marți, 16 aprilie 2019

O ALTFEL DE ROMÂNIE! Politic corect!

O altfel de Românie?!... O nouă şansă pentru români!? – MSCR
... fără supremaţia absolută a clasei politice cu politicieni care de 25 de ani ne spun poveşti politice vânătoreşti...

Alternativă şi completare morală, legală, legitimă şi practică la slaba politică a partidelor din ultimii 25 de ani de democraţie originală aproape falimentară!
Alternativă şi completare morală, legală, legitimă şi practică la slaba politică a partidelor din ultimii 24 de ani de democraţie originală aproape falimentară!
Eu, am un singur comentariu legat de candidaţii cu şanse reale la prezidenţiale, şi anume ceea ce a spus referitor la conducătorii ţării în general (încă de cu ani în urmă), a spus în adevăr Preotul-Părintele Justin Pârvu (care a vieţuit la Mănăstirea Petru Vodă din Jud. Neamţ), care a susţinut şi în cărţile scrise că:
Atâta vreme cât nu avem la cârma ţării oameni care să guverneze cu spirit de jertfă pentru popor şi cu binecuvântarea lui Dumnezeu, nu ieşim la orizont.”
Sincer, niciunul dintre candidaţii cu şanse reale, cred că nu îndeplineşte condiţiile, fără a mai pune la socoteală şi alte condiţii... Condiţiile de bază obligatorii, indispensabile şi ELIMINATORII sunt cel puţin 3:
INTEGRITATE (MORALITATE);
PATRIOTISM (cu CREDINŢĂ, deci dragostea de ţară, de neam se împletesc şi coexistă cu respectul pentru credinţa strămoşească);
PROFESIONALISM superior.
Condiţiile se aplică şi la Parlamentari, Miniştrii şi Secretari de stat numiţi, funcţionari de stat superiori, Directori etc.. TU, CETĂŢENE, CE PĂRERE AI?

DOAR ÎMPREUNĂ, UNIŢI, VOM ÎNVINGE!"
Există alternativă morală la politica partidelor din ultimii 24 de ani, politică ce nu a dat rezultate pozitive importante!... Astfel, pentru ieşirea din criza politică şi socială de după decembrie 1989, se pot folosi legitim şi moral Drepturile Omului, conform Constituţiei României şi Tratatului Uniunii Europene, conformDeclaraţiei Universale a Drepturilor Omului (din Carta ONU), în scopul renaşterii morale, sociale, politice, economice şi spirituale, prin oameni morali, echilibraţi şi patrioţi, candidaţi propuşi de societatea civilă! Candidaţi cu ţinută morală, deci integrii - cinstiţi, corecţi şi competenţi, echilibraţi, de valoare, şi neaserviţi politic şi nici altfel, şi patrioţi.
Societatea civilă, cetăţenii, electorii pot să îşi aducă contribuţia la bunăstarea societăţii, şi sunt datori cu acest lucru! În conformitate cu drepturile Constituţionale şi cu Declaraţia Universală a Drepturilor Omului din Carta Drepturilor Omului a O.N.U. şi conform legislaţiei (Tratatului) Uniunii Europene (U.E.), persoanele şi cetăţenii au dreptul la libera întâlnire, dreptul la libertate de exprimare şi libertate de constituire în organizaţii, asociaţii, fundaţii, au dreptul la liberă circulaţie ş.a.. Adică societatea civilă are dreptul şi datoria de a se organiza legal pentru bunăstarea ţării, mai ales în condiţiile în care majoritatea cetăţenilor sunt nemulţumiţi de situaţia din România democratică din ultimii 24 de ani! Situaţia precară, deci nemulţumitoare a României se reflectă şi este vizibilă şi în nivelul de trai scăzut, situaţia economică neperformantă, lipsă de profesionalism, corupţie, nepotism, dezinteres pentru binele ţării... Atitudinea neetică (imorală sau amorală - la limita moralităţii) şi slabele rezultate ale partidelor, ale multor politicieni, precum şi influenţa negativă şi chiat ilegală a unor grupuri de interese / presiune, arată limpede că România nu se îndreaptă în direcţia bună, cu toate că este stat membru al NATO de 10 ani, şi membru al UE de 7 ani. Vezi mass-media: corupţie, scandaluri cu caltaboşi, termopane, borduri, autostrăzi, licitaţii ş.a.), conflicte de interese, licitaţii trucatede „băieţii deştepţi”, trafic de influenţă cu condamnări etc..
Astfel, ar fi util şi necesar pentru societate, ca o alternativă necesară vitală, alternativă etică, morală, legitimă şi corectă la manifestările actuale (de fapt din ultimii 24 de ani de democraţie românească originală) din sfera politică şi electorală, deci ar fi util ca societatea românescă, în ansamblul său, să vină cu astfel de alternative:
- la alegerile locale şi generale (parlamentare), chiar prezidenţiale, societatea civilă, în fiecare localitate din ţară, în fiecare judeţ şi în fiecare circumscripţie electorală să vină cu un număr suficient de candidaţi de adevărată valoare morală şi socială, să concureze realmente cu candidaţii obişnuiţi care evident actualmente dar şi în trecut, erau şi sunt înregimentaţi şi aserviţi politic - candidaţi neînregimentaţi politic, cu C.V.-uri la vedere, oameni corecţi, verticali, credincioşi, inteligenţi şi patrioţi.
Ar fi util ca acest lucru să se petreacă în fiecare judeţ, astfel încât să existe un număr mare de candidaţi reali, apolitici, independenţi, potriviţi pentru funcţiile respective.
Atenţie ca să nu se politizeze sau să nu se deturneze asemenea aplicari ale iniţiativelor de acest gen! Este bine că grupuri mari de oameni se pot întâlni liber şi democratic. Legal (mai ales în spaţii particulare), căci oamenii au acest drept de a se întâlni paşnic la o „şuetă”, la discuţii şi pot discuta diverse, căci sunt destule locuri, clădiri numai bune, şi nici nu se tulbură liniştea şi ordinea publică... Au apus vremurile acelea când nu te puteai întâlni liniştit om cu om...
Deci se pot ţine întâlniri peste tot în ţară (şi în ultimul cătun), la căminele culturale, la fundaţii, la diverse asociaţii, cluburi, organizaţii non guvernamentale (ONG-uri), la cluburi etc., la şcoli, facultăţi, licee, cu ocazia diferitelor sărbători, expoziţii, lansări de carte, târguri se pot dezbate astfel de probleme presante precum cine sunt oamenii cinstiti şi morali, cu competenţă de a candida la alegerile locale şi parlamentare.
Astfel de acţiuni din partea societăţii civile sunt perfect legale, legitime şi morale, chiar sunt indispensabile în actuala societate aflată în derivă financiară, culturală, morală... Căci, restul statelor foste comuniste - state satelit ale URSS (Rusia), din fostul bloc comunist şi care actualmente sunt state membre în U.E., toate, cu excepţia României şi Bulgariei, o duc mult mai bine decât România şi Bulgaria. Deci doar noi, românii şi bulgarii, avem salarii de mizerie şi o societate în derivă, pe când restut statelor foste comuniste care acum sunt membre în U.E. sunt la un nivel mult superior nouă... ca salarii, ca vizibilitate pozitivă, ca apreciere internaţională... Plus altele...

Să nu uităm că suntem români ortodocşi, suntem creştini-ortodocşi, iar strămoşi precum Domnitorul Mihai Viteazul - care a unit Principatele Române şi a dat jertfa supremă, Voievodul moldovean Ştefan cel Mare şi Sfânt, Martirii-Mucenici Brâncoveni şi mulţi alţii, s-au jerfit şi s-au ostenit pentru neam, pentru ţară, pentru unitatea românilor... iar noi, în zilele de astăzi, când nu este prigoană ca pe vremuri, noi stăm şi lăsăm ţara şi neamul de izbelişte, hrană la lupii răpitori!? Căci Preotul-Părintele Justin Pârvu care a vieţuit la Mănăstirea Petru Vodă din Jud. Neamţ, a spus şi în cărţile scrise, că:
atâta vreme cât nu avem la cârma ţării oameni care să guverneze cu spirit de jertfă pentru popor şi cu binecuvântarea lui Dumnezeu, nu ieşim la orizont”.
A se vedea cărţile şi părerile din cărţile cinstiţilor - „Ne vorbeşte Părintele Justin" (vol. 1 şi 2) şi cărţile Părintelui Pr. Arsenie Boca ş.a., la fel, articole a diverşi autori din revista ortodoxă „Atitudini". Sfântul Apostol PAVEL spune(a) că, pe cât este cu putinţă, să trăim în bună pace cu toţi oamenii..., dar sigur nu spune(a) că trebuie să fim proşti de blânzi ori blânzi de proşti sau proşti de ascultători... JUDECĂ TU...!!! Plus altele... Vom reveni!...
Este bine că există candidați independenți... și totuși ar trebui să cercetăm puțin și să vedem care este de fapt motivația reală, "din spate", a candidaților (în general vorbind a tuturor candidaților din partide, și a celor independenți în particular)... Problema se pune astfel: 1. Dacă nu au abilități de manager, de lider, de politician, nu vor putea face față eficient funcției ocupate (deși cu o echipă ulterioară de consilieri, secretară etc., ar putea face față relativ bine). 2. A doua chestiune ține de motivația pentru candidatură - căci de regulă oamenii urmăresc să ajungă pe o funcție, care aduce un statut social deosebit, bani, avere, putere, avantaje etc... Oricum, oamenii, atunci când au posibilitatea de a se îmbogăți, uită de principii și de toate, mai ales dacă nu sunt riscuri penale... Așadar, sunt excepții oamenii serioși, cu capacitate bună și cu aptitudini deosebite, cu bună moralitate! asta este realitatea! Câți dintre candidații din partide și independenți sunt responsabili și de la bun început candidează din dragoste de țară, din patriotism și totodată au un plan clar și abilitățile necesare??? Cei din partide clar că se subordonează partidului, sunt pe liste... La cei care sunt patrioți, capabili, cinstiți, responsabili le doresc succes! însă mulți nu au ce căuta în politică... Dacă la nivel local unii ar putea face față destul de bine, și oricum nu ar încurca treburile decât local, la nivel de Parlament, apoi de Miniștrii numiți (nu aleși) este o mare problemă, căci încurcă treburi importante, nicidecum locale...   Doamne-ajută!

SURSE:
Carta Universală a Drepturilor Omului a O.N.U.: http://www.un.org/en/documents/udhr/ ;
*Cartea „Ne vorbeşte Părintele Justin" (vol. 2), Mănăstirea Petru Vodă, jud. Neamţ, pp. 127-128;

Despre autor:
Răzvan-Ioan Tulpan este autor a 10 cărţi. Este analist, licenţiat în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene al ULBS, contabil, editor, cercetător independent, veterinar. La cerere, autorul coordonează, editează şi tehnoredactează lucrări științifice, articole, cărți, broșuri ș.a.. Articolele sale sunt publicate pe www.tulpan-i-consiliere.blogspot.com. Cărţile sale despre alimentaţia sănătoasă, globalizare, relaţii internaţionale, enigme și investigaţii, recorduri și curiozităţi, umor, credinţa ortodoxă, cărţi pentru copii ş.a.. Cărțile autorului pot fi comandate direct de la autor, la adresa de E-mail:  AiCarteAiParte.ioan@gmail.com .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu