miercuri, 28 septembrie 2016

VOT NUL!?

Ce ar fi dacă, pe buletinele de vot, ar fi inclusă și o casetă, cu o variantă de vot pentru VOT NUL?

VOT NUL
NU VOTEZ NICI UNUL DINTRE CANDIDAȚI!

      
Oricum, destui alegători, neavând pe cine alege dintre candidați, dar dorind totuși să fie prezenți la vot, dorind să îşi exprime simpatia ori antipatia politică, își anulează singuri votul prin aplicarea ștampilei de vot în afara căsuței cu candidați, ori aplicând mai multe ștampile pe un buletin de vot, rezultând VOT NUL... 

O alta propunere eficientă ar putea fi de a lăsa la opoţiunea alegătorilor /votanţilor dacă votul la urne sau electronic este secret sau nesecret, alegătorul care votează ar putea alege fiecare în parte dacă votează cu vot secret (nevizibil, ca până acum) sau are votul public, vizibil, nesecret, astfel putând fi văzute în clar opţiunile de vot efectiv ale alegătorilor, iar frauda fiind electorală fiind diminuată. Art. 36 din Constituţia României din anul 1991, republicată în 2003. Legea electorală se poate modifica...

Eu, am un singur comentariu legat de candidaţii cu şanse reale la prezidenţiale, şi legat de clasa politică, de oamenii cu funcţii publice, şi anume ceea ce a spus referitor la conducătorii ţării în general (încă de cu ani în urmă), a spus în adevăr Preotul-Părintele Justin Pârvu (care a vieţuit la Mănăstirea Petru Vodă din Jud. Neamţ), care a susţinut şi în cărţile scrise că:
„Atâta vreme cât nu avem la cârma ţării oameni care să guverneze cu spirit de jertfă pentru popor şi cu binecuvântarea lui Dumnezeu, nu ieşim la orizont.”
Sincer, niciunul dintre candidaţii cu şanse reale, cred că nu îndeplineşte condiţiile, fără a mai pune la socoteală şi alte condiţii... Condiţiile de bază obligatorii, indispensabile şi ELIMINATORII sunt cel puţin 3:
INTEGRITATE (MORALITATE);
PATRIOTISM (cu CREDINŢĂ, deci dragostea de ţară, de neam se împletesc şi coexistă cu respectul pentru credinţa strămoşească);
PROFESIONALISM superior.
Condiţiile se aplică şi la Parlamentari, Miniştrii şi Secretari de stat numiţi, funcţionari de stat superiori, Directori etc.. TU, CETĂŢENE, CE PĂRERE AI?

Electoratul, mințit vreme de aproape 27 de ani, în sfârșit începe să se trezească și să înțeleagă că, indiferent de partidul ori alianța de la putere, tot rău merge treaba pentru cetățeni, iar banii murdari intră 4 ani în buzunarele partidului x, apoi 4 ani la partidul/alianța y, apoi la z sau iarăși la x etc. și la diverse structuri statale vizibile sau mai puțin vizibile. Totul este teatru macabru, circ, într-un carusel al oglinzilor... fără nici o lege morală... ...iar țara și oamenii suferă... Măi politicienilor și ceilalți, cu tot cu acoliții voștri... "așa să vă ajute Dumnezeu, după cum ați ajutat și voi țara!..." Amin! 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu