luni, 11 martie 2019

POLITICA - distrugătoarea de țară!

POLITICA???
În privința politicii și a politicienilor, eu sunt apolitic! nu votez niciun partid ori reprezentat al partidelor!
Sunt Analist (Licențiat) în Relații Internaționale și Studii Europene, specializarea Politică Externă și Diplomație, deci am competență de a face analiză, am printre cele cca 10 cărți și o carte cu elemente de analiză politică, economică, culturală, antiterorism ș.a..
Din punctul meu de vedere, ca om, ca cetățean și ca analist, consider întemeiată deși rău-venită ideea că toate partidele medii și mari și toate alianțele politice din România sunt în realitate identice ca scopuri/obiective fundamentale... doar la nivel de program/platformă, ca imagine sunt diferite. TOATE AU DISTRUS ȘI DISTRUG ȚARA - SISTEMATIC, DE 29 DE ANI! După 29 de ani de democrație toate partidele și alianțele medii și mari au fost la guvernare, alternativ, în Parlament ca putere sau opoziție... și este limpede că niciodată în cei 29 de ani oamenii simpli nu au trăit decent și nici nu au fost tratați respectuos ca electorat, ca cetățeni (pe perioade de mai mulți ani nu a existat bunăstare). Poate, rarisim, la nivel local (Primării, Consilii județene și Locale) s-au mai mișcat relativ bine treburile, însă mai degrabă doar pe termen scurt și izolat. La guvernarea centrală și în Parlament direcțiile generale de neîndeplinire a jurământului depus, de irosire a țării, sunt de bază!
Cam asta este într-o expunere destul de succintă OPINIA MEA ÎNTEMEIATĂ PRIVITOR LA SISTEMUL POLITIC ROMÂNESC POST-REVOLUȚIONAR, AȘA-ZIS DEMOCRATIC.
Notă: Partidele mici nu au putere, nici ciolan de ros, și de aceea nu pot (deocamdată) "săpa"/submina țara... dar dacă vor ajunge la ciloan, se vor transforma în "ronțăitori de țară" - vor "mânca" Patria apărată de secole, cu mari sacrificii, apărată de țărani, de oameni din diverse pături sociale, vor "săpa"/distruge România, iar în istorie se observă că teritoriul și identitatea au fost apărate de Mihai Viteazul, Ștefan cel Mare și Sfânt, Constantin Brâncoveanul cu cei patru fii ai săi și Sfetnicul Ianache, Tudor Vladimirescu ș.a. eroi ai neamului românesc... militari din Războaiele Mondiale ș.a..
Ca o completare binevenită - Preotul-Părintele Justin Pârvu (care a vieţuit la Sf. Mănăstire Petru Vodă din Jud. Neamţ), a spus în adevăr şi a susţinut şi în cărţile scrise că: „Atâta vreme cât nu avem la cârma ţării oameni care să guverneze cu spirit de jertfă pentru popor şi cu binecuvântarea lui Dumnezeu, nu ieşim la orizont.”
Ca idee, veți vedea că alți politicieni și partidul vor dirija din umbră ce face primarul, consilierii etc... ACESTA ESTE SISTEMUL, IAR CANDIDAȚII CRED CĂ ȘTIU CE MIZERIE ÎI AȘTEAPTĂ, pentru binele partidului, al unor grupuri de interese, NU PENTRU BINELE CETĂȚENILOR NICI AL ȚĂRII! Doamne-ajută!
- Cu onestitate, analist R. Tulpan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu