vineri, 15 octombrie 2010

<< START <<
  GREVĂ la FINANŢELE PUBLICE la mai multe Direcţii ale Finanţelor Publice din Capitală (Bucureşti) şi din ţară, în data de joi, 14/10/2010!
  Funcţionarii publici ai MINISTERULUI DE FINANŢE sunt NEMULŢUMIŢI DE SALARIILE MICI şi de ELIMINAREA SPORURILOR ( sporurile puteau  fi de 3, chiar de 4 ori mai mari decât salariul [de bază] ), nemulţumiţi de volumul mare de muncă la care trebuie să facă faţă! O parte dintre funcţionari primeau sporurile pe drept, conform legislaţiei în domeniu, conform criteriilor de apreciere a performanţei profesionale individuale ( competenţă profesională ), conform eticii, moralităţii şi bunului simţ, în timp ce o altă parte dintre funcţionari primeau bonusuri şi alte tipuri de venituri pe criterii mai puţin corecte şi amorale sau imorale.
  Funcţionari publici cu salarii de 350 RON ( lei noi ), 400, 450, 500, 580 sau 600 RON, SALARII PENTRU O NORMĂ ÎNTREAGĂ DE MUNCĂ, pentru angajaţi cu contract legal de muncă înregistrat la I.T.M. ( Inspectoratele Teritoriale de Muncă [judeţene] ), angajaţi cu carte de muncă.
  CONFORM PREVEDERILOR CODULUI MUNCII din România, o normă întreagă de muncă este de (cca) 168 ore pe lună, adică de 8 ore de muncă pe zi, 5 zile pe săptămână, adică cca 40 de ore pe săptămână, adică 168 de ore de muncă pe lună.
  Salarii de cca 400-500 LEI ( RON ), ECHIVALENTUL a cca 90-120 EURO NU POT ASIGURA UN TRAI DE SUPRAVIEŢUIRE într-un stat membru al Uniunii Europene ( U.E. ) din ianuarie 2007 şi membru al N.A.T.O. din 2004. În ROMÂNIA preţurile produselor de bază dar şi al altor categorii largi de produse este aproximativ la acelaşi nivel cu preţurile din alte state membre ale U.E.; TARIFELE LA UTILITĂŢI PRECUM ENERGIA ELECTRICĂ, GAZE NATURALE, ENERGIE TERMICĂ etc. este comparabil sau chiar mai mare decât tarifele din statele Uniunii Europene ( U.E. = E.U. ), vezi  Belgia, Olanda ş.a.. În U.E., în Franţa, Germania, Belgia, Olanda, Italia, Spania etc. salariile cetăţenilor statelor enumerate sunt de cca 1000-2000 EURO lunar adică de cca 4.200-8400 RON ( lei noi ), adică de cca 42.000.000-84.000.000 lei vechi, iar în ROMÂNIA cea mai mare parte a populaţie ( din sectorul privat şi din sectorul dec stat ) câştigă net ( în mână ) 350, 450, 500-600 RON de regulă până la 1200 RON ( cca 280 EURO ) LUNAR!
  PROTEST ŞI GREVĂ ÎNDREPTĂŢITE ALE FUNCŢIONARILOR din FINANŢE sprijiniţi prin raliere de către FUNCŢIONARI de la FORŢELE DE MUNCĂ. Unde-s mulţi, puterea creşte; o alianţă este totdeauna mai puternică decât forţe dispersate, neunite şi care nu comunică, care nu ar avea o strategie comună, puternică, influentă, fiabilă şi viabilă.
  Salarii mici, protecţie socială slabă, inflaţie, majorări de T.V.A. ( Taxa pe Valoare Adăugată ), majorări de preţuri, evaziune fiscală, corupţie, politici neomogene şi debile ( acţiuni politice [ale clasei politice] de conjunctură, lipsite de substanţă şi de forţă, instabile, populiste, neintegrate într-o reală strategie viabilă şi adaptată de politică internă şi externă ) etc..
  CORUPŢIE şi EVAZIUNE FISCALĂ, ECONOMIE SUBTERANĂ ( cca 33-60 % DIN ECONOMIA TOTALPĂ A ROMÂNIEI ), INGINERII FINANCIARE, LICITAŢII MĂSLUITE - TRUCATE etc. într-o Ţară membră a U.E. şi membră a Alianţei ( militate ) Nord-Atlantice (  N.A.T.O. ).
  Să nădăjduim că lucrurile se vor îndrepta odată cu apariţia unei reale clase politice adevărate formate pe criterii etice, de moralitate, de respect a legilor şi a bunului simţ, o nouă clasă politică căreia să îi pese de Ţară ( de Patrie ) şi de Neamul Românesc! SCHIMBARE aceasta va fi probabil peste cca 10 ani, în anul de graţie 2020 d.Hr., adică peste două mandate şi jumătate de Parlament şi de Guvern ( având în vedere faptul că, peste doi ani [în 2012] vor fi alegeri Parlamentare, automat se va forma un nou Guvern, apoi în anul 2016, respectiv în 2020 vor fi din nou alegeri Parlamentare şi Locale, peste două mandate şi ceva de Preşedinţie [şeful statului se alege din 5 în 5 ani] ).
  Vom trăi şi vom vedea ce va mai fi!
  Doamne-ajută!


"Sibiu-RO-U.E., Vineri, 15/10/2010"
                                                                              "Analist şi Contabi RĂZVAN T."
>> STOP >>

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu