luni, 10 martie 2014

O altfel de Românie?!... prin puterea societăţii civile!

O altfel de Românie?!... prin puterea societăţii civile! (1) şi (2)

... fără supremaţia absolută a clasei politice cu politicieni care de 25 de ani ne spun poveşti politice vânătoreşti...

Alternativă şi completare morală, legală, legitimă şi practică la slaba politică a partidelor din ultimii 25 de ani de democraţie originală aproape falimentară!
În anul 1989, la sfârşitul lunii decembrie, a capitulat, a căzut” comunismul din România! Ne amintim că, în decembrie 1989, odată cu „revoluţia”, odată cu schimbarea brutală a sistemului politic comunist-socialist, a regimului dictatorului Ceauşescu, speram cu toţii la viaţa într-o democraţie a libertăţii, a respectării drepturilor, a pluripartidismului democratic şi a economiei libere de piaţă, concurenţiale şi necentralizate, cu o deschidere către valorile Occidentului. Asta speram cu toţii! Speram, pe bună dreptate, după 45 de ani de opresiune comunistă şi securistă, şi eram chiar siguri, că s-a terminat cu totalitarismul, cu comunismul, cu abuzurile Securitatăţii şi ale Partidului - PCR, speram că vom avea o viaţă cu bunăstare, ca în vest! Practic, în anii 1989 şi 1990-1991, în Europa de Est şi Centrală, regimurile comuniste se prăbuşeau organizat şi programat, după dorinţa marilor puteri ale lumii (vezi Malta). Era o nouă şansă pentru toate naţiunile statelor comuniste, inclusiv pentru români!... şansa democraţiei, a libertăţii, a „luminii” democraţiei, a relaxării generate de democraţie! A fost o şansă reală... dar România a fructificat-o doar parţial!


Eu, am un singur comentariu legat de candidaţii cu şanse reale la prezidenţiale, şi anume ceea ce a spus referitor la conducătorii ţării în general (încă de cu ani în urmă), a spus în adevăr Preotul-Părintele Justin Pârvu (care a vieţuit la Mănăstirea Petru Vodă din Jud. Neamţ), care a susţinut şi în cărţile scrise că:
„Atâta vreme cât nu avem la cârma ţării oameni care să guverneze cu spirit de jertfă pentru popor şi cu binecuvântarea lui Dumnezeu, nu ieşim la orizont.”
Sincer, niciunul dintre candidaţii cu şanse reale, cred că nu îndeplineşte condiţiile, fără a mai pune la socoteală şi alte condiţii... 
Condiţiile minime de bază indispensabile şi ELIMINATORII pentru oricare candidat sunt: 

  1. Integritate (Moralitate);
  2. Patriotism (cu Credinţă - deci dragostea de ţară şi de neam se împletesc şi coexistă cu respectul pentru credinţa strămoşească, cu Credinţa în Dumnezeu);
  3. Profesionalism de excepţie... 

la care se adaugă alte condiţii. Condiţiile se aplică la oricare candidat politician şi funcţionar public superior, deci şi la Parlamentari, dar şi la Miniştrii numiţi, la Secretari de stat, Directori etc..CETĂŢENE, CE PĂRERE AI?

DOAR ÎMPREUNĂ, UNIŢI, VOM ÎNVINGE!"
Acum, în martie 2014, la aproape 25 de ani de democraţie „originală” românească, România este stat membru al NATO (de 11 ani) şi al Uniunii Europene (din 1 ianuarie 2014)! Şi totuşi, dintre statele membre ale U.E. care au fost state comuniste, doar România şi Bulgaria o duc prost”, cel mai prost, pe când restul stalelor foste satelite sovietice care acum sunt în U.E. o duc mai bine, au un nivel de trai superior României!
Atâta vreme cât nu avem la cârma ţării oameni care să guverneze cu spirit de jertfă pentru popor şi cu binecuvântarea lui Dumnezeu, nu ieşim la orizont”. (Preotul-Părintele Justin Pârvu, care a vieţuit la Mănăstirea Petru Vodă din Jud. Neamţ, citat din cartea „Ne vorbeşte Părintele Justin” (vol. 2))

Este vizibilă, cunoscută şi recunoscută oficial (dar neasumată real) situaţia negativă gravă din România, căci mass media s-au tras numeroase semnale de alarmă, la fel U.E. şi Statele Unite ale Americii (SUA) au evidenţiat amploarera corupţiei la cele mai înalte niveluri din stat, avertizând oficial autorităţile române. Atitudinea neetică (imorală sau amorală - la limita moralităţii) şi slabele rezultate ale partidelor polticie din România, ale multor politicieni, precum şi influenţa negativă şi chiat ilegală a unor grupuri (politice, economice, de crimă organizată etc.) de interese / presiune, arată limpede că România nu se îndreaptă în direcţia bună, cu toate că este stat membru al NATO al UE. Vezi mass-media: corupţie, scandaluri cu caltaboşi, termopane, borduri, autostrăzi, licitaţii ş.a.), conflicte de interese, licitaţii trucate de „băieţii deştepţi”, trafic de influenţă cu condamnări etc.. Există raporte oficiale care reflectă această stare de lucruri care se perpetuează. Preotul-Părintele Justin Pârvu care a vieţuit la Mănăstirea Petru Vodă din Jud. Neamţ, a spus şi în cărţile scrise („Ne vorbeşte Părintele Justin" - vol. 1 şi 2) că: se vede din greutăţile cu care ne confruntăm azi că nu este binecuvântarea lui Dumnezeu peste lucrul oamenilor, nu este nici binecuvântare peste roadele pământului, nu este nici saţiu.” Privitor la politică Pr. Justin Pârvu sublinia: Care este mai tare în mitocănii acela guvernea, adică cel care are banul să îl poată corupe pe cel sărac. Se ajunge să cumperi conştiinţa omului cu un kilogram de făină şi orez şi o jumătate de litru de ulei. Acesta este politicianul compromis şi care se degradează în faţa unui popor. Cu ce încredere poţi să îi acorzi unui astfel de politician casa şi averea unmui stat? Cel care acordă votul de încredere unui astfel de politician nu este ca un nebun care îşi dă foc la casă? De aceea noi nu mai ieşim din această stare de mizerie.”
Partidele policice şi clasa politică a democraţiei de aproape un sfert de veac, nu au dat rezultate aşteptate. Să fim sinceri: românii sunt nemulţumiţi de evoluţia situiaţiei României... Şi este şi normal – căci trăim într-un stat în care majoritatea populaţiei are venituri mici, nesatisfăcătoare, clasa politică, conform buletinelor de ştiri, nu face mare lucru pentru ţară, corupţia la cele mai înalte niveluri este în floare, iar interesul politicenilor români este scăzut, iar partidele minorităţilor (de ex. UDMR, care are potenţial de „şantaj”) fac şi ele presiuni, escaladează tensiunile existente şi produc probleme, chiar conflicte interetnice. Conform teoriei politice, astfel de partide precum UDMR, deşi sunt mici, au potenţial de „şantaj”, au influenţă la alegeri, căci pot înclina balanţa într-o parte ori în alta şi astfel pot negocia, pot pune diverse condiţii în schimbul direcţionării voturilor lor către aceste partide mari, dar care nu-şi pot asigura o majoritate de voturi, depinzând deci de aceste mici partide precum cel maghiar, care exploatează în propriul interes situaţiile de acest gen.
Preotul Justin Pârvu a mai precizat o guvernare fără Dumnezeu este o guvernare fără conştiinţă”, iar privitor la privitor la situaţia conducerii României, spune atâta vreme cât nu avem la cârma ţării oameni care să guverneze cu spirit de jertfă pentru popor şi cu binecuvântarea lui Dumnezeu, nu ieşim la orizont”.

... Şi atunci, ce este de făcut, căci este clar că în ultimii 24 de ani nu s-au înregistrat progrese importante, cel puţin nu în nivelul de trai al românului obişnuit şi nici în cazul pensionarilor obişnuiţi, cu puţine excepţii. Dacă alegătorii, deci şi naţiunea română nu este mulţumită de evoluţia slabă a democraţiei, ce se poate face, căci la vot pot fi penalizaţi politicienii, dar de regulă doar odată la 4 sau 5 ani, la alegeri, eventual la referendum, căci acum este democraţie, iar o revoluţie nu-şi mai are sensul. Există o soluţie, o alternativă morală, legalălegitimă şi practică la rezultatele slabe ale politicii partidelor şi conducerilor din ultimii 24 de ani de democraţie originală aproape falimentară! Soluţia: implicarea masivă şi puternică a societăţii civile este o soluţie viabilă şi corectă, de fair-play!

Implicarea societăţii civile

Implicarea societăţii civile a fost deja probată cu bune rezultate în state democratice dezvoltate precum SUA, Canada ş.a.! Asociaţiile, fundaţiile, ONG-urile, personalităţile adevărate ş.a. au un cuvânt greu de spus în evoluţia societăţii. Aşadar, există alternativă morală şi legală, corectă, principială şi necesară la politica nemulţumitoare a partidelor din ultimii 24 de ani. Căci politica lor şi guvernările din ultimul sfert de veac, nu au dat rezultate pozitive importante!... Astfel, pentru ieşirea din criza politică şi socială de după decembrie 1989, se pot folosi legal, legitim şi moral Drepturile Omului, conform Constituţiei României şi Tratatului Uniunii Europene, conform Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului (din Carta ONU), în scopul îmbunătăţirii situaţiei şi a renaşterii morale, sociale, politice, economice şi spirituale. Prin oameni morali, echilibraţi şi patrioţi, candidaţi propuşi de societatea civilă! Candidaţi cu ţinută morală, deci integrii - cinstiţi, corecţi şi competenţi, echilibraţi, de valoare, şi neaserviţi politic şi nici altfel şi patrioţi. Cred că românii sunt sătui de aceşti 24 de ani de poveşti politice vânătoreşti... Pr. Justin Pârvu spunea despre politicieni: ei fac campanii, promisiuni şi alegeri, dar peste tot însă sună a sărăcie.

Societatea civilă, cetăţenii, electorii pot să îşi aducă contribuţia la bunăstarea societăţii, şi sunt datori cu acest lucru! În conformitate cu drepturile (legale), persoanele şi cetăţenii au dreptul la libera întâlnire, dreptul la libertate de exprimare şi libertate de constituire în organizaţii, asociaţii, fundaţii, au dreptul la liberă circulaţie ş.a.. Adică societatea civilă are dreptul şi datoria de a se organiza legal pentru bunăstarea ţării, mai ales în condiţiile în care majoritatea cetăţenilor sunt nemulţumiţi de situaţia din România democratică din ultimii 24 de ani! Situaţia precară, deci nemulţumitoare a României se reflectă şi este vizibilă şi în nivelul de trai scăzut, în situaţia economică neperformantă, lipsa de profesionalism, în corupţie, nepotism, dezinteres pentru binele ţării... Atitudinea neetică (imorală sau amorală - la limita moralităţii) şi slabele rezultate ale partidelor, ale multor politicieni, precum şi influenţa negativă şi chiat ilegală a unor grupuri de interese /presiune, arată limpede că România nu se îndreaptă în direcţia bună, cu toate că este stat membru al NATO de 10 ani, şi membru al UE de 7 ani. Vezi mass-media: corupţie, scandaluri cu caltaboşi, termopane, borduri, autostrăzi, licitaţii ş.a.), conflicte de interese, licitaţii trucate de „băieţii deştepţi”, trafic de influenţă cu condamnări etc.. Pr. Justin Pârvu scria: Politica este arta de a conduce şi nu e uşor. [...] să luăm arta de a conduce a vremurilor noastre:' forţa, violenţa, furtul, sălbăticia şi tot ce este mai degradat în societatea noastră. Cine este ales? Este ales, în sfârşit, un om care ştie să cumpere, să vândă şi să degradeze.”

Astfel, ar fi util şi necesar pentru societate, ca o alternativă necesară vitală, alternativă etică, morală, legitimă şi corectă la manifestările actuale şi la cele din ultimii 24 de ani de democraţie românească originală) din sfera politică şi electorală, deci ar fi util ca societatea românescă, în ansamblul său, să ia atitudine, să vină cu astfel de alternative:
- la alegerile locale şi generale (parlamentare), chiar prezidenţiale, societatea civilă, în fiecare localitate din ţară, în fiecare judeţ şi în fiecare circumscripţie electorală să vină cu un număr suficient de candidaţi de adevărată valoare morală şi socială, să concureze realmente cu candidaţii obişnuiţi care evident actualmente dar şi în trecut, erau şi sunt înregimentaţi şi aserviţi politic - candidaţi neînregimentaţi politic, cu C.V.-uri la vedere, oameni corecţi, verticali, credincioşi, inteligenţi şi patrioţi.

Ar fi util ca acest lucru să se petreacă în fiecare judeţ, astfel încât să existe un număr mare de candidaţi reali, apolitici, independenţi, potriviţi pentru funcţiile respective.
Atenţie ca să nu se politizeze sau să nu se deturneze asemenea aplicari ale iniţiativelor de acest gen! Este bine că grupuri mari de oameni se pot întâlni liber şi democratic. Legal (mai ales în spaţii particulare), căci oamenii au acest drept de a se întâlni paşnic la o „şuetă”, la discuţii şi pot discuta diverse, căci sunt destule locuri, clădiri numai bune, şi nici nu se tulbură liniştea şi ordinea publică... Au apus vremurile acelea când nu te puteai întâlni liniştit om cu om...
Deci, se pot ţine întâlniri peste tot în ţară (şi în ultimul cătun), la căminele culturale, la fundaţii, la diverse asociaţii, cluburi, organizaţii non guvernamentale (ONG-uri), la cluburi etc., la şcoli, facultăţi, licee, cu ocazia diferitelor sărbători, expoziţii, lansări de carte, târguri se pot dezbate astfel de probleme presante precum cine sunt oamenii cinstiti şi morali, cu competenţă de a candida la alegerile locale şi parlamentare.
Astfel de acţiuni din partea societăţii civile sunt perfect legale, legitime şi morale, chiar sunt indispensabile în actuala societate aflată în derivă financiară, culturală, morală... Căci, restul statelor foste comuniste - state satelit ale URSS (Rusia), din fostul bloc comunist şi care actualmente sunt state membre în U.E., toate, cu excepţia României şi Bulgariei, o duc mult mai bine decât România şi Bulgaria. Deci doar noi, românii şi bulgarii, avem salarii de mizerie şi o societate în derivă, pe când restut statelor foste comuniste care acum sunt membre în U.E. sunt la un nivel mult superior nouă... ca salarii, ca vizibilitate pozitivă, ca apreciere internaţională... Justin Pârvu scria: înainte veneau directivele de la Moscova, acum vin de la Europa Centrală” [U.E. (n.m.)]

Să nu uităm că suntem români ortodocşi, suntem creştini-ortodocşi, nu are de ce să ne fie ruşine cu aceste lucruei, ci din contră, putem fi mândrii de statutul nostru de români creştini-ortodocşi, căci avem strămoşi precum Domnitorul Mihai Viteazul - care a unit Principatele Române şi a dat jertfa supremă, Voievodul moldovean Ştefan cel Mare şi Sfânt, Martirii-Mucenici Brâncoveni şi mulţi alţii. Aceştia s-au jerfit şi s-au ostenit pentru neam, pentru ţară, pentru unitatea românilor... iar noi, în zilele de astăzi, când nu este prigoană ca pe vremuri, noi stăm cu braţele în sân, nepăsători... şi ne lăsăm ţara şi neamul de izbelişte!?
Sfântul Apostol PAVEL spune(a) că, pe cât este cu putinţă, să trăim în bună pace cu toţi oamenii..., dar sigur nu spune(a) că trebuie să fim proşti de blânzi ori blânzi de proşti sau proşti de ascultători... Preotul Justin Pârvu scria în cărţi: la noi este o boală în popor, ascultarea asta prostească. Să nu cumva să tulburăm. Dar ce să tulburăm când situaţia deja e tulbure?” Eu aş completa: este bine să ne supunem legilor statului şi bunului simţ, dar nu este bine să ne lăsăm înjosiţi şi terminaţi! Să nu-i uităm pe cei persecutaţi prin închisorile comuniste, abuzaţi, torturaţi şi ucişi mişeleşte de membrii sistemul opresiv, încă din anii 1940 şi până-n decembrie 1989! Să nu uităm jerfele de la revoluţia din 1989... Sperăm că jertfele nu au fost în zadar!... JUDECĂ TU...!!! Plus altele...

Pr. Justin Pârvu: [...] noi ne apărăm drepturile noastre, tradiţia, viaţa, <<sărăcia şi neamul>>“Alegem oameni, rămânem la nivelul omului. Alegem pe Dumnezeu, ne ridicăm la nivelul lui Dumnezeu.” Sfârşitul libertăţii noastre: guvernarea fără Dumnezeu!

Cu onestitate şi prietenie, analist Răzvan TULPAN copyright

SURSE:
Carta Universală a Drepturilor Omului a O.N.U.: http://www.un.org/en/documents/udhr/
Ne vorbeşte Părintele Justin" (vol. 1), Petru Vodă, Fundaţia Justin Pârvu, pp. 69-78, 177-184.
Ne vorbeşte Părintele Justin" (vol. 2), pp. 101-115, 107, 127-135.
Revista „Atitudini”: www.atitudini.com

Despre autor:
Răzvan-Ioan Tulpan este autor a 10 cărţi. Este analist, contabil, licenţiat în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene al ULBS, cercetător independent şi veterinar. Autorul coordonează şi tehnoredactează lucrări de licenţă şi masterat, la cerere. Articolele sale sunt publicate pe www.tulpan-i-consiliere.blogspot.com. Cărţile sale despre alimentaţia sănătoasă, globalizare, relaţii internaţionale, enigme și investigaţii, recorduri și curiozităţi, umor, credinţa ortodoxă, cărţi pentru copii ş.a. pot fi achiziționate şi din librăria Alexandria din Promenada MALL sau pot fi comandate direct de la autor, la adresa de E-mail:  AiCarteAiParte.ioan@gmail.com .


 COORDONARE şi TEHNOREDACTARE lucrări de LICENŢĂ şi MASTERAT! 
                          EDITARE: CĂRŢI, BROŞURI, AFIŞE ş.a.                          
   G  R   A  F  I  C  Ă  : COPERŢI CĂRŢI - AFIŞE - PLIANTE - FLUTURAŞI ş.a. 
VĂ AŞTEPTĂM! E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com            

Click pe LINK >>>>>  https://www.facebook.com/razvan.tulpan 

 OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS! vezi mai jos!
_______________________________

 OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS!    OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS!   OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS! 
CUMPERI oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la autor şi câştigi GARANTAT cartea "RĂSCOALA" - de Liviu REBREANU - nou-nouţă, ediţie cartonată!
OFERTĂ VALABILĂ numai  în perioada 09-16 decembrie 2013!
CONTACT E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com ### & http://www.tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/

 VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG! SĂRBĂTORI FERICITE! 

 Autorul, Răzvan-Ioan TULPAN

 Autorul - Răzvan-Ioan TULPAN 

 C O N T A C T  E-mail:   AiCarteAiParte.ioan@gmail.com

* * *Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:
Click pe LINK >>>>>  https://www.facebook.com/razvan.tulpan 

http://tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/

OFERTA DE CĂRŢI! VALABILĂ DIN 15.03.2014! VĂ AŞTEPTĂM!
1 + 1 GRATIS! OFERTA SPECIALĂ din partea autorului! CUMPERI oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la autor şi câştigi GARANTAT cartea "RĂSCOALA" - de Liviu REBREANU - nou-nouţă, în ediţie cartonată! OFERTĂ VALABILĂ doar în perioada 09-16.12.2013! CONTACT E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com ### & http://www.tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/ .
VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG! SĂRBĂTORI FERICITE! >

                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *

 Autorul - Răzvan-Ioan TULPAN 

 C O N T A C T  E-mail:   AiCarteAiParte.ioan@gmail.com

* * * Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:

 Click pe LINK >>>>>  https://www.facebook.com/razvan.tulpan 

                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *

               GARANTAT  un CADOU GRATIS ... în 3 paşi:
                                             < GARANTAT un CADOU GRATIS în luna MARTIE 2014:

                             Pasul 1) DACĂ eşti studentă / student la oricare Facultate ULBS şi

                                                            Pasul 2) iei legătura cu autorul şi

                                  Pasul 3) cumperi în luna  MARTIE 2014 oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la el,

                                              ...  ATUNCI poţi primi
                                                   GARANTAT un CADOU GRATIS la alegere din cele 4 disponibile, din partea autorului:
                                                              a) o ciocolată de calitate - cu unt de cacao - cu lapte, 
stafide sau alune ş.a.
sau 
                                                                  b) o periuţă de dinţi (de marcă) cu peri speciali!
sau
c) o pastă de dinţi (poţi alege din mai multe sortimente)
sau
d) o carte BONUS GRATUIT GARANTAT!

                                                                   Vă aşteptăm cu drag! Succes! NU RATA OCAZIA!

                          CONTACT  E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com

                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *
CĂRŢI şi în  LIBRĂRIILE ALEXANDRIA  din PROMENADA MALL Sibiu, cu adaos comercial!
                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * *

Despre autor:
Răzvan-Ioan Tulpan este autor a 9 cărţi. Este analist, contabil, licenţiat în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene al ULBS, cercetător independent şi veterinar. Autorul coordonează şi tehnoredactează lucrări de licenţă şi masterat, la cerere. Articolele sale sunt publicate pe www.tulpan-i-consiliere.blogspot.com. Cărţile sale despre alimentaţia sănătoasă, globalizare, relaţii internaţionale, enigme și investigaţii, recorduri și curiozităţi, umor, credinţa ortodoxă, cărţi pentru copii ş.a. pot fi achiziționate şi din librăria Alexandria din Promenada MALL sau pot fi comandate direct de la autor, la adresa de E-mail:  AiCarteAiParte.ioan@gmail.com .




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu