CUPTOARELE
CU MICROUNDE
-
SĂNĂTATEA ÎN PERICOL!
Riscuri:
cuptoarele cu microunde
Deşi
cuptoarele cu microunde se găsesc „la liber”
în comerţ, în
numeroase ţări este
contraindicată folosirea cuptoarelor cu microunde la prepararea
alimentelor, la încălzirea lichidelor etc. deoarece există
(conform numeroaselor studii şi cercetări din întreaga lume),
există riscuri serioase privind sănătatea. Practic microundele
modifică membrana celulară a alimentelor, lichidelor, după cum
bine se poate observa la microscopul electronic. Faptul că
microundele incălzesc alimentele şi lichidele este doar unul din
efectele negative ale microundelor care modifică starea naturală
dar şi structura mâncării, mai mult, substanţe chimice toxice din
ambalajele (de ex. din folie de plastic (pungi de plastic) sau
recipiente, pahare, farfurii, carcase din plastic ş.a.) în care sunt
puse alimentele in timpul preparării la microunde, deci o parte din
substanţele chimice toxice ale ambalajelor trec in alimentele pe
care apoi le mancăm, iar în general alimentele şi chiar băuturile
preparate la microunde, ca atare sau in pungi (in diverse ambalaje cu
risc) devin alimente şi băuturi puternic modificate, practic
denaturate şi pot avea efecte toxice, chiar cancerigene - în
funcţie de doza de microunde, de timpul de expunere, în funcţie da
cantitatea de alimente şi băuturi ingerate, în funcţie da starea
de sănătate a consumatorilor şi a celor supuşi efectelor directe
ale microundelor şi ale altor tipuri de câmpuri, care persoane stau în imediata apropiere a cuptoarelor cu microunde ş.a.. (vezi
Internet, website-ul doctorului în chimie Lita LEE). De regulă femeile gravide, vârstnicii, bolnavii, copiii pot evita atât câmpurile electromagnetice intense cât şi alimentele cu mulţi aditivi, datorită faptului că aceste categorii de persoane sunt mai sensibile! De altfel nici
laptele incălzit la microunde şi dat apoi bebeluşilor nu mai este
sănătos, laptele fiind modificat şi „atacat” de „bombardarea”
cu microunde. De altfel este binecunoscut riscul la care sunt expuşi
operatorii staţiilor radar (aparatele funcţionează cu câmpuri electromagnetice, microunde, unde radio ş.a. ) ş.a., risc de slăbitre a
imunităţii, risc de diverse imbolnăviri, chiar risc de cancer în
anumite situaţii şi în anumite conjuncturi.
Apa
supusă la încălzirea cu microunde şi folosită apoi la udarea
plantelor practic a intoxicat plantele, slăbindu-le. Plantele udate,
după stropirea zilnică (7-9 zile) cu apă incălzită în cuptorul
cu microunde ofilindu-se – conform revistei „Familia
ortodoxă”, nr. 8 (31), august 2012.
Câteva
dintre efectele negative ale utilizării microundelor asupra
alimentelor, efecte negative directe prin acţiunea microundelor şi
asupra utilizatorilor cuptoarelor cu microunde, conform revistei
britanice „The Ecologist” (vol. 33, nr. 9 din
noiembrie 2003): în conformitate cu cercetări americane şi
britanice, câteva
efecte nocive ale utilizării cuptoarelor cu microunde:
1.
În anul 1991 un pacient dintr-un spital din Tulsa a murit în
urma unei reacţii alergice după ce i s-a făcut o transfuzie de
sânge care a fost uşor încălzit în cuptorul cu microunde,
rezultând că microundele au alterat sângele pentru transfuzie,
l-au modificat, generând astfel decesul pacientului.
2. De asemenea,
se aminteşte riscul de a cconsuma alimente care sunt incălzite la
microunde in ambalajul lor de plastic, in pungă ş.a. care alimente
pot avea apoi în compoziţie subtanţele sintetice nealimentare din
ambalaj - precum substanţa chimică toxică care se află în unele
ambalaje - Bisphenol A diglycidyl ether.
Alte
posibile efecte dăunătoare ale expunerii la microunde:
Afectarea
impulsurilor electrice nervoase de la nivelul creierului; alterarea
undelor cerebrale naturale-normale, efecte
negative asupra producerii de hormoni oameni (femei şi bărbaţi).
Ca
exemplu, atragem atenţia
că
datorită
riscurilor pentru sănătate, în
Rusia, au fost interzise cuptoarele cu microunde între anii
1976-1990.
Conform
diverselor studii şi conform revistei „Familia
ortodoxă” (nr. 8 (31) /
08.2012),
pot să apară o serie de efecte negative generate de
expunerea alimentelor la microunde dar şi efecte negative directe
asupra oamenilor aflaţi în imediata apropiere acuptoarelor cu
microunde.
Organismul
uman are peste 63 % apă, iar creierul uman conţine şi
mai multă apă - fiind şi un mare consumator de energie, deci este
afectat atât de câmpurile
electromagnetice cât şi de unde, microunde, ultrasunete, radiaţii
(conform specialiştilor, experţilor, massmedia).
Supunerea
zilnică a organismului la „stresul” (la forţartea) substanţelor
nesănătoase cum sunt pesticidele, ierbicidele, nitriţilor şi
nitaţilor (din ape, plante, legume, fructe), aditivii toxici (unii
aditivi sunt netoxici şi naturali) poate duce la îmbătranire
prematură, pierderea vitalitaţii, incetinirea şi tulburarea
(bruiajul) activităţilor celulare, tulburări de metabolism,
tulburări hormonale (in special la femei), mutaţii genetice
negative, chiar la cancer.
În
revista “Familia
ortodoxă” (nr.
10
din 2012),
Lect.
Dr. Ing. Andrei Drăgulinescu
ne
avertizează în general, că aparatele electronice, electrocasnice,
telefoanele
mobile ş.a.,
generatoare implicit de câmpurile
electrice şi magnetice statice şi de frecvenţă foarte joasă, de
câmpuri electro-magnetice din
domeniul radiofrecvenţelor şi microundelor (utilizate în
comunicaţii),
unele generează unde radio, dar
şi undele electromagnetice, acesta
pot
favoriza, în anumite doze şi la anumite grade mai mari de expunere,
în timp,
apariţia
şi chiar
accelerarea
dezvoltării celulelor canceroase, “prin
diverse mecanisme: distrugerea echilibrului electrochimic al
celulelor, influenţe mutagenice, diminuarea secreţiei de
melatonină. Alături de efectele cancerigene, câmpurile
electromagnetice sunt acuzate şi de influenţe negative asupra
fenomenelor electrofiziologice naturale, de producerea unor afecţiuni
degenerative ale sistemului nervos, de modificări genetice cu
caracter ereditar, de tulburări psihice şi comportamentale etc..”
În concluzie, este bine şi sănătos să evităm prepararea alimentelor la cuptoarele cu microunde, plite cu inducţie electro-magnetică, să evităm alimentele şi băuturile prea preluctate industrial şi prea aditivate cu aditivi SINTETICI şi toxici căci, deşi ORGANISMUL POATE REZISTA LA MULTE astfel de şocuri, ÎNTR-UN FINAL POATE CEDA, rezultând ÎMBOLNĂVIRI, COMPLICAŢII, BANI CHELTUIŢI LA MEDIC ŞI LA FARMACIE, uneori poate interveni chiar DECESUL - riscuri majore existând în cazul sugarilor, femeilor gravide. Deci nu trebuie să intrăm în panică datorită acestor lucruri, căci toţi folosim aparate electrice, electro-casnice, radiouri, DAR TREBUIE SĂ ÎNCERCĂM, ÎN LIMITA POSIBILITĂŢILOR, SĂ EVITĂM ACESTE ŞOCURI!
SURSE:
- Răzvan-Ioan TULPAN, „Viaţă şi sănătate... pentru o viaţă sănătoasă”, Sibiu, 2010.
- Răzvan-Ioan TULPAN, „Alimentaţie sănătoasă. Nutriţie naturală [...]”, Sibiu, 2012, pp. 30-33, 46-49 ş.a..
- Marius Theodor CABA, „Dietoterapie tradiţională chineză”, Ed. Cimarron, Sibiu, 2011.
- Paul ROBERTS, „Sfârşitul hranei. Pericolul înfometării în era supermarketurilor”, Editura Litera Internaţional, Bucureşti, 2009.
- „The Ecologist”, vol. 33, nr. 9, noiembrie 2003, pp. 26-27.
- Anthony Wayne, Lawrence Newell, Radiation Ovens –
- The Proven Dangers of Microwaves :
- http://numismaticrareuscoin.com/nbn/microwave.html şi
- http://www.rense.com/general2/dangers.htm .
- Dr. Robert O. Becker, Gary Selden, The Body Electric, Editor William
- Morrow and Co., New York, 1985, p. 314; http://www.amazon.com/The-Body-Electric-Electromagnetism-Foundation/dp/0688069711 .
- www.litalee.com/shopexd.asp?id=182 .
- Revista „Familia ortodoxă” - http://www.familiaortodoxa.ro .
- http://tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/ .
- „The Ecologist”, vol. 33, nr. 9, noiembrie 2003, pp. 26-27: http://www.exacteditions.com/exact/browsePages.do?
- issue=5301&size=&pageLabel=26 .
- Daniel REID, „TAO. Cartea completă de medicină tradiţională chineză”, Editura Colosseum, Bucureşti, 1996. NOTA MEA: NU recomandăm pasajele (din cartea lui Daniel REID) despre yoga, chee-cuung / Qi-goong! Pr.-Părintele ARSENIE BOCA ne îndemna şi în cărţile sale să nu folosim asemenea energii şi tehnici!... căci suntem ORTODOCŞI (creştini-ortodocşi)!
Despre autor:
Răzvan
Ioan Tulpan este analist, contabil, licenţiat în Relaţii
Internaţionale şi Studii Europene al ULBS, cercetător independent
şi veterinar. Autorul coordonează şi tehnoredactează lucrări de
licenţă şi masterat, la cerere. Articolele sale sunt publicate pe
www.tulpan-i-consiliere.blogspot.com. Cărţile sale despre
alimentaţia sănătoasă, globalizare, relaţii internaţionale,
enigme și investigaţii, recorduri și curiozităţi, umor, credinţa
ortodoxă, cărţi pentru copii ş.a. pot fi achiziționate şi din
librăria din Promenada MALL sau pot fi comandate direct de la autor,
la adresa de E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com .
C O N T A C T E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com
* * *Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:
C O N T A C T E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com
* * * Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:
sau
d) o carte BONUS GRATUIT GARANTAT!
******************************************
OFERTA CĂRŢI autor Răzvan TULPAN Sibiu RO UE - VALABIĂ DIN 15.11.2013. Oferta adăugată în 2018, actualizată!
Răzvan TULPAN
Autorul - Răzvan-Ioan TULPAN
C O N T A C T E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com
* * *Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Autorul - Răzvan-Ioan TULPAN
C O N T A C T E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com
* * * Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
GARANTAT un CADOU GRATIS ... în 3 paşi:
< GARANTAT un CADOU GRATIS în luna NOIEMBRIE 2013:
Pasul 1) DACĂ eşti studentă / student la oricare Facultate a ULBS şi
Pasul 2) iei legătura cu autorul şi
Pasul 3) cumperi în luna NOIEMBRIE 2013 oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la el,
Pasul 3) cumperi în luna NOIEMBRIE 2013 oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la el,
... ATUNCI poţi primi
GARANTAT un CADOU GRATIS la alegere din cele 4 disponibile, din partea autorului:
a) o ciocolată de calitate - cu unt de cacao - cu lapte, stafide sau alune ş.a.
a) o ciocolată de calitate - cu unt de cacao - cu lapte, stafide sau alune ş.a.
sau
b) o periuţă de dinţi (de marcă) cu peri speciali!
sau
c) o pastă de dinţi (poţi alege din mai multe sortimente)sau
Vă aşteptăm cu drag! Succes! NU RATA OCAZIA!
CONTACT E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
CĂRŢI şi în LIBRĂRIILE ALEXANDRIA din PROMENADA MALL Sibiu, cu adaos comercial!
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu