luni, 11 octombrie 2010

 << START << "Articol postat azi, luni, 11/10/2010"


  Dezastru ecologic în UNGARIA, în localitatea Kolontar, aflată la cca 160 km de Capitala BUDAPESTA (Ungaria - stat membru al Uniunii Europene=U.E.).
  Poluare masivă cu  ARSEN, MERCUR  şi alte substanţe / elemente periculoase şi toxice - produsă în urma unui accident. Părâul Torna, afluent al Râului Marcal este poluat masiv cu MERCUR (metal greu, deosebit de toxic - poate produce moartea, cancer ş.a.), ARSEN şi alte deşeuri toxice. S-au înregistrat mai mulţi morţi, dispăruţi şi zeci sau chiar sute de răniţi.
  Râurile poluate se revarsă în Fluviul Dunăre, fluviu care trece şi prin România (stat membru al U.E.., la fel ca şi Ungaria). Dunărea (Danubiul) se varsă în Marea Neagră. Astfel vom consuma peşte din Marea Neagră, peşte intoxicat cu Mercur şi Arsen ş.a.. Autorităţile susţin că deşeurile toxice se vor dilua atât de mult încât poluare la nivelul teritiriului  român de tranzit al Dunării va fi nesemnificativă. Nu toţi oamenii şi specialiştii cred una ca asta. Mercurul şi Arsenul sunt toxice şi, într-o proporţie mai mică sau mai mare (mai diluată sau mai concentrată), au ajuns deja în ecosistem, evident cu efecte extrem de grave şi cu efecte nocive pe termen lung.
  Părerea îndreptăţită şi legitimă a anumitor oameni şi a anumitor specialişti este că trebuia deja declarată alertă de grad zero (0), alertă de risc major şi trebuia acţionat de urgenţă, în colaborare cu autorităţi din statele membre U.E. şi nu numai. Dunărea poluată înseamnă afectarea Ungariei, României, a Mării Negre, a apelor naţionale ale României şi a apelor internaţionale, cu efecte negative asupra comunităţilor care consumă apă (filtrată) din Dunăre. Consumatorii de peşte din Dunăre şi din Marea Neagră vor fi afectaţi!
  COOPERARE şi COLABORARE imediată a autorităţilor U.E., europene şi internaţionale (vezi  O.N.U. / UN.), participare directă şi de urgenţă - evident în urma unor cereri oficiale formulate de autorităţile ungare şi române, dar nu numai din aceste două state membre U.E., pentru reducerea efectelor negative puternice şi pentru prevenirea de urgenţă a spargerii şi deversării de noi deşeuri poluante şi mai concentrate decât cele de la prima şarjă de poluare (octombrie 2010).
  SOLUŢII: Pesonal calificat din mai multe ţări (state care pot oferi din proprie iniţiativă sprijin - evident că este necesar acordul statelor afectate direct pentru a se permite astfel de implicare pozitivă şi absolut necesară a mai multor naţiuni), logistică (echipamente de protecţie pentru personele şi pentru cetăţenii deja afectaţi dar şi pentru cei care pot fi afectaţi, acţionarea şi prin cu alimentaţie şi medicaţie specifică reducerii gradului de intixicare / toxicitate, acţionarea şi prin o  INFORMARE  REALĂ, CORECTĂ, TRANSPARENTĂ, MORALĂ, LEGALĂ, concretă, corectă şi completă cu privire la riscurile poluării mediului şi intoxicării oamenilor, animalelor şi plantelor, cu POLUAREA GENOMULUI ...
  FILTRELE MECANICE, CHIMICE etc. amplasate pe cursul afuenţilor şi pe cursul DUNĂRII, cu mult înainte de vărsarea în Marea Neagră, CĂT MAI APROPE DE SURSA POLUĂRII sunt absolut necesare!  PREVENIREA este ESENŢIALĂ, iar COPERAREA şi COLABORAREA sunt VITALE şi ESENŢIALE!
  Nu credem că expectativa şi monitorizsarea sunt SINGURELE SOLUŢII pentru prevenirea reală, în timp utuil a POLUĂRII. ACŢIONAREA DIRECTĂ ESTE UTILĂ, ARE EFECT PROFILACTIC şi de COMBATERE!


  SUCCES AUTORITĂŢILOR ROMÂNE şi MAGHIARE (UNGARE) şi PARTICIPANŢILOR la ameliorarea efectelor negative şi la prevenirea unui dezastru şi mai mare!


<< STOP <<

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu