luni, 27 ianuarie 2020

SEMNAL! Creștinismul-ortodox - încotro?

SEMNAL! Având în vedere prozelitismul incisiv al unor culte religioase creștine sectare, într-o țară majoritar creștină-ortodoxă - România, se atrage atenția asupra necesității imperioase de a ține creștinii-ortodocși aproape de Biserica Creștină-Ortodoxă - BOR, și ferirea acestora de altfel de culte care nu sunt ortodoxe (care nu sunt creștine-ortodoxe). Preoții, Diaconii, ierarhii Bisericii ortodoxe /BOR, trebuie să vegheze la nerătăcirea credincioșilor lor, la "nerăpirea" credincioșilor creștini-ortodocși de către diverse culte protestante precum Martorii lui Iehova, Mormoni, Penticostali, Adventiști ș.a.. Preoții de parohie în mod special, Preoții-Duhovnici (care fac oficial Sf. Taină a Spovedaniei), Episcopii, și chiar Ierarhii, AU DATORIA și OBLIGAȚIA de a veghea la binele congregației, al membrilor parohiei, al turmei credincioșilor ortodocși, căci fiecare suflet pierdut, rătăcit la alte confesiuni, care practic astfel se leapădă de ortodoxie, este pierdut înaintea lui Dumnezeu în sensul în care s-a lepădat de confesiunea creștină-ortodoxă și de Sf. Botez ortodox. Păcatul va fii al omului în cauză dar și al preoților, duhovnicilor, ierarhilor responsabili de binele credinciosului și al turmei, și conform cerințelor Jurământului Preoțesc... De aceea, trebuie mare păzire și atenție pentru fiecare credincios al BOR... cu îndemnuri și discuții într-u zidirea credinței milenare creștine-ortodoxe! Doamne-ajută!

Părintele Justin Pârvu, Părinții Arsenie Papacioc, Teofil Părăian, Ilie Cleopa, Arsenie Boca ș.a. asemenea AU VEGHEAT și VEGHEAZĂ la binele neamului și al creștinătății. Cinste lor! Sfintele Mănăstiri creștine-ortodoxe din țară, din afara țării și de la Sf. Munte Athos preaslăvesc pe Dumnezeu și se roagă pentru binele neamului, pentru Pace și Credință!
Biblia ortodoxă:
Ioan 20, 31: "Iar acestea s-au scris, ca să credeţi că Iisus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, şi, crezând, să aveţi viaţă în numele Lui."
1 Tim. 3, 13: "Căci cei ce slujesc bine, rang bun dobândesc şi mult curaj în credinţa cea întru Hristos Iisus."
1 Petru, 1, 7: 7. "Pentru ca credinţa voastră încercată, mult mai de preţ decât aurul cel pieritor, dar lămurit prin foc, să fie găsită spre laudă şi spre slavă şi spre cinste, la arătarea lui Iisus Hristos."

# (vezi și https://www.atitudini.com/) #



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu