luni, 25 noiembrie 2013

CANCERUL atacă (fără milă!)

CANCERUL atacă (fără milă!)
Cancerul loveşte din nou...

Atenţie la sănătate: nu doar unele alimente pot fi uneori cancerigene, ci şi cosmeticele, produsele de îngrijire a corpului, detergenţii, produsele de curăţeţie pot fi cancerigene... în anumite cazuri şi situaţii! Stresul poate favoriza cancerul!.. relaxaţi-vă cum puteţi!


* * *
<<Numărul deceselor provocate de cancer în România s-a dublat din 2009 până în 2012. Cifra apare într-un studiu publicat de Jurnalul European de Oncologie.

În 2009 s-au înregistrat 182 de cazuri la suta de mii de locuitori, iar în 2012, rata a crescut la 388 cazuri la suta de mii de locuitori. 

Producătorii de medicamente spun că cifrele nu sunt surprizătoare, pentru că bolnavii români nu au acces la tratamente moderne. 

Reprezentanţii asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente au declarat, pentru Gândul.info, că
26% dintre noile tratamente oncologice sunt pe 'lista de aşteptare' de mai bine de 6 ani".*>>

Există factori adiacenţi favorizanţi în producerea şi dezvoltarea cancerului – a tumorilor maligne, ş.a. - precum stresul, mediul în care trăim – adică microclimatul, anturajul stresant, imuniutatea scăzută etc.. Cancerul se declanşează atunci când organismul nu mai face faţă, este depăşit! Bruierea şi tulburarea organismului prin alimentaţie nesănătoasă, prin malnutriţie sau / şi alimente în exces, prim medicamente necorespunzătoare, strtes, câmpuri electro-magnetice prea intense generate numeroase aparate electronice şi electrice, produse de curăţenie necorespunzătoare sau folosite incorect, unele cosmetice ş.a.!
Atenţie la riscurile pentru sănătate: nu doar unele alimente pot conţine ingrediente care pot fi uneori cancerigene, ci chiar şi cosmeticele, produsele de îngrijire a corpului, detergenţii, produsele de curăţeţie ş.a. pot fi cancerigene – depinde de compoziţie, dozaj, absorbţia în organism, depinde de starea de sănătate, de istoricul medical şi genetic al consumatorului... depinde şi de alţi factori care se combină!

Cancerul şi alimentaţia
Privitor la profilaxia (prevenirea) şi combaterea cancerului amintim şi subliniem cateva reguli de urmat:
Păstrarea unei bune stări a imunităţii printr-o alimentaţie corespunzătoare, completă-complexă-echilibrată, cu practicarea mişcării fizice, a sportului, cu evitarea toxinelor, a mediului toxic, evitarea câmpurilor electromagnetice (prea intense sau la care persoanele se expun prea des), evitarea gătitului la cuptorul cu microunde sau pe plita cu inducţie electro-magnetică, şi cu evitarea staţionării în faţa sau in imediata apropiere a cuptoarelor cu microunde, a staţiilor radar (de detectare şi monitorizare) ş.a., în schimb cu sănătoase cu plimbări în natură, cu relaxare...

Suplimentele nutritive
Suplimentele sunt absolut necesare: antioxidanţii, enzimele, vitaminele, mineralele, prospăturile naturale! Polenul, mierea naturală de albine, spirulina, germenii de grâu ş.a. susţin imunitatea şi optimizează digestia şi absorbţia! Atenţie la alergeni – alergii! Obligatoriu consultaţi medicul înainte de a începe o dietă şi detoxifierea - care este esenţială pentru curăţarea organismului.

Anticancer - vitamina minune B17
Conform articolului din Atitudini” (nr. 22, aprilie 2012, pp. 94-96): “Dr. Ernst Krebs despre o metodă simplă şi naturală de vindecare a cancerului. Vitamina B17 – previne şi tratează cancerul”, vitamina B17 / Laetril / Amigdalina din diverşi sâmburi - miez de sâmburi de caise ş.a. este anticancerigenă - (vezi Atitudini” şi Răzvan-Ioan TULPAN, Alimentaţie sănătoasă. Nutriţie naturală [...]” şi în Librăria din Promenada MALL).
Este indicată şi vit. B9 care se află şi în tărâţele de grâu, în diferite seminţe şi nuci ş.a.; zincul şi alte minerale ş.a., care se absorb cel mai bine din alimentele în forma lor naturală, eventual într-o formă optimizată (de ex. gerrmenii de grâu, tărâţele, grâul încolţit - care nu se consumă imediat după încolţire ci se lasă un timp în repaos (vezi Ierom. Ghelasie Ghe. / Ghelasie de la Frăsinei - „Cerealele, între sacru şi medicină”).

Atenţie şi la toxicitatea şi efectele adverse ale anumitor alimente (cu anumiţi aditivi / E-uri), provenite din zone poluate, peşti care conţin metale grele, carne care conţine hormoni de creştere şi antibiotice ş.a.), ingrediente, medicamente, apa consumată ş.a..

Anticancer
Fructe şi legume naturale proaspete!... plus mişcare fizică! Sunt vitale legumele, fructele naturale, verdeţurile proaspete, nefierte şi necongelate, pentru aportul de enzime (se distrug prin congelare, fierbere şi la temperaturi de peste cca 34-40 de grade Celsius), vitamine, minerale, oligoelemente ş.a.. Alimentaţia naturală, complexă, variată, completă este cheia sănătăţii.... plus mişcare fizică, relaxare şi suplimente naturale!

Risc de intoxicare
Privitor la posibilitatea intoxicării organismului cu alimente nesănătoase, cu diverşi aditivi, cu cosmetice nesănătoase (posibil toxice şi cu risc cancerigen, în anumite situaţii), subliniem articolul din revista „The Ecologist” / “Ecologistul” (vol. 33, nr. 8, octombrie 2003, pp. 22-23) - există o serie de ingrediente suspecte larg răspândite în majoritatea şampoanelor, gelurilor de duş, cosmeticelor, produselor de îngrijire şi de frumuseţe, de igienă corporală şi orală ş.a.. Articolul evidenţiază realitatea dură şi tristă: o mulţime de tipuri de şampon, săpun, gel de duş, diverse cosmetice ş.a. conţin ingrediente de bază posibil nesănătase în anumite cazuri, suspecte că ar putea fi toxice – aditivi posibil nesănătoşi, unii fiind dovediţi cu risc cancerigen conform studiilor ştiinţifice efectuate de laboratoare acreditate, institute de cercetări, în unele cazuri chiar de departamentele americane precum US „Food and Drug Administration” (FDA) - Inspecţia pentru Alimente şi Medicamente” din SUA. Potrivit „The Ecologist”, se enumeră 12 ingrediente suspecte, care ar putea fi dăunătoare. Ingredientele „problemă-suspecte, pe care o serie de specialişti le consideră nesănătoase şi de risc, se regăsesc în numeroase produse precum: săpun (solid şi lichid), şampon, gel de duş, paste de dinţi, creme ş.a.. „The Ecologist” (vol. 33, nr. 8, octombrie 2003, pp. 22-23) a publicat o listă cu ingrediente suspecte, considerate ca fiind posibil dăunătoare, cu risc ( vizibilă şi pe Internet: http://www.exacteditions.com/browsePages.do?issue=5977&size=2&pageLabel=22 ) :
Sodyum laureth sulfate (SLES) / Sodium lauryl sulfate (SLS), Cocamidopropyl Betaine, Parfum (sintetic în cele mai multe cazuri), Cocamyde mea, Sodyum chloride, DMDM-Hydantoin, Metylparaben, Tetrasodium EDTA, Propylene glycol, Diazolidinyl urea, Benzoic acid, Cl 17200, Cl 15510, Cl 60730, Cl 42053. Astfel, se precizează că, unele ingrediente, în anumite situaţii, pot avea efecte neurotoxice, pot provoca dermatite, hipotensiune, depresie ş.a.altele sunt suspectate că s-ar absorbi prin piele în fluxul sangvin, iar de aici în oganele interne, inclusiv la creier!
Conform The Ecologist” şi conform specialiştilor, o serie de astfel de substanţe-ingrediete pot rămâne în corp ani de zile şi pot genera complicaţii, îmbolnăviri, în funcţie de doză, de starea de sănătate, de sensibilitate, în funcţie de măsurile de profilaxie şi combatere etc..

Fără panică
Cu toate acestea, nu trebuie să intrăm în panică! Organismul rezistă la tot feluri de factori agresivi, toxici, cancerigeni.... dovadă că incidenţa cancerului nu este mare, însă, este bine să ne ferim de factorii care pot produce probleme de sănătate, chiar cancer! „Paza bună trece primejdia rea!”
_______________________________________________________________________

Articol scris de Răzvan Tulpan (Răzvan-Ioan Tulpan), publicat într-o formă asemănătoare și în ediția tipărită a ziarului "Mesagerul de Sibiu".
Despre autor:
Răzvan Ioan Tulpan este analist, contabil, licenţiat în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene al ULBS, cercetător independent şi veterinar. Autorul coordonează şi tehnoredactează lucrări de licenţă şi masterat, la cerere. Articolele sale sunt publicate pe www.tulpan-i-consiliere.blogspot.com. Cărţile sale despre alimentaţia sănătoasă, globalizare, relaţii internaţionale, enigme și investigaţii, recorduri și curiozităţi, umor, credinţa ortodoxă, cărţi pentru copii ş.a. pot fi achiziționate şi din librăria din Promenada MALL sau pot fi comandate direct de la autor, la adresa de E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com .

SURSE:
Răzvan-Ioan TULPAN, Viaţă şi sănătate... pentru o viaţă sănătoasă”, Sibiu, 2010.
Răzvan-Ioan TULPAN, Alimentaţie sănătoasă. Nutriţie naturală [...]”, Sibiu, 2012, pp. 58-63, 108-115 ş.a..
Revista ortodoxă „Atitudini” nr. 22, aprilie 2012, pp. 94-96: www.atitudini.com ,
http://www.fitomed.eu/index2.html ,
http://www.anamob.ro/nutritie/vitamine.shtml#B17 ,
http://www.anamob.ro/nutritie/vitamine.shtml .
http://www.cancer.org/ .
The Ecologist” / “Ecologistul” (vol. 33, nr. 8, octombrie 2003, pp. 22-23). www.theecologist.org ,
http://tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/ .
Dr. Pavel Chirilă, Nu hrăni cancerul” şi „Vindecarea”, Ed. Christiana, 2012-2013.
Emil Rădulescu, „Alimentaţie inteligentă”, Bucureşti, 2003.
Daniel REID, TAO. Cartea completă de medicină tradiţională chineză”, Editura Colosseum, Bucureşti, 1996: Notă: Atenţie - din cartea TAO a lui Daniel REID nu recomandăm fragmentele despre energii precum yoga, chee-cung / Qi-goong!
******************************************

OFERTA CĂRŢI autor Răzvan TULPAN Sibiu RO UE - VALABIĂ DIN 15.11.2013.  OFERTA adăugată în 2018, actualizată!

Răzvan TULPAN


 Autorul - Răzvan-Ioan TULPAN 

 C O N T A C T  E-mail:   AiCarteAiParte.ioan@gmail.com

* * *Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:
Click pe LINK >>>>>  https://www.facebook.com/razvan.tulpan 


OFERTA DE CĂRŢI! VALABILĂ DIN 15.11.2013! adăugată în 2018, actualizată! VĂ AŞTEPTĂM!

                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *

 Autorul - Răzvan-Ioan TULPAN 

 C O N T A C T  E-mail:   AiCarteAiParte.ioan@gmail.com

* * * Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:

 Click pe LINK >>>>>  https://www.facebook.com/razvan.tulpan 

                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *

               GARANTAT  un CADOU GRATIS ... în 3 paşi:
                                             < GARANTAT un CADOU GRATIS în luna NOIEMBRIE 2013:

                             Pasul 1) DACĂ eşti studentă / student la oricare Facultate a ULBS şi

                                                            Pasul 2) iei legătura cu autorul şi

                                  Pasul 3) cumperi în luna NOIEMBRIE 2013 oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la el,

                                              ...  ATUNCI poţi primi
                                                   GARANTAT un CADOU GRATIS la alegere din cele 4 disponibile, din partea autorului:
                                                              a) o ciocolată de calitate - cu unt de cacao - cu lapte, 
stafide sau alune ş.a.
sau 
                                                                  b) o periuţă de dinţi (de marcă) cu peri speciali!
sau
c) o pastă de dinţi (poţi alege din mai multe sortimente)
sau
d) o carte BONUS GRATUIT GARANTAT!

                                                                   Vă aşteptăm cu drag! Succes! NU RATA OCAZIA!
                          CONTACT  E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com

                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *
CĂRŢI şi în  LIBRĂRIILE ALEXANDRIA  din PROMENADA MALL Sibiu, cu adaos comercial!
                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * *


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu