luni, 27 ianuarie 2014

Suplimentele alimentare: vitale pentru o bună sănătate

Suplimentele alimentare: vitale pentru o bună sănătate!
Suplimente naturale sunt necesare mai ales în sezonul rece, pentru o bună imunitate şi o digestie optimă: mierea de albine naturală, polenul, propolisul, lăptişorul de matcă, păstura (toate de origine apicolă), spirulina, germenii de grâu şi zeolitul (ultimul pentru combaterea efectelor negative ale radiaţiilor, dar şi pentru eliminarea metalelor grele din organism). Recomandăm detoxifierea simplă de 2 ori pe an plus apa de izvor, de munte, naturală, direct de la sursă (Izvoul Liei din Polpaca plus izvorul captat în Răşinari cu apă mai de sus de Păltiniş ş.a.). Toate la sfatul medicului!

Mierea de albine naturală

Mierea naturală de albine înseamnă sănătate, ea este neutră - adică nu este nici acidă nici bazică. Mierea combate efectul otrăvurilor. Atenţie: mierea nu se fierbe şi nici nu se pune în băuturi fierbinţi sau calde (lapte, ceai etc.), deoarece la temperaturi de 100 grade Celsius şi chiar la plus 34-36 grade, mierea îşi pierde o parte din calităţi, din proprietăţi, iar principiile sale nutritive (de exemplu enzimele naturale conţinute de miere) devin inactive sau chiar sunt distruse termic sau inhibate. Mierea care se cristalizează şi devine aprope solidă, este naturală şi nu-şi pierde proprietăţile.
În funcţie de tipul de miere, aceasta conţine numeroase principii nutritive şi principii active: vitamine, minerale, oligoelemente, enzime, zaharuri naturale (bune, sănătoase), acizi organici, amninoacizi şi multe alte componente (substanţe) benefice - unele încă nu au fost identificate. De exemplu mierea polifloră de albine conţine numeroase vitamine (complexul B, vit. C ş.a.), săruri minerale (fier, fosfor, calciu, potasiu, ş.a.), enzime, zaharuri (glucoză, sucroză – adică o formă de zahăr natural, şi fructoză), acizi organici (acid gluconic, acid lactic), aminoacizi ş.a..
Este important ca albinele să fie sănătoase, iar inflorescenţele din care albinele au recoltat polenul, să fie în zone nepoluate, şi să fie în stare cât mai naturală, nestropite cu pesticide, insecticide etc... Atenţie la faptul că în comerţ se întâlnesc cazuri de miere lungită cu apă sau falsificată prin adoaos de glucoză, de apă cu zahăr etc..
Mierea naturală de albine susţine imunitatea şi, în mici cantităţi consumate zilnic (1-2 linguri / zi), are efecte pozitive, ea având şi un gust plăcut. Mierea de salcâm este singurul tip de miere de albine care nu denaturează (deci nu modifică) gustul propriu al băuturilor în care este adăugată - în ceai călduţ, lapte călduţ (sub 34 de grade Celsius).
Atenţie ca pe borcanul cu miere să fie înscris „standard”, „STAS”, Provenienţa mierii, şi este de preferat să nu consumaţi miere din amestecuri de miere (scrie pe etichetă „amestecuri de miere”), căci este posibil să nu fie de calitate superioară.
Mierea este un supliment alimentar miraculos şi, alături de polen, propolis, păstură, lăptişor de marcă (toate din gama apicolă), contribuie la o bună stare a sănătăţii prin asigurarea anumitor principii active absolut necesare pentru un organism funcţional sănătos! Atenţie la alergii şi alergeni – consultaţi medicul şi farmacistul!

Polenul

Produs de albine, polenul poate fi considerat un aliment-supliment-medicament înzestrat cu proprietăţi deosebite. Polenul albinelor conţine cca 20 % miere de albine (deci aproximativ o cincime miere). În funcţie de diverşi factori instabili precum: zona de provenienţă, de plantele din care s-a recoltat polenul de către albine, în funcţie de condiţiile de păstrare, de starea de sănătate a albinuţelor etc.), polenul (poate) conţine,în proporţii variabile şi deci, oscilante: acid nicotinic, tiamină, piridoxină, lactoflavină, ribiflavină, vitaminele B, C, D, E, A, biotină ş.a.. Conţine enzime, dar şi acizi aminaţi (în ordinea descrescătoare a concentraţiei): leucină, lizină, valină, arginină, izoleucină, fenilalanină, histidină şi treonină, metrionină, triptofan. Conţine (săruri) minerale şi oligoelemente: potasiu, calciu, magnexiu, siliciu, fosfor, cupru, fier, mangan, sulf, clor ş.a.. Excluzând cazurile de alergii la polen şi la alte componente, polenul are proprietăţi excepţionale, alături de propolis ş.a.. Ca dozare, se îcepe cu o doză zilnică de o linguriţă, ajungâdu-se treptat până la o lingură de polen, pentru adultul normal şi fără probleme (dimineaţa, pe stomacul gol, după o reţinere în gură, a polenului, spre „dizolare-topire” în salivă, urmată de înghiţirea polenului). Doza este şi în funcţie de greutatea corporală a omului, în funcţie de vâstă (la copii nu foarte mici se administrează doze mai mici, cca o jumătate de linguriţă), în funcţie de starea de sănătate, de afecţiunile principale şi asociate de care suferă omul, în funcţie şi de alţi factori interni şi externi, vizibili şi nevizibili, cunoscuţi şi neştiuţi ... Necesar şi de folos este sfatul medicului, al nutiţionistului (atenţie la eventualele alergii) şi la stareaîn care se află polenul şi vezi şi ceilalţi factori de influenţă menţionaţi). Se fac cure de 1-2 săptămni (deci de cca 7-14 zile), urmate de pauze.
Polenul se foloseşte cu bune rezultate în astenii, insomnie, nervozitate, dar şi în artroză vertebrală, util pentru imunitate ş.a.. Se poate găsi şi în comerţ sub formă de polen uscat şi de polen care se păstrează la frigider (refrigerat) la cca 4 grade Celsius. Dacă nu sunt contraindicaţii, sensibilităţi, recomandăm polenul care se păstrează la frigider căci, în principiu, are mai multe enzime active decât polenul uscat care, însă are avantajul că nu trebuie ţinut la frigider, polenul uscat putând fi purtat practic în buzunar în ambalajul original al producătorului.

Propolisul

Propolisul este un produs al albinelor care conţine peste 50% răşini şi balsamuri, conţine ceruri (sub 30%), uleiuri eterice şi aromatice (cca 10%), polen, dar conţine şi aminoacizi, enzime, vitamine (A, B, D, E, PP), hormoni naturali, flavone, flavonoizi,
acizi organici (acid ferulic, cinamic, acid cafeic), săruri minerale (zinc, fier, magneziu, cupru, mangan, cobalt, aluminiu, calciu, siliciu, bariu, vanadiu ş.a.) ş.a..
Propolisul (care este practic diluat de procesator / producător) are proprietăţi excepţionale antiseptice, în susţinerea imunităţii, în refacerea ţesuturilor, chiar a ţesutului osos, bun cicatrizant, cheratogen şi cheratoplast ş.a.. La fel, atenţie la alergii şi alergeni - cereţi recomandarea medicului şi a farmacistului!

Spirulina şi zeolitul

Mai amintim suplimentele: spirulina, germenii de grâu şi zeolitul (ultimul pentru combaterea efectelor negative ale radiaţiilor, dar şi pentru eliminarea metalelor grele din organism - metale care pot proveni, uneori, din peşte cu conţinut de metale grele, din legume şi fructe din soluri poluate cu metale grele ş.a.). Vedeţi la magazinele cu profil naturist - puteţi cere recomandarea vânzătorilor căci ei ştiu, în principiu, care mărci sunt mai cerute de clienţi, care sunt mai bune.
În încheiere vă recomandăm detoxifiere simplă (dezintoxicare) de 2 ori pe an - prin post şi consum de fructe naturale autohtone, consumul de legume, fructe şi verdeţuri naturale proaspete, consum redus de alimente prea prelucrate industrial (adică şi intens aditivate, cu E-uri multe sintetice) plus odihnă suficientă şi mişcare fizică (plimbări, jogging, aerobic, înnot - sport), cu un program zilnic normal şi echilibrat... plus optimism şi veselie, chiar râs, căci în pofida părerii unora, râsul nu îngraşă şi este foarte sănătos... garantat!

SURSE:

  • Răzvan-Ioan TULPAN, Alimentaţie sănătoasă. Nutriţie naturală [...]”, Sibiu, 2012
  • Marius Theodor CABA, „Dietoterapie tradiţională chineză”, Editura Cimarron, Sibiu, 2011
  • Jean VALNET, „Tratamentul bolilor prin legume, fructe şi cereale”, Editura Ceres, Bucureşti, 1987
  • http://tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/

Despre autor:
Răzvan Ioan Tulpan este autor a 9 cărţi. Este analist, colaborator independent permanent - autor de articole în publicaţii, contabil, licenţiat în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene al ULBS, cercetător independent şi veterinar. Autorul coordonează şi tehnoredactează lucrări de licenţă şi masterat, la cerere. Articolele sale sunt publicate pe www.tulpan-i-consiliere.blogspot.com. Cărţile sale despre alimentaţia sănătoasă, globalizare, relaţii internaţionale, enigme și investigaţii, recorduri și curiozităţi, umor, credinţa ortodoxă, cărţi pentru copii ş.a. pot fi achiziționate şi din librăria Alexandria din Promenada MALL sau pot fi comandate direct de la autor, la adresa de E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com .

Autorul Răzvan Ioan Tulpan publică articole şi în ziarul local MESAGERUL de SIBIU, care are redacţia pe str. Revoluţiei nr. 1, et. 1, Mun. Sibiu.

_______________________________

 COORDONARE şi TEHNOREDACTARE lucrări de LICENŢĂ şi MASTERAT! 
                          EDITARE: CĂRŢI, BROŞURI, AFIŞE ş.a.                          
   G  R   A  F  I  C  Ă  : COPERŢI CĂRŢI - AFIŞE - PLIANTE - FLUTURAŞI ş.a. 
VĂ AŞTEPTĂM! E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com            

Click pe LINK >>>>>  https://www.facebook.com/razvan.tulpan 

 OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS! vezi mai jos!
_______________________________

 OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS!    OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS!   OFERTA SPECIALĂ: 1 + 1 GRATIS! 
CUMPERI oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la autor şi câştigi GARANTAT cartea "RĂSCOALA" - de Liviu REBREANU - nou-nouţă, ediţie cartonată!
OFERTĂ VALABILĂ numai  în perioada 09-16 decembrie 2013!
CONTACT E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com ### & http://www.tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/

 VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG! SĂRBĂTORI FERICITE! 
OFERTA DE CĂRŢI! VALABILĂ DIN 15.11.2013! adăugată în 2018, actualizată! VĂ AŞTEPTĂM!
 
                                                                                                                                                                          Autorul, Răzvan-Ioan TULPAN

 Autorul - Răzvan-Ioan TULPAN 

 C O N T A C T  E-mail:   AiCarteAiParte.ioan@gmail.com

* * *Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:
Click pe LINK >>>>>  https://www.facebook.com/razvan.tulpan 

OFERTA DE CĂRŢI! VALABILĂ DIN 15.11.2013! VĂ AŞTEPTĂM!
1 + 1 GRATIS! OFERTA SPECIALĂ din partea autorului! CUMPERI oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la autor şi câştigi GARANTAT cartea "RĂSCOALA" - de Liviu REBREANU - nou-nouţă, în ediţie cartonată! OFERTĂ VALABILĂ doar în perioada 09-16.12.2013! CONTACT E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com ### & http://www.tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/ .
VĂ AŞTEPTĂM CU DRAG! SĂRBĂTORI FERICITE! >

                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *

 Autorul - Răzvan-Ioan TULPAN 

 C O N T A C T  E-mail:   AiCarteAiParte.ioan@gmail.com

* * * Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:

 Click pe LINK >>>>>  https://www.facebook.com/razvan.tulpan 

                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *

               GARANTAT  un CADOU GRATIS ... în 3 paşi:
                                             < GARANTAT un CADOU GRATIS în luna IANUARIE 2014:

                             Pasul 1) DACĂ eşti studentă / student la oricare Facultate ULBS şi

                                                            Pasul 2) iei legătura cu autorul şi

                                  Pasul 3) cumperi în luna IANUARIE 2014 oricare carte a autorului Răzvan-Ioan TULPAN direct de la el,

                                              ...  ATUNCI poţi primi
                                                   GARANTAT un CADOU GRATIS la alegere din cele 4 disponibile, din partea autorului:
                                                              a) o ciocolată de calitate - cu unt de cacao - cu lapte, 
stafide sau alune ş.a.
sau 
                                                                  b) o periuţă de dinţi (de marcă) cu peri speciali!
sau
c) o pastă de dinţi (poţi alege din mai multe sortimente)
sau
d) o carte BONUS GRATUIT GARANTAT!

                                                                   Vă aşteptăm cu drag! Succes! NU RATA OCAZIA!

                          CONTACT  E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com

                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *
CĂRŢI şi în  LIBRĂRIILE ALEXANDRIA  din PROMENADA MALL Sibiu, cu adaos comercial!
                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * *



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu