marți, 3 decembrie 2013

Atac la sănătate prin alimentaţia modernă!

ATAC LA SĂNĂTATE prin ALIMENTAŢIA MODERNĂ!

 COORDONARE şi TEHNOREDACTARE lucrări de LICENŢĂ şi MASTERAT! 
                          EDITARE: CĂRŢI, BROŞURI, AFIŞE ş.a.                          
   G  R   A  F  I  C  Ă  : COPERŢI CĂRŢI - AFIŞE - PLIANTE - FLUTURAŞI ş.a. 
VĂ AŞTEPTĂM! E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com            

Click pe LINK >>>>>  https://www.facebook.com/razvan.tulpan 

 OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS! vezi mai jos!
_______________________________

 ATAC la SĂNĂTATE prin alimentaţia modernă!? 

Prelucrare industrială şi denaturare

Una dintre diferenţele fundamentale dintre alimentele procesate (prelucate) industrial şi cele „de casă” (adică preparate în sistem gospodăresc / casnic), constă şi în faptul că, în cazul alimentelor de casă” - textura, consistenţa, culoarea, mirosul şi gustul (aroma) preparatelor depinde practic exclusiv de ingrediente naturale (clasice, tradiţionale) şi de modul (normal natural) de preparare. În schimb, în cazul produselor procesate (prelucrate) industrial din comerţ (magazine), „calităţile” alimentelor şi băuturilor nu sunt naturale, ci sunt de multe ori înşelătoare (false), şi sunt date de aditivi / E-uri (de multe ori în exces), dintre care mulţi nesănătoşi, improprii consumului (unii artificiali adică identic „naturali” / sintetici). Sănătatea este de mare preţ... de aceea vă îndemnăm a prepara singure (singuri) produse de casă, cu ingrediente cât mai naturale: din gădina proprie - chiar de la ţară - din gospodărie - de la animalele din bătătură! Evitaţi, pe cât se poate, margarina (indiferent de marcă şi de adaosurile din ea!), zahărul alb, făina albă, sucurile (băuturile răcoritoare) obişnuite din comerţ (renunţaţi mai ales la cele cu îndulcitori sintetici – ciclamat, aspartam, acesulfam K, zaharina ş.a., evitaţi coloranţii artificiali, aromele sintetice sau identic „naturale- care doar le copia pe cele naturale). De asemenea produsele cu prea mulţi aditivi nu sunt indicate. Renunţaţi la alimentele preparate la cuptorul cu microunde, căci microundele atacă” alimentele, le denaturează, le modifică, acestea încălzinduse anormal şi nenatural, forţat! Zahărul alb, făina albă, îndulcitorii sintetici amintiţi, dat fiind că sunt mult modificate, nemaifiind naturale, pot provoca în numeroase cazuri tulburări de metabolism, neputând fi digerate normal, simplu, precum alimentele naturale! Feriţi-vă şi de glutamatul de sodiu – potenţator de aromă, antiaglomeranţi căci pot prezenta anumite riscuri în multe cazuri.

Zahărul alb şi făina albă

Făina albă şi zahărul alb - ambele rafinate, deci sărăcite de nutrienţii naturali specifici făinii integrale respectiv sfeclei şi zahărului brut - au pus bazele denaturării alimentaţiei, în combinaţie cu aditivii de tipul celor artificiali / sintetici (conservanţi, arome atificiale, coloranţi sintetici / artificiali, potenţatori de aromă, antiaglomeranţi, afânători etc.). Generalizarea comercializării consumului la scară largă a produselor intens prelucrate şi aditivare de acest tip, care conţin făină albă (de regulă tratată chimic – conform afirmaţiilor unor companii de morărit) şi zahăr rafinat sau, mai grav, zahăr sintetic plus aditivi (ne referim în special cei nenaturali, plus numeroşi aditivi nenaturali, au pus fundamentele diverselor afecţiuni specifice umanităţii din ultimul secol. Astfel, începând din primele decenii ale secolului XX, aceste produsele (super)procesate / (super)prelucrate industrial, deci aproape complet denaturate, diferite atât ca proprietăţi, ca aport nutritiv, ca gust, de produsele / componentele de bază din care au fost obţinute (din care provin), au invadat şi invadează în continuare alimentaţia. Aceste produse superprocesate industrial, mâncarea de tip fast-food, semipreparatele, băuturile răcoriroare (în cea mai mare parte cu ingrediente nesănătoase, sintetice, cu îndulcitori artificiali, conservanţi ş.a.) sunt la ordinea zilei peste tot, se consumă zi de zi, oră de oră! Să le evităm... Mens sana in corpore sano! Ce e natural – e natural! Problematică de mare impact, de mare risc pentru sănătate şi viaţa consumatorilor, căci implică tulburări de metabolism, intoxicări plus diverse numeroase afecţiuni, uneori chiar cancer!
Atenţie! Pentru digerarea unor alimente denaturate şi sărăcite în principii nutritive - precum zahărul rafinat alb şi făina albă - şi pentru o optimizare a digestiei, cu o bună absorbţie, adică pentru un metabolism (asimilaţie şi dezasimilaţie) normal, organismul se forţează. Astfel, este posibil, conform anumitor specialişti, ca să se extragă chiar calciu din oase, din organism şi din rezerve – cu posibilă favorizare a osteoporozei şi posibilă predispoziţie la fracturi , în unele cazuri se extrag (se consumă) şi enzime, vitamine, minerale dar şi energie ş.a. pentru a putea fi digerate zahărul alb şi făina albă, care sunt prea prelucrate industrial, denaturate şi incomplete.

Nitritul: conservant riscant?

Nitritul de sodiu – conservant (conservă, dă gust, culoare mai „comercială”), poate dăuna uneori, mai ales dacă se ingererază produse cu comservant nitrit des şi în cantităţi mai ma, ricăci poate exista anumite riscuri pentru sănătate. Nitritul de sodiu se găseşte în aproape toate produsele cu carne şi din carne care au termen de valabilitate mare - de 1-2-3 ani: mezeluri, conserve de carne, cu ficat, produse în conservă şi în vid precum leberwurst, tobă, muşchi, chiar slănină ş.a..

Sarea iodată riscuri?

Dacă nu aveţi deficit de iod puteţi evita sarea iodată şi alimentele cu sare iodată (vezi eticheta) – sare căci sare neiodată nu găsiţi decât (posibil) în piaţă la vrac, la naturişti şi la farmacii, căci se interzice prin lege (HG nr. 568/2002) comercializarea sării neiodate (rafinate extrafine şi fine, grunjoase nerafinată, adică a sării normale) – astfel încât în toate magazinele veţi găsi doar sare iodată (fină sau gemă, ambele cu iod).
Mâncaţi sănătos!
Evitaţi, pe cât se poate, produsele preluctate industrial, adică produsele intens procesate şi prea aditivate (cu multe E-uri). Să mâncăm hrană naturală, mâncare hrănitoare sănătoasă: crudităţi, deci fructe şi legume proaspete, crude, mămăligă românească, pâine integrală, divesre tipuri de nuci şi seminţe crude, carne albă „de casă”, peşte (necongelat), lactate fără arome sintetice şi fără cloranţi, fără lapte praf... plus ceaiuri naturale la vrac şi fără E-uri. Alimentaţie cu alimente de bază precum cereale cât mai apropiate de starea naturală (adică fără multă făină albă care este sărăcită de fibre, nu are minerale şi nici vitamine, fără zahăr alb şi fără margarină), alimentaţie complexă, varită, completă şi adaptată, cu crudităţi, leguminoase...

Control şi analiză genetică

Ar fi de mare utilitate un control şi o analiză chimică şi genetică ş.a. a alimentelor şi materiilor prime precum legume, fructe, cereale, ouă, carne, lapte şi derivate din lapte, aditivi naturali etc., pentru a se vedea cât de naturale şi de normale sunt acestea.

Semnal de alarmă:
Sănătatea în pericol!

Tragem un serios semnal de alarmă – având în vedere incidenţa tot mai crescută a diferitelor afecţiuni (boli) precum diverse tulburări de metabolism, celulită, decalcifiere a oaselor şi osteoporoză, obezitate, chiar cancer etc.. Autorităţi precum Protecţia Consumatorilor (ANPC: www.anpc.gov.ro/ , Comisariatele Regionale / Judeţene pentru Protecţia Consumatorilor din fiecare judeţ), Direcţiile de Sănătate Publică, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Agriculturii etc.. au obligaţia şi dreptul de a lua măsuri pozitive reale şi de impact, în virtutea DREPTURILOR CETĂŢENILOR-CONSUMATORI la sănătate şi la o alimentaţie sănătoasă, căci nou-născuţii sunt tot mai bolnăvicioşi, morbiditatea şi mortalitatea cresc, iar zestrea genetică degenerează, căci... suntem şi ceea ce mâncăm! Alimentaţia infuenţează consumatorii ca întreg: afectează atât starea fizică, pe cea psihică, acţiunile şi activităţile oamenilor şi chiar sufletul! Mens sana in corpore sano?
* * *
 Articole ale autorului Răzvan-Ioan TULPAN, găsiţi şi în ziarul "MESAGERUL de SIBIU",
la chioşcurile cu ziare! 
* * *
Despre autor:
Răzvan Ioan Tulpan este analist, contabil, licenţiat în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene al ULBS, cercetător independent şi veterinar. Autorul coordonează şi tehnoredactează lucrări de licenţă şi masterat, la cerere. Articolele sale sunt publicate pe www.tulpan-i-consiliere.blogspot.com. Cărţile sale despre alimentaţia sănătoasă, globalizare, relaţii internaţionale, enigme și investigaţii, recorduri și curiozităţi, umor, credinţa ortodoxă, cărţi pentru copii ş.a. pot fi achiziționate şi din librăria din Promenada MALL sau pot fi comandate direct de la autor, la adresa de  E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com .

SURSE:
  • Răzvan-Ioan TULPAN, Viaţă şi sănătate... pentru o viaţă sănătoasă”, Sibiu, 2010
  • Răzvan-Ioan TULPAN, Alimentaţie sănătoasă. Nutriţie naturală [...]”, Sibiu, 2012
  • Dr. Pavel CHIRILĂ, Nu hrăni cancerul” şi „Vindecarea”, Ed. Christiana, 2012-2013
  • Emil RĂDULESCU, „Alimentaţie inteligentă”, Bucureşti, 2003
  • Paul ROBERTS, „Sfârşitul hranei. Pericolul înfometării în era supermarketurilor”, Bucureşti, 2009
  • Revista „Familia ortodoxă”: www.familiaortodoxa.ro ,
  • The Ecologist” (“Ecologistul”): www.theecologist.org ,
  • www.hhs.gov ,
  • www.fda.gov ,
  • www.usda.gov ,
  • http://www.cancer.org/ ,
  • www.anpc.gov.ro/‎ 
  • http://tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/ .
 OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS!    OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS!   OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS! 
CUMPERI oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la autor şi câştigi GARANTAT cartea "RĂSCOALA" - de Liviu REBREANU - nou-nouţă, ediţie cartonată!
OFERTĂ VALABILĂ numai  în perioada 09-16 decembrie 2013!
CONTACT E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com ### & http://www.tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/

 VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG! SĂRBĂTORI FERICITE! 
OFERTA DE CĂRŢI! VALABILĂ DIN 15.11.2013! VĂ AŞTEPTĂM!
 Autorul, Răzvan-Ioan TULPAN

 Autorul - Răzvan-Ioan TULPAN 

 C O N T A C T  E-mail:   AiCarteAiParte.ioan@gmail.com

* * *Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:
Click pe LINK >>>>>  https://www.facebook.com/razvan.tulpan 

OFERTA DE CĂRŢI! VALABILĂ DIN 15.11.2013! VĂ AŞTEPTĂM!
< 1 + 1 GRATIS! OFERTA SPECIALĂ din partea autorului! CUMPERI oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la autor şi câştigi GARANTAT cartea "RĂSCOALA" - de Liviu REBREANU - nou-nouţă, în ediţie cartonată! OFERTĂ VALABILĂ doar în perioada 09-16.12.2013! CONTACT E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com ### & http://www.tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/ .
VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG! SĂRBĂTORI FERICITE! >

                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *

 Autorul - Răzvan-Ioan TULPAN 

 C O N T A C T  E-mail:   AiCarteAiParte.ioan@gmail.com

* * * Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:

 Click pe LINK >>>>>  https://www.facebook.com/razvan.tulpan 

                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *

               GARANTAT  un CADOU GRATIS ... în 3 paşi:
                                             < GARANTAT un CADOU GRATIS în luna DECEMBRIE 2013:

                             Pasul 1) DACĂ eşti studentă / student la oricare Facultate a ULBS şi

                                                            Pasul 2) iei legătura cu autorul şi

                                  Pasul 3) cumperi în luna DECEMBRIE 2013 oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la el,

                                              ...  ATUNCI poţi primi
                                                   GARANTAT un CADOU GRATIS la alegere din cele 4 disponibile, din partea autorului:
                                                              a) o ciocolată de calitate - cu unt de cacao - cu lapte, 
stafide sau alune ş.a.
sau 
                                                                  b) o periuţă de dinţi (de marcă) cu peri speciali!
sau
c) o pastă de dinţi (poţi alege din mai multe sortimente)
sau
d) o carte BONUS GRATUIT GARANTAT!

                                                                   Vă aşteptăm cu drag! Succes! NU RATA OCAZIA!
                          CONTACT  E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com

                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *
CĂRŢI şi în  LIBRĂRIILE ALEXANDRIA  din PROMENADA MALL Sibiu, cu adaos comercial!
                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * *

Cuvinte de folos în viaţă (II)

Culese de Răzvan-Ioan TULPAN

Nu întreba pe cel bătrân, întreabă pe cel ce a văzut multe.
Dojana nu-i dăunează niciodată unui înţelept.
Înţelepţii învaţă lucruri bune chiar şi de la duşmanii (oponenţii) lor.
Mă tem de omul a cărui ştiinţă se bazează pe o singură carte.
Cine nu ştie nimic nu se îndoieşte de nimic.
Neştiutorii cumpără cărţi, învăţaţii le citesc.
Perla închisă în cochilie, rămâne fără valoare.
Diamantul ţinut în întuneric nu-şi arată strălucirea.
A cultiva ştiinţa, fără a iubi oamenii, înseamnă a aprinde o lumină şi a închide ochii.
Un frumos succes justifică îndrăzneala.
El buen suceso disculpa la temerida.
Cei care au fost la trudă trebuie să fie şi la cinstire.
Ceux qui ont ete a la peinedoivent etre a l'honneur.
Ştiinţa e putere.
Cine nu se urcă pe munte nu cunoaşte înălţimea cerului.
A începe este uşor, a stărui este artă.

Recomandări de lectură: Proverbe şi zicători. „Munca reflectata în proverbele lumii”, Editura Albatros, Bucureşti, 1972. Cartea conţine traduceri ale proverbelor în numeroase limbi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu