ATAC LA SĂNĂTATE prin ALIMENTAŢIA MODERNĂ!
COORDONARE şi TEHNOREDACTARE lucrări de LICENŢĂ şi MASTERAT!
EDITARE: CĂRŢI, BROŞURI, AFIŞE ş.a.
G R A F I C Ă : COPERŢI CĂRŢI - AFIŞE - PLIANTE - FLUTURAŞI ş.a.
VĂ AŞTEPTĂM! E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com
COORDONARE şi TEHNOREDACTARE lucrări de LICENŢĂ şi MASTERAT!
EDITARE: CĂRŢI, BROŞURI, AFIŞE ş.a.
G R A F I C Ă : COPERŢI CĂRŢI - AFIŞE - PLIANTE - FLUTURAŞI ş.a.
VĂ AŞTEPTĂM! E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com
Click pe LINK >>>>> https://www.facebook.com/razvan.tulpan
OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS! vezi mai jos!
_______________________________
ATAC la SĂNĂTATE prin
alimentaţia
modernă!?
Prelucrare
industrială şi
denaturare
Una
dintre diferenţele
fundamentale dintre alimentele procesate
(prelucate) industrial şi cele „de casă”
(adică preparate în sistem gospodăresc / casnic), constă şi în
faptul că, în cazul
alimentelor „de
casă” -
textura, consistenţa, culoarea, mirosul şi gustul (aroma)
preparatelor depinde practic exclusiv de ingrediente naturale
(clasice, tradiţionale) şi de modul (normal natural) de preparare.
În schimb, în cazul produselor procesate
(prelucrate) industrial din comerţ (magazine), „calităţile”
alimentelor şi
băuturilor nu
sunt naturale, ci sunt de multe ori înşelătoare (false), şi sunt
date de aditivi / E-uri (de multe
ori în exces), dintre care mulţi nesănătoşi, improprii
consumului (unii artificiali adică identic
„naturali” / sintetici). Sănătatea
este de mare preţ... de aceea vă îndemnăm a prepara singure
(singuri) produse de casă, cu ingrediente cât mai naturale: din
gădina proprie - chiar de la ţară - din
gospodărie - de la animalele din bătătură! Evitaţi,
pe cât se poate,
margarina (indiferent de marcă şi de
adaosurile din ea!), zahărul alb, făina albă, sucurile (băuturile
răcoritoare) obişnuite din comerţ (renunţaţi mai ales la cele cu
îndulcitori sintetici – ciclamat, aspartam, acesulfam K, zaharina
ş.a., evitaţi coloranţii artificiali, aromele sintetice sau
identic „naturale”
- care doar le copiază
pe cele naturale). De
asemenea produsele cu prea mulţi
aditivi nu sunt indicate. Renunţaţi la
alimentele preparate la cuptorul cu microunde, căci microundele
„atacă”
alimentele, le denaturează, le modifică, acestea încălzinduse
anormal şi nenatural, forţat! Zahărul alb, făina albă,
îndulcitorii sintetici amintiţi, dat fiind că sunt mult
modificate, nemaifiind naturale, pot provoca în numeroase
cazuri tulburări de metabolism, neputând fi digerate normal,
simplu, precum alimentele naturale! Feriţi-vă
şi de glutamatul de sodiu – potenţator de aromă, antiaglomeranţi
căci pot prezenta anumite riscuri în multe cazuri.
Zahărul
alb
şi
făina
albă
Făina
albă şi zahărul alb - ambele rafinate,
deci sărăcite de
nutrienţii naturali specifici făinii
integrale respectiv sfeclei şi zahărului brut - au pus bazele
denaturării alimentaţiei, în
combinaţie cu aditivii de tipul celor artificiali / sintetici
(conservanţi, arome atificiale, coloranţi sintetici / artificiali,
potenţatori de aromă, antiaglomeranţi, afânători
etc.). Generalizarea comercializării consumului la scară largă a
produselor intens prelucrate şi aditivare
de acest tip, care conţin făină albă
(de regulă tratată chimic – conform afirmaţiilor unor companii
de morărit) şi zahăr rafinat sau, mai grav, zahăr sintetic plus
aditivi (ne referim în
special cei nenaturali, plus numeroşi
aditivi nenaturali, au pus fundamentele
diverselor afecţiuni specifice umanităţii din
ultimul secol.
Astfel, începând
din primele decenii ale secolului XX, aceste produsele
(super)procesate / (super)prelucrate industrial, deci aproape complet
denaturate, diferite atât
ca proprietăţi, ca aport nutritiv, ca gust, de produsele /
componentele de bază din care au fost obţinute (din care provin),
au invadat şi invadează în
continuare alimentaţia. Aceste
produse superprocesate industrial, mâncarea
de tip fast-food, semipreparatele, băuturile răcoriroare (în
cea mai mare parte cu ingrediente
nesănătoase, sintetice, cu îndulcitori artificiali, conservanţi
ş.a.) sunt la ordinea zilei peste tot, se
consumă zi de zi, oră de oră! Să le
evităm... Mens sana in corpore sano! Ce e natural – e natural!
Problematică de mare impact, de mare risc
pentru sănătate şi viaţa consumatorilor, căci implică tulburări
de metabolism, intoxicări plus diverse numeroase afecţiuni, uneori
chiar cancer!
Atenţie!
Pentru
digerarea unor alimente denaturate şi sărăcite în principii
nutritive - precum zahărul rafinat alb şi făina albă - şi pentru
o optimizare a digestiei, cu o bună absorbţie, adică pentru un
metabolism (asimilaţie şi dezasimilaţie) normal, organismul se
forţează. Astfel, este posibil, conform anumitor specialişti, ca
să se extragă chiar calciu din oase, din organism şi din rezerve –
cu posibilă
favorizare
a osteoporozei
şi
posibilă
predispoziţie
la fracturi
–
, în
unele cazuri
se extrag (se
consumă) şi
enzime, vitamine, minerale dar
şi energie ş.a.
pentru a putea fi digerate zahărul alb şi făina albă, care sunt
prea prelucrate industrial, denaturate şi
incomplete.
Nitritul:
conservant
riscant?
Nitritul
de sodiu – conservant (conservă, dă gust, culoare mai
„comercială”), poate
dăuna uneori, mai ales dacă se ingererază produse cu comservant
nitrit des şi în cantităţi mai ma, ricăci poate exista anumite
riscuri pentru sănătate. Nitritul de
sodiu se găseşte în aproape toate
produsele cu carne şi din carne care au termen de valabilitate mare
- de 1-2-3 ani: mezeluri, conserve de
carne, cu ficat, produse în
conservă şi
în vid precum
leberwurst, tobă,
muşchi, chiar slănină ş.a..
Sarea
iodată –
riscuri?
Dacă
nu aveţi deficit de iod puteţi evita sarea iodată şi alimentele
cu sare iodată (vezi eticheta) – sare căci sare neiodată nu
găsiţi decât (posibil) în piaţă la vrac, la naturişti şi la
farmacii, căci se interzice
prin lege (HG nr.
568/2002)
comercializarea sării neiodate (rafinate
extrafine şi fine, grunjoase nerafinată, adică a sării normale) –
astfel încât în toate magazinele veţi găsi doar sare iodată
(fină sau gemă, ambele cu iod).
Mâncaţi
sănătos!
Evitaţi,
pe cât se poate, produsele preluctate industrial, adică produsele
intens procesate şi prea aditivate (cu multe E-uri). Să mâncăm
hrană naturală, mâncare hrănitoare sănătoasă: crudităţi,
deci fructe şi legume proaspete, crude, mămăligă românească,
pâine integrală, divesre tipuri de nuci şi seminţe crude, carne
albă „de casă”, peşte (necongelat),
lactate fără arome sintetice şi
fără cloranţi,
fără lapte praf... plus
ceaiuri naturale la vrac şi fără E-uri. Alimentaţie cu alimente
de bază precum cereale cât mai apropiate de starea naturală (adică
fără multă făină albă care este sărăcită de fibre, nu are
minerale şi nici vitamine, fără zahăr alb şi fără margarină),
alimentaţie complexă, varită, completă şi adaptată, cu
crudităţi, leguminoase...
Control
şi analiză genetică
Ar
fi de mare utilitate un control şi o analiză chimică şi genetică
ş.a. a alimentelor şi materiilor prime precum legume, fructe,
cereale, ouă, carne, lapte şi derivate din lapte, aditivi naturali
etc., pentru a se vedea cât de naturale şi de normale sunt acestea.
Semnal
de alarmă:
Sănătatea
în pericol!
Tragem
un serios semnal de alarmă – având în vedere incidenţa tot mai
crescută a diferitelor afecţiuni (boli) precum diverse tulburări
de metabolism, celulită, decalcifiere a oaselor şi osteoporoză,
obezitate, chiar cancer etc.. Autorităţi precum
Protecţia
Consumatorilor
(ANPC:
www.anpc.gov.ro/
,
Comisariatele
Regionale / Judeţene pentru Protecţia Consumatorilor din fiecare
judeţ), Direcţiile de Sănătate Publică, Ministerul Sănătăţii
şi Ministerul Agriculturii etc.. au obligaţia şi dreptul de a lua
măsuri pozitive reale şi de impact, în virtutea DREPTURILOR CETĂŢENILOR-CONSUMATORI la
sănătate şi la o alimentaţie sănătoasă, căci nou-născuţii
sunt tot mai bolnăvicioşi, morbiditatea şi mortalitatea cresc, iar
zestrea genetică degenerează, căci... suntem şi ceea ce mâncăm!
Alimentaţia infuenţează consumatorii ca întreg: afectează atât
starea
fizică,
pe
cea psihică,
acţiunile şi activităţile oamenilor şi
chiar sufletul! Mens
sana in corpore sano?
* * *
Articole ale autorului Răzvan-Ioan TULPAN, găsiţi şi în ziarul "MESAGERUL de SIBIU",
la chioşcurile cu ziare!
* * *
Articole ale autorului Răzvan-Ioan TULPAN, găsiţi şi în ziarul "MESAGERUL de SIBIU",
la chioşcurile cu ziare!
* * *
Despre
autor:
Răzvan
Ioan Tulpan este analist, contabil, licenţiat în Relaţii
Internaţionale şi Studii Europene al ULBS, cercetător independent
şi veterinar. Autorul coordonează şi tehnoredactează lucrări de
licenţă şi masterat, la cerere. Articolele sale sunt publicate pe
www.tulpan-i-consiliere.blogspot.com. Cărţile sale despre
alimentaţia sănătoasă, globalizare, relaţii internaţionale,
enigme și investigaţii, recorduri și curiozităţi, umor, credinţa
ortodoxă, cărţi pentru copii ş.a. pot fi achiziționate şi din
librăria din Promenada MALL sau pot fi comandate direct de la autor,
la adresa de E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com .
SURSE:
- Răzvan-Ioan TULPAN, „Viaţă şi sănătate... pentru o viaţă sănătoasă”, Sibiu, 2010
- Răzvan-Ioan TULPAN, „Alimentaţie sănătoasă. Nutriţie naturală [...]”, Sibiu, 2012
- Dr. Pavel CHIRILĂ, „Nu hrăni cancerul” şi „Vindecarea”, Ed. Christiana, 2012-2013
- Emil RĂDULESCU, „Alimentaţie inteligentă”, Bucureşti, 2003
- Paul ROBERTS, „Sfârşitul hranei. Pericolul înfometării în era supermarketurilor”, Bucureşti, 2009
- Revista „Familia ortodoxă”: www.familiaortodoxa.ro ,
- „The Ecologist” (“Ecologistul”): www.theecologist.org ,
- www.hhs.gov ,
- www.fda.gov ,
- www.usda.gov ,
- http://www.cancer.org/ ,
- www.anpc.gov.ro/
- http://tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/ .
OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS! OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS! OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS!
CUMPERI oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la autor şi câştigi GARANTAT cartea "RĂSCOALA" - de Liviu REBREANU - nou-nouţă, ediţie cartonată!
OFERTĂ VALABILĂ numai în perioada 09-16 decembrie 2013!
CONTACT E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com ### & http://www.tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/
VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG! SĂRBĂTORI FERICITE!
OFERTA DE CĂRŢI! VALABILĂ DIN 15.11.2013! VĂ AŞTEPTĂM!CONTACT E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com ### & http://www.tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/
VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG! SĂRBĂTORI FERICITE!
Autorul, Răzvan-Ioan TULPAN
Autorul - Răzvan-Ioan TULPAN
C O N T A C T E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com
* * *Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:
Click pe LINK >>>>> https://www.facebook.com/razvan.tulpan
OFERTA DE CĂRŢI! VALABILĂ DIN 15.11.2013! VĂ AŞTEPTĂM!
< 1 + 1 GRATIS! OFERTA SPECIALĂ din partea autorului! CUMPERI oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la autor şi câştigi GARANTAT cartea "RĂSCOALA" - de Liviu REBREANU - nou-nouţă, în ediţie cartonată! OFERTĂ VALABILĂ doar în perioada 09-16.12.2013! CONTACT E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com ### & http://www.tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/ .VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG! SĂRBĂTORI FERICITE! >
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Autorul - Răzvan-Ioan TULPAN
C O N T A C T E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com
* * * Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
GARANTAT un CADOU GRATIS ... în 3 paşi:
< GARANTAT un CADOU GRATIS în luna DECEMBRIE 2013:
Pasul 1) DACĂ eşti studentă / student la oricare Facultate a ULBS şi
Pasul 2) iei legătura cu autorul şi
Pasul 3) cumperi în luna DECEMBRIE 2013 oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la el,
Pasul 3) cumperi în luna DECEMBRIE 2013 oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la el,
... ATUNCI poţi primi
GARANTAT un CADOU GRATIS la alegere din cele 4 disponibile, din partea autorului:
a) o ciocolată de calitate - cu unt de cacao - cu lapte, stafide sau alune ş.a.
a) o ciocolată de calitate - cu unt de cacao - cu lapte, stafide sau alune ş.a.
sau
b) o periuţă de dinţi (de marcă) cu peri speciali!
sau
c) o pastă de dinţi (poţi alege din mai multe sortimente)sau
Vă aşteptăm cu drag! Succes! NU RATA OCAZIA!
CONTACT E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
CĂRŢI şi în LIBRĂRIILE ALEXANDRIA din PROMENADA MALL Sibiu, cu adaos comercial!
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Cuvinte
de folos în viaţă (II)
Culese
de Răzvan-Ioan TULPAN
Nu
întreba pe cel bătrân, întreabă pe cel ce a văzut multe.
Dojana nu-i dăunează
niciodată unui înţelept.
Înţelepţii învaţă
lucruri bune chiar şi de la duşmanii (oponenţii) lor.
Mă tem de omul a
cărui ştiinţă se bazează pe o singură carte.
Cine nu ştie nimic
nu se îndoieşte de nimic.
Neştiutorii cumpără
cărţi, învăţaţii le citesc.
Perla închisă în
cochilie, rămâne fără valoare.
Diamantul ţinut în
întuneric nu-şi arată strălucirea.
A cultiva ştiinţa,
fără a iubi oamenii, înseamnă a aprinde o lumină şi a închide
ochii.
Un frumos succes
justifică îndrăzneala.
El buen suceso
disculpa la temerida.
Cei care au fost la
trudă trebuie să fie şi la cinstire.
Ceux qui ont ete a
la peinedoivent etre a l'honneur.
Ştiinţa e putere.
Cine nu se urcă pe
munte nu cunoaşte înălţimea cerului.
A începe este uşor,
a stărui este artă.
Recomandări
de lectură:
Proverbe şi
zicători. „Munca
reflectata în proverbele lumii”, Editura Albatros, Bucureşti,
1972. Cartea conţine traduceri ale proverbelor în numeroase limbi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu