1 + 1 GRATIS! CĂRŢI!
Autorul, Răzvan-Ioan TULPAN
OFERTA SPECIALĂ din partea autorului!
CUMPERI oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la autor şi câştigi GARANTAT cartea "RĂSCOALA" de Liviu REBREANU - nou-nouţă, în ediţie cartonată!
OFERTĂ VALABILĂ în perioada 21iulie-10august2014!
Comenzi & CONTACT
E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com
VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG!
TULPAN INTERNATIONAL COOPERARE BOOKS
Sănătate... de la piaţă – cu alimente româneşti!
Sănătate cu bani puţini, chiar şi pentru pensionari, cu alimente naturale, de sezon, româneşti de la piaţă!
O
alimentaţie echilibrată,
completă, complexă –
deci sănătoasă,
include în meniul zilnic,
obligatoriu, alimente
bogate în proteine şi fibre, şi bineînţeles, fructe,
legume şi verdeţuri proaspete, naturale, româneşti,
fără pesticide, consumate
zi de zi.
Evitaţi a consuma des
grăsimi şi prăjeli, evitaţi mezelurile cu E-uri (majoritatea, cca
peste 90% dintre cele din supermarket, pot conţine
aditivi consideraţi
de către unii
specialişti ca fiind nesănătoşi sau cu risc – precum nitritul
de sodiu). Este
absolut necesar a reduce consumul de alimente din
comerţ intens procesate
(prelucrate) industrial şi prea aditivate.
Pe
termen mediu şi lung, alimentaţia de tip fast-food şi cea comună,
de tip supermarket, cu siguranţă ne afectează negativ sănătatea!
Atenţie,
fructele se
consumă
separat de alte alimente.
Acţiunea
benefică
pe care o au vegetalele
naturale (organice
/ de la „ţară”)
înseamnă o
digestie mai bună, un metabolism normal
şi echilibrat,
dar şi o
imunitate funcţională,
toate acestea însemnând
şi generând o bună stare
de sănătate.
Pentru
tratare şi ca medicament,
legumele
şi ceaiurile se
pot folosi
conform sfatului medicului, căci, uneori,
pot apărea complicaţii!
Mişcarea
fizică şi optimismul contribuie garantat,
din plin, la sănătatea noastră!
Varza
(Brassica oleracea)
Se
folosesc frunzele (căpăţana) şi sucul de varză. Se foloseşte
atât pentru uz intern cât şi extern. Varza conţine numeroase
vitamine (vit. A, B1, B2, B3, vit. C, K, U, PP), săruri minerale
(calciu, fier, cupru, mangan, magneuzi, potasiu, clor, sodiu ş.a.),
dar şi hormoni vegetali benefici, plus protide, lipide, protide,
acid oxalic, acid lactic (lizină), acid nicotinic, colină ş.a..
Aparent
banala varză are efecte (proprietăţi) antibiotice, antimicrobiene,
antiscorbutice, antidiabetice. Consumul de varză crudă, are acţiune
vermifugă, cicatrizantă, depurativă, duretică, revitaminizantă,
remineralizantă, dar şi nutritivă şi energizantă ş.a..
Sucul
prospăt de varză crudă, de cartofi cruzi, consumat imediat după
stoarcere este folosit in caz de ucer gastric, gastroduodenal.
Varza
a fost apreciată şi lăudată încă din istoria îndepărtată –
însuşi Hipocrate, Pliniu şi Cato cel Bătran au evidenţiat
proprietăţile şi efectele deosebite ale verzei şi ale sucului de
varză. Gaspard Bauhin din Bale (1550-1604 d. Hr.) ne arată în
”Istoria Plantelor” că varza se poate folosi atât crudă
(modifică şi curăţă, are efect benefic asupra tremurăturilor
nervoase ale membrelor), cât şi fiartă uşor, ca o ciorbă
(destinde, relaxează) sau fiartă normal / sau îndelung
(întăreşte).
Varza
este bună în tratarea anumitor afecţiuni de la nivel intestinal
(colită, enterocolită, costipaţie, diaree, paraziţi-viermi
intestinali ş.a.), dar şi gastrită şi ulcer. Este de folos în
caz de varice şi hemoroizi, dar şi cazul calculilor renali, al
nefritei, retenţiei urinare şi oliguriei (scăderi ale secreţiei
de urină), când se consumă 2 pahare de suc proaspăt de varză pe
zi. Previne cancerul şi este de folos în migrene (dureri de cap),
iritabilitate, nervozitate şi depresie. Se foloseşte pentru
tratament în caz de TBC, astm, bronşită, epidem, tuse măgărească,
gripă şi dă rezultate bune în afecţiuni ale pielii precum:
arsuri, degerături, eczeme, contuzii, flegmoane, impetigo,
înţepături de insecte, ulcer varicos,
ş.a., cu efecte pozitive în caz de entorse, luxaţii ş.a..
Menţionăm că sunt cazuri când frunzele de varză se folosesc în
uz extern, sub formă de comprese. Se foloseşte şi zeama (sucul)
stors direct, proaspăt stors, natural.
De
asemenea, varza este folosită extern (uz extern) în caz de
limfangite, capilarite, afecţiuni vasculare, în caz de muşcături
de animale, dar şi în tratarea tumorilor. În caz de hemoroizi se
aplică
extern frunze de varză.
Ridichile
ca aliment:
Ridichile
comestibile, fie ele negre (cu coaja neagră şi cu miezul alb),
roşii ori roze (cu miez alb), rotunde sau alungite, de diverse
soiuri şi categorii, se pot consuma ca atare, ori se poate folosi
rădăcina (partea subterană) întreagă, tăiate feli, sub formă
de suc proaspăt (se rad şi se storc).
Frunzele
de ridiche pot fi folosite (şi) în
prepararea diferitelor feluri de salate, ciorbe, frunzele fiind
bogate în
vitamine şi săruri minerale ş.a..
Sucul
obţinut din lâmâi naturale proaspăt stoarse este un bun
antioxidant cu care putem stropi salatele de crudităţi pentru a
reduce oxidarea.
Ridichea
roză (Raphanus sativus)
Se
folosesc frunzele şi fructele (rădăcina, partea subterană).
Conţine vitamine (B, C, P), săruri minerale (magneziu, fosfor, iod,
sulf), protide, lipide (grăsimi), ulei esenţial (izotiacianat de
alil), enzima mirozină ş.a..
În
urma consumului se observă efecte benefice – efect antiseptic,
antiscorburic, antirahitic, pectoral, colagog, tonifiant etc..
Consumul
de ridichi roze este recomandat în gingivită şi scorbut, în caz
de fermentaţii intestinale. Ridichile roze sunt bune în caz de
calcului biliari, opilaţie, hepatism, insuficienţă şi icter, dar
şi în caz de demineralizare, rahitism şi anemie, reumatism şi
artirism, în guturai astm şi bronşită. Consumul de ridichi roze
reduce fermentaţia intestinală şi meterorismul, favorizează
digestia, drenează vezica biliară. De asemenea este de folos în
caz de calculii renali, inflamaţie la nivelul căilor urinare, de
asemenea Raphus sativum (riduchea roză) se foloseşte cu bune
rezultate în diverse afecţiuni ale pielii precum urticarie,
seboree, acnee dar şi în combaterea mătreţii.
Subliniem
faptul că ridichea neagră este cel mai puternic dintre
antiscorbutice.
Ridichea
neagră (raphanus niger)
Se
foloseşte rădăcina (partea subterană), dar şi sucul proaspăt de
ridiche neagră, aceasta are în compoziţie rafanol, tocofenol,
vitaminele C şi B ş.a..
Consumul
de ridici negre (rădăcina sau sucul proaspăt stors)
stimulează celulele hepatice. Sunt bune sedative nervoase, tonice
respiratorii, colecistichinetice dar şi aparitive şi digestive
ş.a..
Ridichile
negre sunt indicate în colecistite, alergii, bronşite cronice,
gută, reumatisme, artrite cronice dar şi în litiază urinară şi
litiază biliară
(Grumme), şi
sunt de
folos şi
în
tratarea eczemelor ş.a..
Surse:
- Răzvan-Ioan TULPAN, „Alimentaţie sănătoasă. Nutriţie naturală şi echilibrată individual [...]”, Sibiu, 2012
- Marius Theodor CABA, „Dietoterapie tradiţională chineză”, Ed. Cimarron, Sibiu, 2011
- Jean VALNET, „Tratamentul bolilor prin legume, fructe şi cereale”, Ed. Ceres, Bucureşti, 1987
- Xael de SAINTE-BREUVES, „Fructele şi legumele, izvor de sănătate”, Ed. Polirom, Iaşi, 2001
- http://tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/
Despre autor:
Răzvan-Ioan Tulpan este autor a 10 cărţi. Este analist, contabil, licenţiat în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene al ULBS, cercetător independent şi veterinar. Autorul coordonează şi tehnoredactează articole și lucrări științifice, cărți, la cerere. Articolele sale sunt publicate pe www.tulpan-i-consiliere.blogspot.com. Cărţile sale despre alimentaţia sănătoasă, globalizare, relaţii internaţionale, enigme și investigaţii, recorduri și curiozităţi, umor, credinţa ortodoxă, cărţi pentru copii ş.a. pot fi achiziționate şi din librăria Alexandria din Promenada MALL sau pot fi comandate direct de la autor, la adresa de E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com .
Autorul Răzvan Ioan Tulpan publică articole şi în ziarul local "MESAGERUL de SIBIU", care are redacţia pe str. Revoluţiei nr. 1, et. 1, Mun. Sibiu:
COORDONARE şi TEHNOREDACTARE articole și lucrări științifice!
EDITARE: CĂRŢI, BROŞURI, AFIŞE ş.a.
G R A F I C Ă : COPERŢI CĂRŢI - AFIŞE - PLIANTE - FLUTURAŞI ş.a.
VĂ AŞTEPTĂM! E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com
CONTACT E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com ### & http://www.tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/
VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG!
VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG!
C O N T A C T E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com
* * *Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:
Click pe LINK >>>>> https://www.facebook.com/razvan.tulpan
http://tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/
OFERTA DE CĂRŢI! VALABILĂ DIN 15.03.2014! VĂ AŞTEPTĂM!
< 1 + 1 GRATIS! OFERTA SPECIALĂ din partea autorului! CUMPERI oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la autor şi câştigi GARANTAT cartea "RĂSCOALA" - de Liviu REBREANU - nou-nouţă, în ediţie cartonată! OFERTĂ VALABILĂ doar în perioada 21iulie-10august2014! CONTACT E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com ###& http://www.tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/
VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG!
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Autorul - Răzvan-Ioan TULPAN
C O N T A C T E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com
* * * Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
GARANTAT un CADOU GRATIS ... în 3 paşi:
< GARANTAT un CADOU GRATIS în luna IULIE 2014:
Pasul 1) DACĂ eşti studentă / student la oricare Facultate a ULBS şi
Pasul 2) iei legătura cu autorul şi
Pasul 3) cumperi în luna IULIE 2014 oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la el,
Pasul 3) cumperi în luna IULIE 2014 oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la el,
... ATUNCI poţi primi
GARANTAT un CADOU GRATIS la alegere din cele 4 disponibile, din partea autorului:
a) o ciocolată de calitate - cu unt de cacao - cu lapte, stafide sau alune ş.a.
a) o ciocolată de calitate - cu unt de cacao - cu lapte, stafide sau alune ş.a.
sau
b) o periuţă de dinţi (de marcă) cu peri speciali!
sau
c) o pastă de dinţi (poţi alege din mai multe sortimente)sau
Vă aşteptăm cu drag! Succes! NU RATA OCAZIA!
CONTACT E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
CĂRŢI şi în LIBRĂRIILE ALEXANDRIA din PROMENADA MALL Sibiu, cu adaos comercial!
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu