joi, 17 octombrie 2013

CONFERINŢA INTERNAŢIONALĂ „Aquatic Biodiversity International Conference” - ABIC 4 la Sibiu 08-11 octombrie 2013

CONFERINŢA INTERNAŢIONALĂ - ABIC 4
Aquatic Biodiversity International Conference” - ABIC 4 la Sibiu 08-11 octombrie 2013
Cea de-a patra Conferinţă Internaţională cu tema Biodiversitatea Acvatică” s-a desfăşurat în România, la Sibiu, în perioada 08-11 octombrie 2013, în spaţiile Facultăţii de Medicină „Victor Papilian” şi de Ştiinţe Economice a ULBS, pe str. Lucian Blaga unde se află şi BCU - Biblioteca Centrală Universitară a ULBS!
În cadrul conferinţei ABIC 4 s-au prezentat şi dezbătut teme, aspecte şi problematici precum: evaluarea biodiversităţii, monitorizare, conservare, management, habitate acvatice, interacţiuni, cercetare, ecologie, reconstrucţie ecologică şi biodiversitate, impactul omului supra biodiversităţii acvatice şi interacţiunile şi schimbările globale (climaterice, de temperatură ş.a.) - cu impactul lor asupra biodiversităţii ş.a..

Conferinţele privind biodiversitatea acvatică au loc din doi în doi ani: 2007, 2009, 2011, 2013 la Sibiu România.
Conferinţa ABIC 4 de la Sibiu, a fost organizată de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, ONGEcotur” din Sibiu, Institutul de Tehnologie din Karlsruhe (Germania), Universitatea germană a Landului Baden-Wurtenberg şi Centrul Naţional de Cercetare al Societăţii Helmohtz, Institulul de Geografie şi Geoecologie, Divizia WWF a Institutului Auen, Universitatea Camerino din Italia şi Universitatea Haran - Şanliurfa din Turcia, în colaborare cu Universitatea de Ecologie din Bucureşti. Conferinţa s-a desfăşurat sub patronajul Asociaţiei Internaţionale pentru Cercetarea Dunării, Academia Română – Comisia de Oceanologie şi Limnologie, Societatea Română de Limnologie, Societatea Română de Ecologie, Societatea Română de Ichtiologie.

Studiile şi cercetările au fost efectuade de participanţi din sau / şi în Italia, Germania, Turcia, Australia, Bulgaria, Iran, Finlanda Nigeria, India, Kenia, Tanzania, Costa Rica, Slovacia ş.a..
De exemplu participantul din Australia a prezentat influenţa poluării şi a schimbărilor climaterice asupra biodiversităţii, cu afectarea unor grupuri de vieţuitoare acvatice, care fie se adapează, fie migrează, fie mor. Participanţii din Iran şi Turcia au evidenţiat impactul poluării cu metale grele asupra ţesuturilor respectiv a organelor unor specii de vieţuitoare acvatice.

Rezultatele cercetărilor şi studiilor sunt alarmante şi trag un serios semnal de alarmă cu porivire la impactul negativ major al activităţii umane (prin poluare ş.a.) asupra mediului înconjurător: al apelor - râurilor, lacurilor poluate şi al vieţuitoarelo intoxicate de exemplu cu metale grele precum Plumb, Cadmiu, Nichel ş.a..

Una dintre concluziile specialiştilor prezenţi la conferinţă este şi aceea că biosistemele, chiar ecosistemul Terrei suferă modificări nenaturale negative vizibile şi de impact din cauza poluării diverse, a efectului de seră, a schimbărilor climaterice anormale ş.a., acestea putându-se reflecta, în destule cazuri în starea de sănătate a vieţuitoarelor, a mediului etc..

Sănătatea şi poluarea
Aş completa cu faptul poluarea afectează implicit starea de sănătate a oamenilor (şi genomul) din zone poluate sau a celor care consumă alimente (peşti, moluşte, alge etc.) din zone poluate.
STOP POLUĂRII - pentru O LUME MAI CURATĂ
Pentru o planetă mai sănătoasă şi un mediu cât mai natural este necesară reducerea poluării şi impactului negativ al activităţii umane care poate pertrurba şi chiar perturbă ciclurile bio-geo-chimice naturale normale.
STOP POLUĂRII pentru O LUME MAI CURATĂ... pentru VIITORUL de mâine şi de peste 100 sau 1000 de ani...
*
POLUAREA GLOBALĂ şi PROTECŢIA MEDIULUI
Globalizarea şi poluarea mediului
Privitor la problematica presantă a poluării mediului, amintim că toţi trăim într-o lume a globalizării, deci şi o lume a poluării globale multiple, atipice, asimetrice... care infulenţează mediul înconjurător direct sau / şi indirect; pe termen scurt, mediu sau lung; local, regional sau global atât flora şi fauna, cât şi subsolul, solul, apa (potabilă, deşi tratată) sau / şi aerul, deci chair ecosistemul Terrrei, în ansamblul şi ]n complexitatea sa. Deosebit de grav este faptul că această poluare complexă, vizibilă şi invizibilă, sesizabilă şi nesesizabilă, are efecte negative chiar şi pe termen lung, de zeci, sute şi mii de ani... cum este cazul distrugerii unor habitate – cu plante, animale, peşti, insecte etc., dar şi al poluării radioactive accidentale şi intenţionate (vezi experienţele şi experimentele atomice). Aşadar generaţiile viitoare vor fi afectate direct şi indirect de poluare, după cum este şi cazul poluării radioactive care afectează flora, fauna, solul, aerul şi genomul unman producând mutaţii: vezi şi exploziile atomice accidentale de la Cernobîl fosta URSS din 26 aprilie 1986 şi de la centrala nucleară de la Fukushima – Japonia din 11 martie 2011, dar şi exploziile atomice de la bombardarea oraşelor japoneze Hiroshima şi Nagasaky din 6 şi 9 august 1945.
Protocoalele ONU
Pe lăngă întîlniri, registre şi convenţi ş.a. ale ONU, aducem în atenţia publicului două repere referitoare la încercările ONU de reducere a poluării: Protocolul de la Rio de Janeiro 1992 ( www.unece.org/ ) şi Protocolul de la Kyoto 2005 ( http://www.kyotoprotocol.com/ şi http://www.mtholyoke.edu/~danov20d/site/history.htm ).
Protocolul Organizaţiei Naţiunilor Unite – ONU) privind mediul şi dezvoltarea, de la Rio de Janeiro din iunie 1992 şi Convenţia privind schimbarea climaterică şi diversitatea biologică, precum şi protocolul de la Kyoto din februarie 2005 nu au adus modificări majore pozitive în nivelul poluării planetei şi nici în reducerea emisiilor de carbon. Prin nereducerea semnificativă a poluării regionale şi globale, se trage un serios semnal de alarmă cu privire la slaba voinţă politică şi economică a stalelor lumii, în privinţa reducerii poluării în multiplele sale forme. O planetă poluată-îmbolnăvită de om prin industrie, gaze de eşapament, freon, chimicale, pesticide, ierbicide, metale grele, cu aditivi sintetici în numeroase alimente, cosmetice, detergenţi şi vopsele cu diverşi aditivi toxici, cu afectarea genetică a plantelor, animalelor şi oamenilor, cu încălzirea atmosferei (efectul de seră), cu ploi acide, ape freatice poluate şi alte ape poluate, defrişări iraţioinale masive, afectarea habitatelor, a biosistemelor ş.a. arată lipsa de grijă a rasei umane faţă de propria planetă – Pământ şi faţă de Creaţie!
Jacques-Yves Cousteau ( www.cousteau.org/ ), apreciatul explorator şi om de ştiinţă francez, a vizitat, în anii '90, Rezervaţia (Naturală a) Biosferei Delta Dunării www.ddbra.ro/rezervatia/delta-dunarii ) din România şi a fost profund impresionat pozitiv de biodiversitatea şi valoarea inestimabilă a speciilor din flora şi fauna Deltei Dunării.
DA – pentru reclicarea selectivă a deşeurilor şi reducerea consumului de carburanţi, DA pentru împăduriri! STOP POLUĂRII!... pentru O LUME mai curată şi sănătoasă... pentru VIITORUL de mâine şi de peste 100 sau 1000 de ani...
* * *
Despre autor:
Răzvan Ioan Tulpan este analist, contabil, licenţiat în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene al ULBS, cercetător independent şi veterinar. Autorul coordonează şi tehnoredactează lucrări de licenţă şi masterat, la cerere. Articolele sale sunt publicate pe www.tulpan-i-consiliere.blogspot.com. Cărţile sale despre alimentaţia sănătoasă, globalizare, relaţii internaţionale, enigme și investigaţii, recorduri și curiozităţi, umor, credinţa ortodoxă, cărţi pentru copii ş.a. pot fi achiziționate şi din librăria din Promenada MALL sau pot fi comandate direct de la autor, la adresa de E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com .
* * *
Surse:
1. http://stiinte.ulbsibiu.ro/aquatic_biodiversity_conference/
2. Massachusetts Institute of Technology – MIT (SUA):
3. National Institute of Standards and Technology – NIST (SUA):
4. Răzvan-Ioan TULPAN, Globalizarea şi noile perspective [...]”, Sibiu, 2009 şi „Enigme şi investigaţii. Recorduri şi curiozităţi [...]”
5. Comisia Economică pentru Europa a ONU:
7. Răzvan-Ioan Tulpan, Alimentaţie sănătoasă [...]” şi „Viaţă şi sănătate... pentru o viaţă sănătoasă

Autorul publică articole pe diverse teme şi în ziarul săptămânal "MESAGERUL de SIBIU".
Cărţile sale despre alimentaţia sănătoasă, globalizare, relaţii internaţionale, enigme și investigaţii, recorduri și curiozităţi, umor, credinţa ortodoxă, cărţi pentru copii ş.a. pot fi achiziționate şi din librăria din Promenada MALL sau pot fi comandate direct de la autor, la adresa de E-mail: AiCarteAiParte.ioan@gmail.com .



 Autorul - Răzvan-Ioan TULPAN 

 C O N T A C T  E-mail:   AiCarteAiParte.ioan@gmail.com 

* * *Răzvan TULPAN pe FACEBOOK:

 Click pe LINK >>>>>  https://www.facebook.com/razvan.tulpan 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                                                                   Vă aşteptăm cu drag! Succes! NU RATA OCAZIA!
                          CONTACT  E-mail:  AiCarteAiParte.ioan@gmail.com 

                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *
CĂRŢI şi în  LIBRĂRIILE ALEXANDRIA  din PROMENADA MALL Sibiu, cu adaos comercial!
                          * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * * * *

 Autorul - Răzvan-Ioan TULPAN efectuează 
Tehnoredactare - Coordonare / Îndrumare:
LUCRĂRI de LICENŢĂ şi MASTERAT!
E-mail:  AiCarteAiParte.ioan@gmail.com 
www.tulpan-i-consiliere.blogspot.ro

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
OFERTA de CĂRŢI - BOOKS cu PROMOŢII + BONUSURI:
Click  pe  Link   > > >  http://tulpan-i-consiliere.blogspot.ro/2013/09/oferta-de-carti-books-2013-plus-cadouri.html 
 ^ ^ ^ ^ ^   GARANTAT  un CADOU GRATIS ... în 3 paşi  ^ ^ ^ ^ ^ 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu