Suplimentele
alimentare: vitale pentru o bună
sănătate!
Suplimente
naturale sunt necesare mai ales în sezonul rece, pentru o bună
imunitate şi o digestie optimă: mierea de albine naturală,
polenul, propolisul, lăptişorul de matcă, păstura (toate de
origine apicolă), spirulina, germenii
de grâu şi
zeolitul
(ultimul pentru
combaterea efectelor negative
ale radiaţiilor, dar
şi pentru eliminarea metalelor grele din
organism). Recomandăm
detoxifierea simplă de 2 ori pe an plus apa de izvor, de munte,
naturală, direct de la sursă (Izvoul Liei din Polpaca plus izvorul
captat în Răşinari cu apă mai de sus de Păltiniş ş.a.). Toate
la sfatul medicului!
Mierea
de albine naturală
Mierea
naturală de albine înseamnă sănătate, ea este neutră - adică
nu este nici acidă nici bazică. Mierea combate efectul otrăvurilor.
Atenţie: mierea nu se fierbe şi nici
nu se pune în băuturi fierbinţi sau calde (lapte, ceai
etc.), deoarece la temperaturi de 100 grade Celsius şi chiar la plus
34-36 grade, mierea îşi pierde o parte din calităţi, din
proprietăţi, iar principiile sale nutritive (de exemplu enzimele
naturale conţinute de miere) devin inactive sau chiar
sunt distruse termic sau inhibate. Mierea care se
cristalizează şi devine aprope solidă, este naturală şi nu-şi
pierde proprietăţile.
În
funcţie de tipul de miere, aceasta conţine numeroase principii
nutritive şi principii active: vitamine, minerale, oligoelemente,
enzime, zaharuri naturale (bune, sănătoase), acizi organici,
amninoacizi şi multe alte componente (substanţe) benefice - unele
încă nu au fost identificate. De exemplu mierea polifloră de
albine conţine numeroase vitamine (complexul B, vit. C ş.a.),
săruri minerale (fier, fosfor, calciu, potasiu, ş.a.), enzime,
zaharuri (glucoză, sucroză – adică o formă de zahăr natural,
şi fructoză), acizi organici (acid gluconic, acid lactic),
aminoacizi ş.a..
Este
important ca albinele să fie sănătoase, iar inflorescenţele din
care albinele au recoltat polenul, să fie în zone nepoluate, şi să
fie în stare cât mai naturală, nestropite cu pesticide,
insecticide etc... Atenţie la faptul că în
comerţ se întâlnesc cazuri de miere lungită cu apă sau
falsificată prin adoaos de glucoză, de apă cu zahăr etc..
Mierea
naturală de albine susţine imunitatea şi, în mici cantităţi
consumate zilnic (1-2 linguri / zi),
are efecte pozitive,
ea având şi
un gust plăcut.
Mierea de salcâm este singurul tip de
miere de albine care nu denaturează (deci nu modifică) gustul
propriu al băuturilor în care este adăugată - în ceai călduţ,
lapte călduţ (sub 34 de grade Celsius).
Atenţie
ca pe borcanul cu miere să fie înscris „standard”, „STAS”,
Provenienţa mierii, şi
este de preferat să nu consumaţi miere din amestecuri de miere
(scrie pe etichetă „amestecuri de miere”), căci este posibil să
nu fie de calitate superioară.
Mierea
este un supliment alimentar miraculos şi, alături de polen,
propolis, păstură, lăptişor de marcă (toate din
gama apicolă), contribuie la
o bună stare a sănătăţii prin asigurarea anumitor principii
active absolut necesare pentru un organism funcţional sănătos!
Atenţie la alergii şi alergeni – consultaţi medicul şi
farmacistul!
Polenul
Produs
de albine, polenul poate fi considerat un
aliment-supliment-medicament
înzestrat
cu proprietăţi deosebite. Polenul albinelor conţine
cca 20 % miere de albine (deci aproximativ o cincime miere). În
funcţie de diverşi factori instabili precum: zona de provenienţă,
de plantele din care s-a recoltat polenul de către albine, în
funcţie de condiţiile de păstrare, de starea de sănătate a
albinuţelor etc.), polenul (poate) conţine,în proporţii variabile
şi deci, oscilante: acid nicotinic, tiamină, piridoxină,
lactoflavină, ribiflavină, vitaminele B, C, D, E, A, biotină ş.a..
Conţine enzime, dar şi acizi aminaţi (în ordinea descrescătoare
a concentraţiei): leucină, lizină, valină, arginină, izoleucină,
fenilalanină, histidină şi treonină, metrionină, triptofan.
Conţine (săruri) minerale şi oligoelemente: potasiu, calciu,
magnexiu, siliciu, fosfor, cupru, fier, mangan, sulf, clor ş.a..
Excluzând cazurile de alergii la polen şi la alte componente,
polenul are proprietăţi excepţionale, alături de propolis ş.a..
Ca dozare, se îcepe cu o doză zilnică de o linguriţă,
ajungâdu-se treptat până la o lingură de polen, pentru adultul
normal şi fără probleme (dimineaţa, pe stomacul gol, după o
reţinere în gură, a polenului, spre „dizolare-topire” în
salivă, urmată de înghiţirea polenului). Doza este şi în
funcţie de greutatea corporală a omului, în funcţie de vâstă
(la copii nu foarte mici se administrează doze mai mici, cca o
jumătate de linguriţă), în funcţie de starea de sănătate, de
afecţiunile principale şi asociate de care suferă omul, în
funcţie şi de alţi factori interni şi externi, vizibili şi
nevizibili, cunoscuţi şi neştiuţi ... Necesar
şi de folos este sfatul medicului,
al nutiţionistului (atenţie la eventualele alergii) şi la stareaîn
care se află polenul şi vezi şi ceilalţi factori de influenţă
menţionaţi). Se fac cure de 1-2 săptămni (deci de cca 7-14 zile),
urmate de pauze.
Polenul
se foloseşte cu bune rezultate în astenii, insomnie, nervozitate,
dar şi în artroză vertebrală, util pentru imunitate ş.a.. Se
poate găsi şi în comerţ sub formă de polen uscat şi de polen
care se păstrează la frigider (refrigerat) la cca 4 grade Celsius.
Dacă nu sunt contraindicaţii, sensibilităţi, recomandăm polenul
care se păstrează la frigider căci, în principiu, are mai multe
enzime active decât polenul uscat care, însă are avantajul că nu
trebuie ţinut la frigider, polenul uscat putând fi purtat practic
în buzunar în ambalajul original al producătorului.
Propolisul
Propolisul
este un produs al albinelor care conţine peste 50% răşini şi
balsamuri, conţine ceruri (sub 30%), uleiuri eterice şi aromatice
(cca 10%), polen, dar conţine şi aminoacizi, enzime, vitamine (A,
B, D, E, PP), hormoni naturali, flavone, flavonoizi,
acizi
organici (acid ferulic, cinamic, acid cafeic), săruri minerale
(zinc, fier, magneziu, cupru, mangan, cobalt, aluminiu, calciu, siliciu,
bariu, vanadiu ş.a.) ş.a..
Propolisul
(care este practic diluat de procesator /
producător) are proprietăţi excepţionale antiseptice, în
susţinerea imunităţii, în refacerea ţesuturilor, chiar a
ţesutului osos, bun cicatrizant, cheratogen şi cheratoplast ş.a..
La fel, atenţie la alergii şi alergeni -
cereţi recomandarea medicului şi a farmacistului!
Spirulina
şi zeolitul
Mai
amintim suplimentele: spirulina,
germenii
de grâu şi
zeolitul (ultimul
pentru combaterea efectelor negative
ale radiaţiilor, dar
şi pentru eliminarea metalelor grele din
organism - metale care pot proveni, uneori, din peşte cu conţinut
de metale grele, din legume şi fructe din soluri poluate cu metale
grele ş.a.). Vedeţi la magazinele
cu profil naturist - puteţi cere recomandarea vânzătorilor căci
ei ştiu, în principiu, care mărci sunt mai cerute de clienţi,
care sunt mai bune.
În
încheiere vă recomandăm detoxifiere simplă (dezintoxicare) de 2
ori pe an - prin post şi consum de fructe naturale autohtone,
consumul de legume, fructe şi verdeţuri naturale proaspete, consum
redus de alimente prea prelucrate industrial (adică şi intens
aditivate, cu E-uri multe sintetice) plus odihnă suficientă şi
mişcare fizică (plimbări, jogging, aerobic, înnot - sport), cu un
program zilnic normal şi echilibrat... plus optimism şi veselie,
chiar râs, căci în pofida părerii unora, râsul nu îngraşă şi
este foarte sănătos... garantat!
SURSE:
- Răzvan-Ioan TULPAN, „Alimentaţie sănătoasă. Nutriţie naturală [...]”, Sibiu, 2012
- Marius Theodor CABA, „Dietoterapie tradiţională chineză”, Editura Cimarron, Sibiu, 2011
- Jean VALNET, „Tratamentul bolilor prin legume, fructe şi cereale”, Editura Ceres, Bucureşti, 1987
- http://tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/
Despre autor:
Răzvan Ioan Tulpan este autor a 9 cărţi. Este analist, colaborator independent permanent - autor de articole în publicaţii, contabil, licenţiat în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene al ULBS, cercetător independent şi veterinar. Autorul coordonează şi tehnoredactează lucrări de licenţă şi masterat, la cerere. Articolele sale sunt publicate pe www.tulpan-i-consiliere.blogspot.com. Cărţile sale despre alimentaţia sănătoasă, globalizare, relaţii internaţionale, enigme și investigaţii, recorduri și curiozităţi, umor, credinţa ortodoxă, cărţi pentru copii ş.a. pot fi achiziționate şi din librăria Alexandria din Promenada MALL sau pot fi comandate direct de la autor, la adresa de E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com .
Autorul Răzvan Ioan Tulpan publică articole şi în ziarul local MESAGERUL de SIBIU, care are redacţia pe str. Revoluţiei nr. 1, et. 1, Mun. Sibiu.
_______________________________
COORDONARE şi TEHNOREDACTARE lucrări de LICENŢĂ şi MASTERAT!
EDITARE: CĂRŢI, BROŞURI, AFIŞE ş.a.
G R A F I C Ă : COPERŢI CĂRŢI - AFIŞE - PLIANTE - FLUTURAŞI ş.a.
VĂ AŞTEPTĂM! E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com
OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS! vezi mai jos!
_______________________________
OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS! OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS! OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS!
CUMPERI oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la autor şi câştigi GARANTAT cartea "RĂSCOALA" - de Liviu REBREANU - nou-nouţă, ediţie cartonată!
OFERTĂ VALABILĂ numai în perioada 09-16 decembrie 2013!
CONTACT E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com ### & http://www.tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/
VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG! SĂRBĂTORI FERICITE!
CONTACT E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com ### & http://www.tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/
VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG! SĂRBĂTORI FERICITE!
OFERTA DE CĂRŢI! VALABILĂ DIN 15.11.2013! adăugată în 2018, actualizată! VĂ AŞTEPTĂM!
Autorul - Răzvan-Ioan TULPAN
C O N T A C T E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com
* * *Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:
Click pe LINK >>>>> https://www.facebook.com/razvan.tulpan
OFERTA DE CĂRŢI! VALABILĂ DIN 15.11.2013! VĂ AŞTEPTĂM!
< 1 + 1 GRATIS! OFERTA SPECIALĂ din partea autorului! CUMPERI oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la autor şi câştigi GARANTAT cartea "RĂSCOALA" - de Liviu REBREANU - nou-nouţă, în ediţie cartonată! OFERTĂ VALABILĂ doar în perioada 09-16.12.2013! CONTACT E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com ### & http://www.tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/ .VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG! SĂRBĂTORI FERICITE! >
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Autorul - Răzvan-Ioan TULPAN
C O N T A C T E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com
* * * Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
GARANTAT un CADOU GRATIS ... în 3 paşi:
< GARANTAT un CADOU GRATIS în luna IANUARIE 2014:
Pasul 1) DACĂ eşti studentă / student la oricare Facultate a ULBS şi
Pasul 2) iei legătura cu autorul şi
Pasul 3) cumperi în luna IANUARIE 2014 oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la el,
Pasul 3) cumperi în luna IANUARIE 2014 oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la el,
... ATUNCI poţi primi
GARANTAT un CADOU GRATIS la alegere din cele 4 disponibile, din partea autorului:
a) o ciocolată de calitate - cu unt de cacao - cu lapte, stafide sau alune ş.a.
a) o ciocolată de calitate - cu unt de cacao - cu lapte, stafide sau alune ş.a.
sau
b) o periuţă de dinţi (de marcă) cu peri speciali!
sau
c) o pastă de dinţi (poţi alege din mai multe sortimente)sau
Vă aşteptăm cu drag! Succes! NU RATA OCAZIA!
CONTACT E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
CĂRŢI şi în LIBRĂRIILE ALEXANDRIA din PROMENADA MALL Sibiu, cu adaos comercial!
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu