Apa
naturală şi de robinet (tratată şi aditivată) şi
hidratarea
Apa înseamnă Viaţă. Apa
-
element vital indispensabil vieţii. Apa este element vital, esenţial
şi indispensabil vieţii, practic fiecare celulă a corpului conţine
apă; excreţia - deci eliminarea diverselor materii şi substanţe
nefolositoare sau în plus în organism se face în prezenţa apei:
prin lacrimi, transpiraţie, respiraţie, urină, materii fecale,
aburi,
strănut,
expectoraţii, usuc, mucoase ş.a. se elimină apă din organism.
Apa este esenţială în procesul digestiei,
apa spală organismul şi îl curăţă.
Apa este vitală, apa purifică, apa înseamnă
viaţă. Să consumăm apă şi să
evităm sucurile cu îndulcitori sintetici (artificiali) din comerţ, băuturile carbogazoase (cu
arome artificiale, cu coloranţi artificiali, cu acid fosforic, cu
conservanţi toxici), căci aceste băuturi
constau de fapt din apă plus o serie de chimicale şi, cu rare
excepţii, este apă denaturată nesănătoasă! Ne putem prepara
singuri: o limonadă bună şi fără aditivi
(storcând
manual o lămâie tăiată în două în 1 litru de apă, cu adaos de
puţină miere sau zahăr brut brun),
sau putem consuma suc natural de soc (flori uscate de soc, lămâie,
zahăr) care are aciditate naturală şi putem
bea ceaiuri
naturale din plante sau ceaiuri medicinale din plante (medicinale)
însă
doar conform prospectului, în dozele menţionate, la
recomandarea medicului sau farmacistului. Natural,
bun, sănătos, ieftin!
Hidratarea
cu apă, ceaiuri naturale, prin consumul de fructe de sezon sau
/ şi
legume
şi din zona geografică a consumatorului – hidratarea este foarte
importantă şi curăţă organismul de toxine, curăţă şi spală
şi rinichii. Nu
se combină fructele cu legumele şi nici pepenele cu fructele, căci
poate inmhiba digestia. Pepenele verde, roşu, galben se consumă
separat de alte alimente.
Fructele
nu se amestecă cu alte alimente!
Se recomandă consumul
apei naturale de (la) izvor, netratate cu cloruri, derivaţi ai
aluminiului etc., eu personal am consumat apă de
izvor direct de la sursa de captare, netratată, deci în stare
naturală din Răşinari (izvorăşte mai de sus de Păltiniş) şi
Polplaca (izvorul Liei). Altfel,
se recomandă filtrarea “apei de robinet” prin filtru cu cărbune
şi prin alte tipuri de filtre; apa să fie păstrată în recipiente
din sticlă: dacă este posibil, a nu se
păstra în PET-uri (ambalaje de unică folosinţă din material
plastic)!
Apa de robinet (potabilă)
este bună pentru consum însă, pentru a putea fi consumată de
către oameni, apa din baraje este tratată obligatoriu cu derivaţi
ai clorului, sau chiar ai aluminiului
precum şi cu alte substanţe specifice, depinde
de staţiile de tratare, de zonă, ţară, tehnologie etc.. La Sibiu
avem apăde la Gura Râului şi Sadu, adică apă de baraj de munte,
care este totuşi mai bună decât apa calcaroasă de şes.
Această tratare a apei din
baraje este absolut necesară - se
fac analize chimice specifice, apa este considerată potabilă adică
bună de băut, însă tratarea sau
aditivarea poate avea uneori şi mai multe efecte negative
dovedite asupra oamenilor, animalelor dar şi plantelor şi
terenurilor etc.:
1) Distruge anumite microorganisme, paraziţi ş.a. care pot dăuna sănătăţii prin ingerarea de apă şi prin spălarea mâinilor, fructelor, legumelor, tacâmurilor ş.a. cu apă;
1) Distruge anumite microorganisme, paraziţi ş.a. care pot dăuna sănătăţii prin ingerarea de apă şi prin spălarea mâinilor, fructelor, legumelor, tacâmurilor ş.a. cu apă;
2) Impurifică apa cu
diverse substanţe (precum clor sau / şi derivaţi
ai aluminiului, flor ş.a.) care, sunt improprii consumului de
către om. Tratarea apei cu electricitate pentru a putea fi potabilă,
de asemenea nu este cea mai bună alegere.
Nerecomandată
este încălzirea apei şi a alimentelor pe plite electrice,
la aparate / diverse tipuri de cuptoare şi
plite generatoare de câmpuri electro-magnetice, cu inducţie,
la microunde, deoarece există
riscuri
directe şi indirecte. Plantele udate cu
apă
încălzită la
microunde s-au
uscat, s-au
îmbolnăvit după
câteva
zile.
(vezi Dr. Daniel Reid, dar cu grijă,
căci sunt şi
lucruri pe care le consider negative în carte!)
Apa clorinată (datorită conţinutului de clor), în unele cazuri, poate afecta grav sănătatea: poate distruge flora microbiană normală specifică a tubului digestiv, uneori poate cauza chiar probleme de inimă şi de circulaţie a sângelui - conform lucrării de "„Dietoterapie tradiţională chineză" a lui Marirus Th. Caba.
Apa potabilă de (la)
robinet se poate purifica într-o anumită măsură prin fierberea ei
şi lăsarea în repaus 1-2 zile în scopul eliminării derivaţilor
clorului. În apă se pot pune obiecte de argint (tacâmuri, monede
etc.) vreme de o zi pentru ionizare, purificare parţială. Se pot
folosi filtre cu cărbune activ pentru purificare. Apa
infestată (cu paraziţi) poate transmite paraziţi ca atare sau în
formă larvară, de proglote – de ex.
lamblii, oxiuri, tenii, limbrici ş.a..
Astfel, se recomandă, pe lângă
detoxifierea periodică a organismului prin posturi (alimentare
sau/şi religioase (ortodoxe)), şi
deparazitarea de 2 ori pe an (la recomandarea
medicului, cu interdicţii la femeile gravide).
Câteva metode simple, accesibile şi ieftine de deparazitare -
este necesară urmarea indicaţiilor
medicului pentru deparazitare şi detoxifiere (dezintoxicare): -
consumarea de căţei de usturoi pe stomacul gol - consumarea de
sâmburi/seminţe crude de dovleac - consumarea de seminţe de in
(conţin acizi graşi de tip omega) cu efect laxativ. Evitaţi
sursele neverificate de apă şi posibil contaminate, căci există
riscul ca prin consumul de apă, spălarea mâinilor, a tacâmurilor,
recipientelor, fructelor, legumelor să se producă contaminare, deci
îmbolnăvire!
Privitor la alimentaţia
de la mănăstirile româneşti, cu bucurie vă spunem
că măceşele sunt considerate regele fructelor alpături de merele
naturale. Să
nu consumăm apă (suc), lichide
cu mai puţin de 30 minute înainte şi după masă, căci
se diluează sucurile gastrice şi este influenţat echilibrul
electrolitic din stomac, îngreunându-se digestia.
O rugăciune spusă înainte şi
după masă, un „Tatăl
nostru” şi un „Mulţumim” sunt de
folos!
Se recomandă consumul de
apă minerală naturală (neîmbogăţită în mod artificial cu
dioxid de carbon), maximum cca 1
L pe zi (prea multe minerale pot dăuna), de apă plată sau
direct de apă de izvor (în special de la munte) din surse montane,
în ambalaje din sticlă (sticle/ recipiente din sticlă) dacă este
posibil şi nu din PET-uri, apă cu sigla produs microbiologic pur,
cu sursa, cu analiză chimică, cu certificat de laborator, cu avize,
STAS-uri şi standarde de conformitate care sunt prezente pe
etichetele produselor.
Se
recomandă consumul a 1,5-2,5 Litri de apă de persoană zilnic, însă
cantitatea depinde de mai mulţi factori: de greutatea (masa)
corporală, de anotimp, de nivelul de transpiraţie, de starea de
sănătate, de tipul alimentelor consumate, de cantitatea de alte
lichide, fructe şi fructe consumate, etc. - practic cantitatea de
apă necesară individului nu este fixă ci variabilă şi depinde de
necesităţile personale de hidratare de la acel moment!
Institutul
Naţional de Sănătate Publică din Quebec - Canada a
publicat
studiul „Fluoridarea apei: o analiză privind efectele pozitive
asupra sănătăţii şi riscurile fluoridării
apei”, având
în vedere faptul că, de cca 60 de ani, apa se tratează şi cu
fluoruri în diferite state ale lumii. Din
acest studiu canadian vizibil
pe Internet
(http://www.inspq.qc.ca/pdf/publications/705-WaterFluoration.pdf)
aducem în
atenţia publicului: în
Quebec -
Canada „cele
trei chimicale folosite sunt
sodium fluoride, sodium fluorosilicate şi
acidul
fluorosilicic
(sau
hexafluorosilicic). […]
„Aceste
chimicale provin din industria de fosfaţi.”
[...]
„În
anul
2004, 66 % din
polulaţia americană
şi
75 % din
populaţia din Ontario
au
acces la apa potabilă
cu fluoruri (fluoridată).
În
Quebec doar 7% din populaţie are acces în mod curent la apa
fluoridată”,
conform
studiului.
(p.
17 din studiu).
Conform altor studii, efectuate în alte state ale lumii, există suspiciuni conform cărora, în special în cazul copiilor, ar exista unele cazuri de favorizare a unor forme de diverse afecţiuni! Societatea Americană pentru Cancer (www.cancer.org) susţine că există suspiciuni cu privire la efectele apei cu diverşi aditivi precum fluorurile. Astfel, de la nivelul tubului digestiv, fluorurile şi clorurile ş.a. se absorb în sânge şi în organe!... acestea în condiţile în care, o serie de specialişti au susţinut că este totuşi posibil ca, în anumite situaţii de cancer osos, apa astfel tratată să aibă un rol în apariţia şi dezvoltarea acestiui tip de cancer (osteosarcom). Această problematică ridică numeroase controverse... similar cu problematica efectelor negative ale utilizării cuptoarelor cu microunde, ale telefoanelor mobile generatoare de unde radio şi de câmpuri electromagnetice...
Conform altor studii, efectuate în alte state ale lumii, există suspiciuni conform cărora, în special în cazul copiilor, ar exista unele cazuri de favorizare a unor forme de diverse afecţiuni! Societatea Americană pentru Cancer (www.cancer.org) susţine că există suspiciuni cu privire la efectele apei cu diverşi aditivi precum fluorurile. Astfel, de la nivelul tubului digestiv, fluorurile şi clorurile ş.a. se absorb în sânge şi în organe!... acestea în condiţile în care, o serie de specialişti au susţinut că este totuşi posibil ca, în anumite situaţii de cancer osos, apa astfel tratată să aibă un rol în apariţia şi dezvoltarea acestiui tip de cancer (osteosarcom). Această problematică ridică numeroase controverse... similar cu problematica efectelor negative ale utilizării cuptoarelor cu microunde, ale telefoanelor mobile generatoare de unde radio şi de câmpuri electromagnetice...
SURSE:
- Răzvan-Ioan TULPAN, „Viaţă şi sănătate... pentru o viaţă sănătoasă”, Sibiu, 2010, pp. 39-46;
- Răzvan-Ioan TULPAN, „Alimentaţie sănătoasă. Nutriţie naturală [...]”, Sibiu, 2012, pp. 14, 20-26, 72 şi 172-174;
- Marius Theodor CABA, „Dietoterapie tradiţională chineză”, Ed. Cimarron, Sibiu, 2011, pp. 106-107 ş.a.
- Daniel REID, „TAO. Cartea completă de medicină tradiţională chineză”, Editura Colosseum, Bucureşti, 1996 - Atenţie, în carte sunt şi lucruri nepotrivite pe care eu nu recomand a fi folosite! [n.m./nota mea];
- Paul ROBERTS, „Sfârşitul hranei. Pericolul înfometării în era supermarketurilor”, Editura Litera Internaţional, Bucureşti, 2009;
- „Plante medicinale şi condimente”, Editura Aquila '93, 2000, pp. 87-88;
- Ierom. Ghelasie GHEORGHE, „Crealele, între Sacru şi Medicină”, colecţia Isihasm;
- Revista „Familia ortodoxă”, nr. 8 (31) august 2011, pp. 19-20;
- http://www.familiaortodoxa.ro/;
- http://www.inspq.qc.ca/pdf/publications/705-WaterFluoration.pdf;
- http://www.cdc.gov/healthywater/drinking/;
- Centrul de Control şi Prevenire a Îmbolnăvirilor - Atlanta, Georgia - SUA: http://www.cdc.gov/oralhealth/waterfluoridation/fact_sheets/states_stats2002.htm;
- Inspecţia pentru Alimente şi Medicamente - SUA - http://www.fda.gov/;
- http://www.cancer.org/cancer/cancercauses/othercarcinogens/athome/water-fluoridation-and-cancer-risk;
- http://www.nationalacademies.org/nrc/;
- http://tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/ .
DESPRE AUTOR:
- Răzvan Ioan Tulpan este analist, contabil, licenţiat în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene al ULBS, cercetător independent şi veterinar. Autorul coordonează şi tehnoredactează lucrări de LICENŢĂ şi MASTERAT, la cerere.
- Articolele sale sunt vizibile pe www.tulpan-i-consiliere.blogspot.com.
- Cărţile sale despre alimentaţia sănătoasă, globalizare, relaţii internaţionale, enigme și investigaţii, recorduri și curiozităţi, umor, credinţa ortodoxă, cărţi pentru copii ş.a. pot fi achiziționate şi din librăria din Promenada MALL, sau pot fi comandate direct de la autor, la adresa de E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com
Autorul - Răzvan-Ioan TULPAN
C O N T A C T E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com
* * *Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Autorul - Răzvan-Ioan TULPAN
C O N T A C T E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com
* * *Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
GARANTAT un CADOU GRATIS ... în 3 paşi:
< GARANTAT un CADOU GRATIS în luna NOIEMBRIE 2013:
Pasul 1) DACĂ eşti studentă / student la oricare Facultate a ULBS şi
Pasul 2) iei legătura cu autorul şi
Pasul 3) cumperi în luna NOIEMBRIE 2013 oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la el,
Pasul 3) cumperi în luna NOIEMBRIE 2013 oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la el,
... ATUNCI poţi primi
GARANTAT un CADOU GRATIS la alegere din cele 4 disponibile, din partea autorului:
a) o ciocolată de calitate - cu unt de cacao - cu lapte, stafide sau alune ş.a.
a) o ciocolată de calitate - cu unt de cacao - cu lapte, stafide sau alune ş.a.
sau
b) o periuţă de dinţi (de marcă) cu peri speciali!
sau
c) o pastă de dinţi (poţi alege din mai multe sortimente)sau
Vă aşteptăm cu drag! Succes! NU RATA OCAZIA!
CONTACT E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com >
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
CĂRŢI şi în LIBRĂRIILE ALEXANDRIA din PROMENADA MALL Sibiu, cu adaos comercial!* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu