi scoarţa copacului. Perele conţin zaharuri - carbohidraţi (14 % glucide, adică 14 grame de zaharuri per 100 grame de pară) şi săruri minerale: calciu (9-15 mg. per 100 grame de pară), magneziu, mangan, sulf, fosfor (9-26 mg. / 100 grame), potasiu (130 mg / 100 grame, adică 1,3 grame la 1000 grame), fier, cupru, clor, arsen ş.a.). Perele au în compoziţie şi acizi (fosforic, sulfuric, tartric) care în concentraţie specifică perelor naturale nu dăunează, conţin şi glicozide (arbutozidă, arbutină). Consumul de pere are efect antidiareic, antiseptic sangvin, diuretic uricolitic şi antiputrid, depurativ şi laxativ. Are acţiune remineralizantă, aperitivă, astringentă, sedativă ş.a.. Se recomandă în afecţiuni precum gută, artritism, reumatism, surmenaj, insomnie, astenie. Perele sunt bune în caz de hipertensiune, diaree, dizenterie sau constipaţie, dar şi în diabet. Utile în hidropizie şi în afecţiuni urinare: cistită, litiază urinară, calculi, deci în caz de prezenţă a pietrelor la rinichi, în nefrită. Consumul de pere este recomandat şi în caz de TBC (tuberculoza - provocată de Bacilul Cooch), bronşită şi angină. Indicate în răguşeală, anemie, sarcină, astenie ş.a.. Se indică în alimentaţia diabeticilor, cu toate că conţin zahăr natural (zahăr sub formă de levuloză).
Perele, consumate ca atare, au rol în eliminarea secreţiilor de la nivelul căilor respiratorii, calmează tusea şi reduc excesul de căldură din organism. Para proaspătă conţine şi Potasiu (K): 130 mg K raportat la 100 grame, adică 0,13 %).
Frunzele de păr au un bun efect diuretic, curăţind sistemul urinar, totodată ajutând la eliminarea nisipului şi a calculilor urinari.
*Atenţie, căci există diferite soiuri de pere, diferite zone de recoltare a lor şi soluri cu diferite compoziţii.

Prunul (prunus domestica) – Pruna

Se folosesc fructele prunului - prunele, frunzele dar şi florile (inflorescenţele). Se poate consuma sucul de prune maturate (adică coapte natural) proaspăt stors, se consumă şi prunele afumate uscate mai ales în sezonul rece. Prunele conţin vitamine (A, B1, B3, vit. C) şi săruri minerale (fier, magneziu, fosfor, calciu, mangan, potasiu, sodiu), albumine zaharuri (fructoză, levuloză), carbohidraţi, acizi organici, ulei gras, oxidaze, pigment ş.a.. Consumul de prune are efect detoxifiant, depurativ, diuretic, laxativ, energizant, febrifug, tonic, astringent, calmant, vermifug - în special contra paraziţilor (de la nivelul) vezicii biliare etc.. Se recomandă în reumatism şi gută, insuficienţă hepatică şi biliară, în costipaţii şi în combaterea paraziţilor din tubul digestiv. Prunele sunt bune pentru normalizarea somnului, sunt folositoare şi în surmenaj, gripă, tuse etc.. Sunt şi bune purgative. Se consumă şi în caz de anemie şi astenie, sunt bune în caz de intoxicaţii alimentare. Prunele se folosesc în tratarea bolilor de rinichi, ficat şi inimă. Sunt bune în tulburări ale funcţiilor hepato-biliare, în boli (afecţiuni) ale rinichilor şi cordului (inimii). Prunele se pot consuma şi uscate, fiind un bun depurativ. Prunele afumate au rol (efect) bactericid asupra colibacilului, asupra agenţilor patogeni ai holerei, ai febrei tifoide. Miezul sâmburilor de prună este toxic!

Nucul (Juglans regia) – Nuca

Se folosesc miezul fructului (nuca), coaja externă verde a nucilor şi frunzele de nuc. Nucile conţin ulei esenţial, oligoelemente (zinc, fier şi cupru), enzime, răşină, materii răşinoase şi pectice ş.a.. Nuca este cel mai bogat fruct (sâmbure) în zinc şi cupru.
Consumul de nuci are efect antidiabetic, antisifilitic, astringent, laxativ, vermifug, antianemic, febrifug, depurativ ş.a.. Nucile sunt deosebit de nutritive şi, pe deasupra sunt bune drenoare cutanate şi limfatice. Se consumă şi în caz de debilitate fizică şi debilitate psihică. Nucile sunt de folos în caz de diaree, dizenterie, TBC (tuberculoză), bronşită cronică. Sunt folosite şi ca stimulent al ficatului (stimulent hepatic), în diabet; utile în nefrită, colică nefritică. Se consumă nuci şi în caz de inflamaţii genitale şi la nivelul uretrei; sunt utile în blenoragie.
De asemenea, unele „componente” produse de nuc, se utilizează în diverse afecţiuni ale pielii: eczeme purulente, dermatoze, abces rece. Sunt bune ajutătoare în metrite (inflamaţie a uterului), însă de efect doar în cazul tratamentului complex corespunzător. Prin consumul de nucă se fortifică plămânii dar şi rinichii şi este favorizată şi sinteza proteică.

Surse:

  • Răzvan-Ioan TULPAN, „Alimentaţie sănătoasă. Nutriţie naturală şi echilibrată individual [...]”, Sibiu, 2012
  • Marius Theodor CABA, „Dietoterapie tradiţională chineză”, Ed. Cimarron, Sibiu, 2011
  • Jean VALNET, „Tratamentul bolilor prin legume, fructe şi cereale”, Ed. Ceres, Bucureşti, 1987
  • Xael de SAINTE-BREUVES, „Fructele şi legumele, izvor de sănătate”, Ed. Polirom, Iaşi, 2001


Despre autor:
Răzvan-Ioan Tulpan este autor a 10 cărţi. Este analist, contabil, licenţiat în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene al ULBS, cercetător independent şi veterinar. Autorul coordonează şi tehnoredactează lucrări de licenţă şi masterat, la cerere. Articolele sale sunt publicate pe www.tulpan-i-consiliere.blogspot.com. Cărţile sale despre alimentaţia sănătoasă, globalizare, relaţii internaţionale, enigme și investigaţii, recorduri și curiozităţi, umor, credinţa ortodoxă, cărţi pentru copii ş.a. pot fi achiziționate şi din librăria Alexandria din Promenada MALL sau pot fi comandate direct de la autor, la adresa de E-mail:  AiCarteAiParte.ioan@gmail.com .


 COORDONARE şi TEHNOREDACTARE lucrări de LICENŢĂ şi MASTERAT! 
                          EDITARE: CĂRŢI, BROŞURI, AFIŞE ş.a.                          
   G  R   A  F  I  C  Ă  : COPERŢI CĂRŢI - AFIŞE - PLIANTE - FLUTURAŞI ş.a. 
VĂ AŞTEPTĂM! E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com            

Click pe LINK >>>>>  https://www.facebook.com/razvan.tulpan 

 OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS! vezi mai jos!
_______________________________

 OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS!    OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS!   OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS! 
CUMPERI oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la autor şi câştigi GARANTAT cartea "RĂSCOALA" - de Liviu REBREANU - nou-nouţă, ediţie cartonată!
OFERTĂ VALABILĂ numai  în perioada 09-16 decembrie 2013!
CONTACT E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com ### & http://www.tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/

 VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG! SĂRBĂTORI FERICITE! 
                                                                                                                          
 
Autorul, Răzvan-Ioan TULPAN             

 Autorul - Răzvan-Ioan TULPAN 

 C O N T A C T  E-mail:   AiCarteAiParte.ioan@gmail.com

* * *Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:
Click pe LINK >>>>>  https://www.facebook.com/razvan.tulpan 

http://tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/

OFERTA DE CĂRŢI! VALABILĂ DIN 15.03.2014! VĂ AŞTEPTĂM!
1 + 1 GRATIS! OFERTA SPECIALĂ din partea autorului! CUMPERI oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la autor şi câştigi GARANTAT cartea "RĂSCOALA" - de Liviu REBREANU - nou-nouţă, în ediţie cartonată! OFERTĂ VALABILĂ doar în perioada 09-16.12.2013! CONTACT E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com ### & http://www.tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/ .
VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG! SĂRBĂTORI FERICITE! >

                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *

 Autorul - Răzvan-Ioan TULPAN 

 C O N T A C T  E-mail:   AiCarteAiParte.ioan@gmail.com

* * * Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:

 Click pe LINK >>>>>  https://www.facebook.com/razvan.tulpan 

                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *

               GARANTAT  un CADOU GRATIS ... în 3 paşi:
                                             < GARANTAT un CADOU GRATIS în luna MARTIE 2014:

                             Pasul 1) DACĂ eşti studentă / student la oricare Facultate ULBS şi

                                                            Pasul 2) iei legătura cu autorul şi

                                  Pasul 3) cumperi în luna  MARTIE 2014 oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la el,

                                              ...  ATUNCI poţi primi
                                                   GARANTAT un CADOU GRATIS la alegere din cele 4 disponibile, din partea autorului:
                                                              a) o ciocolată de calitate - cu unt de cacao - cu lapte, 
stafide sau alune ş.a.
sau 
                                                                  b) o periuţă de dinţi (de marcă) cu peri speciali!
sau
c) o pastă de dinţi (poţi alege din mai multe sortimente)
sau
d) o carte BONUS GRATUIT GARANTAT!

                                                                   Vă aşteptăm cu drag! Succes! NU RATA OCAZIA!

                          CONTACT  E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com

                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *
CĂRŢI şi în  LIBRĂRIILE ALEXANDRIA  din PROMENADA MALL Sibiu, cu adaos comercial!
                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * *

Despre autor:
Răzvan-Ioan Tulpan este autor a 9 cărţi. Este analist, contabil, licenţiat în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene al ULBS, cercetător independent şi veterinar. Autorul coordonează şi tehnoredactează lucrări de licenţă şi masterat, la cerere. Articolele sale sunt publicate pe www.tulpan-i-consiliere.blogspot.com. Cărţile sale despre alimentaţia sănătoasă, globalizare, relaţii internaţionale, enigme și investigaţii, recorduri și curiozităţi, umor, credinţa ortodoxă, cărţi pentru copii ş.a. pot fi achiziționate şi din librăria Alexandria din Promenada MALL sau pot fi comandate direct de la autor, la adresa de E-mail:  AiCarteAiParte.ioan@gmail.com .