miercuri, 5 februarie 2014

Alternativă morală la politică! Folosirea Drepturilor - Constituţia, Drepturile Omului (ONU)...

"DOAR ÎMPREUNĂ, UNIŢI, VOM ÎNVINGE, în ADEVĂR!"
Alternativă şi completare MORALĂ şi PRACTICĂ la actuala politică!
În conformitate cu drepturile Constituţionale şi conform Drepturilor din Carta Drepturilor Omului a ONU şi legislaţiei (Tratatului) UE, persoanele şi cetăţenii au dreptul la întâlnire, la libertate de exprimare şi libertate de constituire în organizaţii, asociaţii, fundaţii, au dreptul la liberă circulaţie ş.a..
ASTFEL, AR FI UTIL PENTRU SOCIETATE ŞI PENTRU ŢARĂ, ca o alternativă etică, morală, corectă la manifestările actuale (de fapt din ultimii 24 de ani de democraţie românească originală) din sfera politică şi electorală, deci a fi util ca societatea românescă, în ansamblul său să vină cu astfel de alternative:
la alegerile locale şi generale (parlamentare), chiar prezidenţiale, societatea civilă în fiecare localitate din ţară, în fiecare judeţ şi în fiecare circumscripţie electorală să vină cu 10-20 candidaţi neînregimentaţi politic, (la nivel de ţară cu sute sau mii de candidaţi la alegerile locale, generale ş.a..) oameni de adevărată valoare morală şi socială, ca şi candidaţi care să concureze realmente cu candidaţii obişnuiţi care evident actualmente (şi în trecut) sunt înregimentaţi şi aserviţi politic.
Adică partidul X şi Y vin cu câte 25 sau 100 sau 200 de candidaţi obişnuiţi (aserviţi politic şi posibil, uneori, datori cu favoruri diverselor grupuri de interese/presiune) conform sistemului actual la alegerile parlamentare sau locale iar, ca alternativă, societatea civilă să vină şi ea cu un număr mare de candidaţi neînregimentaţi politic, cu C.V.-uri la vedere, oameni corecţi, verticali, credincioşi, inteligenţi şi patrioţi.
Ar fi util ca acest lucru să se petreacă în fiecare judeţ, astfel încât să existe un număr mare de candidaţi reali, apolitici, independenţi, potriviţi pentru funcţiile respective. ATENŢIE ca să nu se politizeze sau să nu se deturneze asemenea aplicari ale iniţiativelor de acest gen. Este bine că grupuri mari de oameni se pot întâlni, - căci au acest drept - paşnic la o şuetă, la discuţii şi pot discuta diverse, căci sunt destule locuri, clădiri numai bune, şi nici nu se tulbură liniştea şi ordinea publică... Au apus vremurile acelea când nu te puteai întâlni liniştit om cu om... "Unde-s mulţi, puterea creşte, şi duşmanul nu răzbeşte!" Plus altele... Vom reveni!

Carta Universală a DREPTURILOR OMULUI a ONU: http://www.un.org/en/documents/udhr/  ...

SĂ NU UITĂM CĂ SUNTEM ROMÂNI ORTODOCŞI, suntem creştini-ortodocşi, iar oameni-eroi-sfinţi precum Domnitorul MIHAI VITEAZUL, Voievodul molovean ŞTEFAN CEL MARE ŞI SFÂNT, MARTIRII-MUCENICI BRÂNCOVENI ş.a. s-au jerfit şi ostenit pentru neam, pentru ţară, pentru unitatea românilor... iar noi, în zilele de astăzi, când nu este prigoană ca pe vremuri, noi stăm şi lăsăm ţara şi neamul de izbelişte, hrană la lupii răpitori!? Căci Preotul-Părintele Justin Pârvu care a vieţuit la Mănăstirea Petru Vodă din Jud. Neamţ, a spus şi în cărţile scrise că actuala clasă politică, deci şi actualii conducători (din păcate) nu sunt patrioţi, nu au spirit de jertfă pentru neam şi ţară, şi astfel nu se vede un viitor luminos pentru neamul românesc şi pentru Patrie! Ase vedea cărţile "Ne vorbeşte Părintele Justin" (vol. 1 şi 2) şi cărţile Părintelui Pr. Arsenie Boca ş.a., la fel, vezi articole a diverşi autori din revista "Atitudini". Sfântul Apostol PAVEL spune(a) că, pe cât este cu putiinţă, să trăim în bună pace cu toţi oamenii..., dar sigur nu spune că trebuie să fim (cum spunea şi scria Părintele Justin că să avem băgare de seamă) proşti de blânzi ori proşti de ascultători... JUDECĂ TU...!!!

Cu prietenie şi onestitate, Răzvan TULPAN -
Analist - Licenţiat în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene al Facultăţii de Drept "Simion Bărnuţiu" a ULBS, Autor de cărţi (analiză, globalizare, ortodoxie, alimentaţie ş.a.) şi Autor de articole în mass-media, Cercetător independent ş.a..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu