CANCERUL
atacă
(fără
milă!)
Cancerul loveşte din nou...
Cancerul loveşte din nou...
Atenţie
la sănătate: nu
doar unele
alimente
pot fi uneori cancerigene, ci şi
cosmeticele, produsele de îngrijire
a corpului, detergenţii,
produsele de curăţeţie pot fi cancerigene... în anumite cazuri şi
situaţii! Stresul
poate favoriza cancerul!.. relaxaţi-vă cum
puteţi!
* * *
<<Numărul deceselor provocate de cancer în România s-a dublat din 2009 până în 2012. Cifra apare într-un studiu publicat de Jurnalul European de Oncologie.
În 2009 s-au înregistrat 182 de cazuri la suta de mii de locuitori, iar în 2012, rata a crescut la 388 cazuri la suta de mii de locuitori.
Producătorii de medicamente spun că cifrele nu sunt surprizătoare, pentru că bolnavii români nu au acces la tratamente moderne.
Reprezentanţii asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente au declarat, pentru Gândul.info, că
26% dintre noile tratamente oncologice sunt pe 'lista de aşteptare' de mai bine de 6 ani".*>>
26% dintre noile tratamente oncologice sunt pe 'lista de aşteptare' de mai bine de 6 ani".*>>
Există
factori
adiacenţi
favorizanţi în producerea şi dezvoltarea cancerului – a
tumorilor maligne, ş.a. -
precum stresul, mediul în care trăim – adică microclimatul,
anturajul stresant, imuniutatea scăzută etc.. Cancerul
se declanşează atunci când organismul nu mai face faţă, este
depăşit! Bruierea şi tulburarea organismului prin alimentaţie
nesănătoasă, prin malnutriţie sau / şi alimente în exces, prim
medicamente necorespunzătoare, strtes, câmpuri electro-magnetice
prea intense generate numeroase aparate electronice şi electrice,
produse
de curăţenie necorespunzătoare sau folosite incorect, unele
cosmetice
ş.a.!
Atenţie
la riscurile pentru sănătate: nu doar unele alimente pot conţine
ingrediente care pot fi uneori cancerigene, ci chiar
şi
cosmeticele, produsele de îngrijire a corpului, detergenţii,
produsele de curăţeţie ş.a. pot fi cancerigene – depinde de
compoziţie, dozaj, absorbţia în organism, depinde de starea de
sănătate, de istoricul medical şi genetic al
consumatorului...
depinde şi de alţi factori care se combină!
Cancerul
şi alimentaţia
Privitor
la profilaxia (prevenirea) şi combaterea cancerului amintim şi
subliniem cateva reguli de urmat:
Păstrarea
unei bune stări a imunităţii printr-o alimentaţie
corespunzătoare, completă-complexă-echilibrată, cu practicarea
mişcării fizice, a sportului, cu evitarea toxinelor, a
mediului toxic, evitarea câmpurilor
electromagnetice (prea intense
sau la care persoanele se expun prea des), evitarea gătitului la
cuptorul cu microunde sau pe plita cu inducţie electro-magnetică,
şi cu evitarea staţionării în faţa sau in imediata apropiere a
cuptoarelor cu microunde, a staţiilor radar (de detectare şi
monitorizare) ş.a., în schimb cu sănătoase cu plimbări în
natură, cu relaxare...
Suplimentele
nutritive
Suplimentele
sunt
absolut
necesare: antioxidanţii,
enzimele, vitaminele, mineralele, prospăturile naturale! Polenul,
mierea naturală de albine, spirulina, germenii de grâu ş.a. susţin
imunitatea şi optimizează
digestia şi absorbţia! Atenţie la alergeni – alergii!
Obligatoriu
consultaţi medicul înainte de a începe o dietă şi detoxifierea -
care este esenţială pentru curăţarea organismului.
Anticancer
- vitamina minune B17
Conform
articolului
din „Atitudini”
(nr.
22, aprilie 2012, pp. 94-96):
“Dr.
Ernst Krebs despre o metodă simplă şi naturală de vindecare a
cancerului. Vitamina B17 – previne şi tratează cancerul”,
vitamina
B17 / Laetril / Amigdalina
din diverşi sâmburi
-
miez
de sâmburi
de caise ş.a.
este
anticancerigenă
- (vezi
„Atitudini”
şi
Răzvan-Ioan
TULPAN,
„Alimentaţie
sănătoasă. Nutriţie
naturală
[...]”
şi
în
Librăria
din Promenada MALL).
Este
indicată
şi
vit.
B9 care se află şi în
tărâţele
de grâu,
în
diferite
seminţe şi nuci ş.a.;
zincul şi
alte minerale
ş.a., care
se absorb cel mai bine din alimentele în
forma lor naturală, eventual într-o
formă optimizată (de ex. gerrmenii de grâu,
tărâţele,
grâul
încolţit
- care nu se consumă imediat după încolţire
ci se lasă un timp în
repaos (vezi
Ierom.
Ghelasie Ghe.
/
Ghelasie de la Frăsinei
-
„Cerealele, între sacru şi medicină”).
Atenţie
şi la toxicitatea
şi efectele adverse ale anumitor alimente (cu anumiţi
aditivi
/ E-uri),
provenite din zone poluate, peşti care conţin metale grele, carne
care conţine hormoni de creştere şi antibiotice ş.a.),
ingrediente, medicamente, apa
consumată
ş.a..
Anticancer
Fructe
şi legume naturale proaspete!... plus
mişcare fizică! Sunt
vitale legumele,
fructele naturale, verdeţurile proaspete, nefierte şi necongelate,
pentru aportul de enzime (se distrug prin congelare, fierbere şi la
temperaturi de peste cca 34-40 de grade Celsius), vitamine, minerale,
oligoelemente ş.a.. Alimentaţia
naturală, complexă, variată, completă este cheia sănătăţii....
plus mişcare fizică, relaxare şi suplimente naturale!
Risc
de intoxicare
Privitor
la posibilitatea
intoxicării
organismului cu alimente nesănătoase, cu diverşi aditivi, cu
cosmetice nesănătoase (posibil
toxice
şi cu
risc cancerigen,
în
anumite situaţii),
subliniem articolul
din revista
„The Ecologist” / “Ecologistul” (vol. 33, nr. 8, octombrie
2003, pp. 22-23) -
există
o serie de ingrediente suspecte larg răspândite în majoritatea
şampoanelor, gelurilor de duş, cosmeticelor, produselor de
îngrijire şi de frumuseţe,
de igienă corporală şi orală ş.a.. Articolul
evidenţiază realitatea dură şi tristă: o mulţime de tipuri de
şampon, săpun, gel de duş, diverse cosmetice ş.a.
conţin
ingrediente de bază posibil
nesănătase în anumite cazuri, suspecte că ar putea fi toxice –
aditivi
posibil
nesănătoşi,
unii fiind dovediţi
cu risc cancerigen
conform studiilor ştiinţifice efectuate de laboratoare acreditate,
institute de cercetări, în
unele cazuri chiar de
departamentele americane precum US „Food and Drug Administration”
(FDA) -
„Inspecţia
pentru Alimente
şi Medicamente” din SUA. Potrivit
„The
Ecologist”,
se
enumeră 12
ingrediente
suspecte,
care ar
putea fi
dăunătoare. Ingredientele
„problemă-suspecte”,
pe care o serie de specialişti
le consideră
nesănătoase
şi
de risc, se
regăsesc în
numeroase
produse
precum:
săpun (solid
şi
lichid),
şampon, gel de duş, paste
de dinţi, creme
ş.a.. „The
Ecologist” (vol. 33, nr. 8, octombrie 2003, pp.
22-23)
a
publicat o listă cu
ingrediente
suspecte, considerate ca fiind posibil dăunătoare,
cu
risc
(
vizibilă şi pe Internet:
http://www.exacteditions.com/browsePages.do?issue=5977&size=2&pageLabel=22
)
:
Sodyum
laureth sulfate (SLES) / Sodium lauryl sulfate (SLS),
Cocamidopropyl Betaine, Parfum (sintetic
în cele mai
multe cazuri),
Cocamyde mea, Sodyum chloride, DMDM-Hydantoin, Metylparaben,
Tetrasodium EDTA, Propylene glycol, Diazolidinyl urea, Benzoic acid,
Cl 17200, Cl 15510, Cl 60730, Cl 42053.
Astfel,
se precizează că, unele
ingrediente, în anumite situaţii, pot avea efecte neurotoxice, pot
provoca dermatite, hipotensiune, depresie ş.a.altele
sunt suspectate că s-ar absorbi prin piele în fluxul sangvin,
iar de aici în oganele
interne, inclusiv la creier!
Conform „The
Ecologist” şi conform specialiştilor,
o serie de astfel de substanţe-ingrediete
pot rămâne în
corp ani de zile şi
pot genera complicaţii, îmbolnăviri,
în funcţie de
doză, de starea de sănătate, de sensibilitate, în funcţie de
măsurile de profilaxie şi combatere
etc..
Fără
panică
Cu
toate acestea, nu
trebuie să intrăm în panică! Organismul rezistă la
tot feluri de factori agresivi, toxici, cancerigeni.... dovadă
că incidenţa cancerului nu este mare, însă,
este bine să ne ferim de factorii care pot produce probleme de
sănătate, chiar cancer! „Paza
bună
trece primejdia rea!”
_______________________________________________________________________
Articol scris de Răzvan Tulpan (Răzvan-Ioan Tulpan), publicat într-o formă asemănătoare și în ediția tipărită a ziarului "Mesagerul de Sibiu".
Articol scris de Răzvan Tulpan (Răzvan-Ioan Tulpan), publicat într-o formă asemănătoare și în ediția tipărită a ziarului "Mesagerul de Sibiu".
Despre
autor:
Răzvan
Ioan Tulpan este analist, contabil, licenţiat în Relaţii
Internaţionale şi Studii Europene al ULBS, cercetător independent
şi veterinar. Autorul coordonează şi tehnoredactează lucrări de
licenţă şi masterat, la cerere. Articolele sale sunt publicate pe
www.tulpan-i-consiliere.blogspot.com. Cărţile sale despre
alimentaţia sănătoasă, globalizare, relaţii internaţionale,
enigme și investigaţii, recorduri și curiozităţi, umor, credinţa
ortodoxă, cărţi pentru copii ş.a. pot fi achiziționate şi din
librăria din Promenada MALL sau pot fi comandate direct de la autor,
la adresa de E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com .
SURSE:
Răzvan-Ioan
TULPAN,
„Viaţă
şi sănătate... pentru o viaţă sănătoasă”,
Sibiu,
2010.
Răzvan-Ioan
TULPAN,
„Alimentaţie
sănătoasă. Nutriţie
naturală [...]”,
Sibiu,
2012, pp.
58-63, 108-115 ş.a..
Revista
ortodoxă
„Atitudini”
nr. 22, aprilie 2012, pp. 94-96: www.atitudini.com
,
http://www.fitomed.eu/index2.html
,
http://www.anamob.ro/nutritie/vitamine.shtml#B17
,
http://www.anamob.ro/nutritie/vitamine.shtml
.
http://www.cancer.org/
.
http://tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/
.
Dr. Pavel Chirilă, „Nu
hrăni cancerul”
şi „Vindecarea”,
Ed. Christiana, 2012-2013.
Emil
Rădulescu, „Alimentaţie
inteligentă”,
Bucureşti, 2003.
Daniel
REID,
„TAO.
Cartea completă de medicină tradiţională chineză”, Editura
Colosseum, Bucureşti, 1996:
Notă:
Atenţie
- din
cartea TAO a lui Daniel REID nu
recomandăm
fragmentele despre energii precum yoga, chee-cung / Qi-goong!
******************************************
OFERTA CĂRŢI autor Răzvan TULPAN Sibiu RO UE - VALABIĂ DIN 15.11.2013. OFERTA adăugată în 2018, actualizată!
Răzvan TULPAN
Autorul - Răzvan-Ioan TULPAN
C O N T A C T E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com
* * *Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:
Click pe LINK >>>>> https://www.facebook.com/razvan.tulpan
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Autorul - Răzvan-Ioan TULPAN
C O N T A C T E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com
* * * Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
GARANTAT un CADOU GRATIS ... în 3 paşi:
< GARANTAT un CADOU GRATIS în luna NOIEMBRIE 2013:
Pasul 1) DACĂ eşti studentă / student la oricare Facultate a ULBS şi
Pasul 2) iei legătura cu autorul şi
Pasul 3) cumperi în luna NOIEMBRIE 2013 oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la el,
Pasul 3) cumperi în luna NOIEMBRIE 2013 oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la el,
... ATUNCI poţi primi
GARANTAT un CADOU GRATIS la alegere din cele 4 disponibile, din partea autorului:
a) o ciocolată de calitate - cu unt de cacao - cu lapte, stafide sau alune ş.a.
a) o ciocolată de calitate - cu unt de cacao - cu lapte, stafide sau alune ş.a.
sau
b) o periuţă de dinţi (de marcă) cu peri speciali!
sau
c) o pastă de dinţi (poţi alege din mai multe sortimente)sau
Vă aşteptăm cu drag! Succes! NU RATA OCAZIA!
CONTACT E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
CĂRŢI şi în LIBRĂRIILE ALEXANDRIA din PROMENADA MALL Sibiu, cu adaos comercial!
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu